Ухвала
від 29.05.2019 по справі 904/10957/16
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

29.05.2019 м.Дніпро Справа № 904/10957/16

Суддя Центрального апеляційного господарського суду Кузнецов В.О.,

розглянувши матеріали апеляційної скарги Приватного акціонерного товариства "Племінний завод "Червоний велетень" на постанову Господарського суду Дніпропетровської області від 20.12.2016 (суддя Полєв Д.М.) у справі

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ДУКЛА", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ДУКЛА", м. Дніпро

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 20.12.2016 у даній справі Товариство з обмеженою відповідальністю "ДУКЛА" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ДУКЛА" призначено голову ліквідаційної комісії Толстих Андрія Володимировича .

Приватне акціонерне товариство "Племінний завод "Червоний велетень" звернулося до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить постанову господарського суду скасувати в частині призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ДУКЛА" голову ліквідаційної комісії Толстих А.В.

Одночасно особою, яка подає апеляційну скаргу, заявлено письмове клопотання про поновлення строку на подання апеляційної скарги.

Вирішуючи питання про наявність або відсутність підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення та відкриття апеляційного провадження, суд апеляційної інстанції враховує таке.

Згідно з пунктом 11 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України (у редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII) заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не порушено на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною 1 ст. 93 ГПК України (в редакції на момент подання апеляційної скарги) передбачено, що апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п`яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.53 ГПК України за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи господарський суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк.

Як на поважну причину пропуску процесуального строку на подання апеляційної скарги, заявник посилається на те, що судом першої інстанції не було надіслано Приватному акціонерному товариству "Племінний завод "Червоний велетень" копію ухвали господарського суду від 07.12.2016 про порушення провадження у справі про банкрутство, а також копію оскаржуваної постанови.

Матеріали справи свідчать про те, що 28.02.2017 ліквідатором банкрута подано до місцевого господарського суду відомості про результати розгляду вимог ТОВ "Дукла" станом до 27.02.2017, в яких, зокрема, зазначено, що ліквідатором визнані грошові вимоги Приватного акціонерного товариства "Племінний завод "Червоний велетень" (код ЄДРПОУ 00486770) у розмірі 21 796,56 грн. (заява № 08 від 16.01.2017 про визнання грошових вимог).

Таким чином, скаржник був обізнаний про наявність оскаржуваної постанови ще 16.01.2017, а тому не був позбавлений можливості оскаржити судове рішення у встановлений законом процесуальний строк.

Враховуючи зазначене, наведені скаржником підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження колегією суддів визнаються неповажними.

Відповідно до ч.3 ст.260 ГПК України (у редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII) апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 256 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи викладене, суд апеляційної інстанції приходить до висновку про необхідність залишення апеляційної скарги без руху та надання скаржнику строку для можливості подання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням інших підстав для поновлення цього строку.

При цьому колегія суддів звертає увагу скаржника, що з урахуванням приписів ч.4 ст.260 ГПК України (у редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII), якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 261 цього Кодексу.

Керуючись ст.ст.174,234,260 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Визнати неповажними підстави, наведені Приватним акціонерним товариством "Племінний завод "Червоний велетень" у клопотанні про поновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги.

Залишити апеляційну скаргу Приватного акціонерного товариства "Племінний завод "Червоний велетень" на постанову Господарського суду Дніпропетровської області від 20.12.2016 у справі №904/10957/16 без руху.

Повідомити скаржника про можливість подання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження у строк не пізніше 10 днів з дня вручення цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Головуючий суддя В.О.Кузнецов

Дата ухвалення рішення29.05.2019
Оприлюднено29.05.2019

Судовий реєстр по справі —904/10957/16

Ухвала від 08.08.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 26.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 26.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 06.06.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Постанова від 25.05.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 20.04.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 03.04.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 22.03.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні