Ухвала
від 20.05.2019 по справі 757/24788/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/24788/19-к

Примірник № ___

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 травня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання слідчого з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

17 травня 2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 32019100000000318, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів , які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Проте прокурор подав до суду клопотання про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що у провадженні шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування №32019100000000318 від 19.04.2019, за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 212 КК України.

Так у ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що згідно повідомлення про вчинення кримінального правопорушення та акту документальної позапланової виїзної перевірки №456/26-15-14-04-03/38129075 від 06.07.2017 встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ) (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) протягом першого кварталу 2017 року, при проведенні фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( НОМЕР_3 ) умисно ухилилися від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, на суму 925 198 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

Також встановлено, що у зазначений період ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ) (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) здійснювало реалізацію продукції в адресу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_4 ) (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ).

Слідчий вказує, що під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, шляхом вилучення їх оригіналів, в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_4 ) (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ) з моменту реєстрації по дату постановлення ухвали слідчим суддею, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ), а саме: договорів, додаткових угод, актів виконаних робіт, ТТН, сертифікатів якості продукції, маршрутних листів поставки товару, документів складського обліку, актів прийому-передачі ТМЦ, оборотньо-сальдових відомостей.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з положенням п.3 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах зокрема належать відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчий в клопотанні не доведено необхідність надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів оперуповноваженим шостого відділу ОУ ГУ ДФС м. Києві, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, також слідчий в клопотанні не доведено необхідність надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення їх в оригіналах.

Керуючись ст. ст. 108, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати слідчому з ОВС шостого слідчого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи на тимчасовий доступ до речей та документів (здійснення їх виїмки в копіях), що містять охоронювану законом таємницю, які належать ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_4 ) та знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 та/або іншому місці та в яких містяться відомості про фінансово-господарську діяльність ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_4 ) з моменту реєстрації по 17.05.2019, а також речей та документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_4 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_1 ), за весь період фінансово-господарських взаємовідносин, а саме: договорів або угод з додатками та доповненнями, накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, рахунків-фактур, видаткових (прибуткових) накладних, актів виконаних робіт, прийому-передачі товарів (робіт, послуг), сертифікатів якості (відповідності) будівельних матеріалів, паспортів заводів виробників та технічної документації на реалізовані (придбані) ТМЦ, сертифікатів походження (СТ-1, EUR1, EUR2, Form A та інших), експертних висновків Торгівельно-Промислової Палати по визначенню коду та вартості товару, платіжних доручень, оборотно-сальдових відомостей по квартально по рахунках 311, 361, 631 за весь період взаємовідносин з зазначенням сальдо на початок та кінець періоду, журналів складського обліку та інші бухгалтерські документи за вказаний період, банківських виписок, товарно-транспортних накладних (у разі їх відсутності довідок про їх відсутність з зазначенням ким здійснювалось перевезення товару (спосіб та засіб перевезення, реквізити перевізника), договорів укладених з перевізниками товару, платіжних доручень, що підтверджують оплату транспортних послуг, актів виконаних робіт (транспортних послуг), журналів реєстрації доручень на отримання ТМЦ, інших документів щодо розрахунків з перевізниками.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/24788/19-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/24788/19-к

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні