Ухвала
від 30.05.2019 по справі 186/508/17
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/508/17

Провадження № 1-кс/0186/319/19

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

30 травня 2019 року року м.Першотравенськ

Слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар - ОСОБА_2

з участю:

слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області - ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040380000224 від 18 квітня 2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

28 травня 2019 року до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040380000224 від 18 квітня 2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Згідно клопотання слідчого, 18 квітня 2017 року до Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області поштою з Павлоградської місцевої прокуратури надійшли матеріали ДЗЕ НП УЗЕ в Дніпропетровській області за фактом можливих протиправних дій, що виразилися у привласненні бюджетних коштів службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час виконання ремонтних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт напірного каналізаційного колектору КНС-1», який знаходиться у м. Першотравенську, Дніпропетровської області.

Відомості за вищевказаним фактом 18 квітня 2017 року внесено до ЄРДР за № 12017040380000224, попередня правова кваліфікація злочину -ч.2 ст.191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що 03 жовтня 2016 року між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) укладено договір на виконання робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт напірного каналізаційного колектору від ІНФОРМАЦІЯ_3 по вул. Молодіжна до колодязя - гасителя напору, який знаходиться по вул. Героїв Космосу, м. Першотравенська» на загальну суму 3764318 грн, які отримані підприємством в повному обсязі.

Під час проведення вищевказаних робіт підприємством було використано труби поліетиленові РЕ 100 SDR 17, зовнішній діаметр 400x23,7 мм. у кількості 1399,86 м, вартість яких, згідно актів виконаних робіт ф.КБ-2В, становить 3078460,11 грн з ПДВ.

У кримінальному провадженні проведено комплексну судову будівельно- технічну експертизу №3438/4706-17 від 12 грудня 2017 року, згідно висновку якої різниця між вартістю труб, що зазначені в актах виконаних робіт (форми Кб-2в), складених генпідрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по об`єкту «Капітальний ремонт напірного каналізаційного колектору від ІНФОРМАЦІЯ_3 по вул. Молодіжна до колодязя - гасителя напору, який знаходиться по вул. Героїв Космосу, м. Першотравенська» та фактичною ринковою вартістю використаних труб 334 740,12 грн.

04 квітня 2019 року на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , було направлено повістку на ім`я директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - ОСОБА_4 , з метою проведення опитування про обставинам справи, однак, отриманою відповіддю було встановлено, що наказом заступника директора №20-к від 30 березня 2018 року ОСОБА_4 звільнено з товариства за власним бажанням та місцезнаходження останнього невідомо.

У зв`язку з вищевикладеним виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до особової справи колишнього директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 , з метою отримання належним чином завірених копій документів, наказів про прийняття та звільнення з посади, копії паспорта із зазначення місця реєстрації, копії трудової книжки, посадової інструкції, що діяла в 2017 році. Також, виникла необхідність у вилученні довідок КБ - 3, які стосуються об`єкта «Капітальний ремонт напірного каналізаційного колектору КНС -1», який знаходиться у м. Першотравенську, Дніпропетровської області.

Необхідність вилучення вищевказаних документів полягає в тому, що вони можуть бути визнані доказом у кримінальному провадженні і відповідно до ч.2 ст.100 КПК України повинні зберігатися у сторони кримінального провадження, якій вони надані на підставі судового рішення.

Слідчий клопотання підтримав, просить його задовільнити.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в судове засідання не з`явився, про дату розгляду справи був належним чином повідомлений.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ч.6 - слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ч.7 - слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вислухавши слідчого, вивчивши матеріали, додані до клопотання, та, оскільки, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані дані мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншим способом встановити істину у справі неможливо, те, що отримані дані, можливо, будуть використані як докази для встановлення істини по справі, вважаю за можливе клопотання задовільнити, надавши слідчому тимчасовий доступ до вказаних речей і документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.131, 132, 159-166 КПК України, - слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Надати слідчому Першотравенського ВППавлоградського ВПГУНП уДніпропетровській областістаршому лейтенантуполіції - ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, а саме: до особової справи колишнього директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 , з метою отримання належним чином завірених копій документів: наказів про прийняття та звільнення з посади, копії паспорта із зазначення місця реєстрації, копії трудової книжки, посадової інструкції, яка діяла в 2017 році та до оригіналів довідок КБ - З, які стосуються об`єкта «Капітальний ремонт напірного каналізаційного колектору КНС -1», що знаходиться у м. Першотравенську, Дніпропетровської області, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки).

Дані документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто з 30 травня 2019 року по 30 червня 2019 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виконання ухвали покласти на слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції - ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.05.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —186/508/17

Ухвала від 07.08.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні