Ухвала
від 30.05.2019 по справі 500/754/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

Справа № 500/754/19

30 травня 2019 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, у складі головуючого судді: Хрущ В.Л., розглянувши в порядку письмового провадження в спрощеному позовному провадженні адміністративну справу за позовною заявою Управління Держпраці у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ХАНСАКОМ-ВЕСТ" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 01.04.2019 року відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

24.05.2019 року та 16.05.2019 року розгляд справи відкладався.

До судового засідання, призначеного на 30.05.2019 року від позивача надійшло клопотання про залишення позову без розгляду - у зв`язку з усуненням відповідачем порушень, зафіксованих в акті перевірки та приписі, які були підставою для звернення до суду із даним позовом. У вказаному клопотанні позивач також просить розглянути справу в письмовому провадженні.

Відповідач в судові засідання не з`являвся, причини неявки суду не повідомляв.

Зважаючи на неявку в судове засідання учасників справи, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду, враховуючи відповідне прохання позивача, - суд визнав, що є всі підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження.

Розглянувши подане позивачем клопотання, яке, фактично, - є заявою про залишення позову без розгляду в розумінні статті 240 КАС України,- суд приходить до висновку про можливість задоволення вказаної заяви (клопотання) та залишення позову без розгляду, з огляду на наступне.

Пунктом 5 частини 1 статті 240 КАС України встановлено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Частиною 2 статті 240 КАС України визначено, що заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Розгляд даної справи по суті - не розпочинався та не проводився, а тому, враховуючи наведені позивачем обставини щодо усунення відповідачем на час розгляду даної справи порушень, зафіксованих в акті перевірки та приписі, які були підставою для звернення позивача до суду із даним позовом, зважаючи на те, що дії позивача не суперечать вимогам закону, не порушують будь-чиї права та обов`язки, - суд приходить до висновку про можливість залишення даного адміністративного позову без розгляду у зв`язку з надходженням від позивача відповідної заяви (клопотання).

Відповідно до частин 3-4 статті 240 КАС України про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена. Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку про можливість задоволення вказаної вище заяви (клопотання) позивача.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу під час розгляду даної справи та поданої позивачем заяви (клопотання) в порядку письмового провадження, у відповідності д частини 4 статті 229 КАС України, - не здійснювалось.

Керуючись статтями 229, 240, 241, 243 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву (клопотання) Управління Держпраці у Тернопільській області про залишення позову без розгляду - задовольнити.

2. Позовну заяву Управління Держпраці у Тернопільській області (місце знаходження: вул. Шпитальна, 7, м. Тернопіль, 46006, код ЄДРПОУ: 39777822) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ХАНСАКОМ-ВЕСТ" (місце знаходження: вул. Тролейбусна, 11Д, м. Тернопіль, 46027, код ЄДРПОУ: 37646167) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, - залишити без розгляду, на підставі пункту 5 частини 1 статті 240 КАС України - у зв`язку з надходженням заяви позивача про залишення позову без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий суддя Хрущ В.Л.

Копія вірна:

Суддя Хрущ В.Л.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.05.2019
Оприлюднено03.06.2019
Номер документу82076017
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/754/19

Ухвала від 30.05.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Ухвала від 16.05.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

Ухвала від 01.04.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ Вікторія Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні