Ухвала
від 09.01.2019 по справі 607/507/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.01.2019 Справа №607/507/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до суду в межах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018210010003647 від 13 грудня 2018 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, із клопотанням про арешт майна, у якому просить накласти арешт на корпоративні права юридичної особи ПП Фірма «АМН ТРАНС» (код ЄДРПОУ 25347294, юридична адреса:м.Тернопіль, вул. Гайова.44). а саме: заборонити державному реєстратору вносити зміни пов`язані зі зміною керівника підписанта, зміни адреси, складу засновників та інших можливих дій, які можуть призвести до втрати та розтрати майна ПП Фірма «АМН ТРАНС».

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, у провадженні слідчого відділення СВ Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018210010003647 від 13 грудня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 КК України - шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Як встановлено в ході досудового розслідування, що до СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява директора ГШ Фірми «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 в якій вказується про те, що невідомі особи здійснили перереєстрацію нерухомого майна вказаної фірми.

Приватне підприємство фірма «АМН ТРАНС» була власником нежитлових приміщень які розташовані за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, буд.44. Загальна площа вищезазначених приміщень становить більше 2000 (двох тисяч) метрів квадратних.

11 грудня 2018 року, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, о 11:51 год приватним нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 було здійснено відчуження (перереєстрацію) вищезазначеного нерухомого майна на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» код ЄДРПОУ 34646583. Підставою для проведення вищезазначених дій нотаріусом вказано: «Рішення суду, серія та номер: 2-0-26/11,виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк».

В подальшому того ж дня, 11 грудня 2018 року, приблизно через чотири години, приватним нотаріусом вже Київського міського нотаріального округу м. Києва, ОСОБА_7 об 15:54 год. було здійснено відчуження (перереєстрацію) вказаного майна на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ» код ЄДРПОУ 42206731. Підставою для проведення вищезазначених дій вказано: «договір купівлі-ііродажу, серія та номер: 2264, виданий 11.12.2018р. видавник: ОСОБА_7 ».

Внаслідок таких злочинних дій в один день спочатку в м. Дніпро, а потім в. м. Києві, з розривом у часі в чотири години, злочинним шляхом відбулось відчуження нерухомого майна яке належить Приватному підприємству Фірма «АМН Транс» спочатку на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» на підставі ніби то рішення суду м. Донецька, яке було видане ще 15 лютого 2011 року та в подальшому шляхом укладення договору купівлі-продажу вказане нерухоме майно було перереєстроване на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ».

В ході проведення допиту представник потерпілого ОСОБА_5 повідомив, що Приватне підприємство Фірма «АМН ТРАНС» не мало жодних спорів щодо нерухомого майна, а тим більше, які б розглядалися в м. Донецьку. До Приватного підприємства Фірма «АМН ТРАНС» ніхто не звертався щодо будь-яких вимог які б стосувалися його нерухомого майна. Також рішення суду яке зазначив нотаріус як підставу для зміни власника нерухомого майна, а саме: «серія та номер 2-0-26/11, виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк» відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. По такому номеру, яке вказує нотаріус, а саме 2-0-26/11 є лише одна ухвала суду по цивільній справі яка стосується встановлення факту родинних відносин (копія додається)яка не має жодного відношення до нерухомого майна яке було відчужене, що вказує на фіктивність рішення про якому відбулась зміна власника. Вказане також підтверджується тим фактом, що власник нерухомого майна (ПП Фірма «АМН ТРАНС»), а також і саме нерухоме майно знаходяться і зареєстровані в м. Тернополі, по вул. Гайова, буд 44. У зв`язку з чим, у випадку наявності будь-якого спору щодо нерухомого майна чи його власника (ПП Фірма «АМН ТРАНС») вказаний спір, відповідно до вимог господарського чи цивільного законодавства розглядався бум. Тернопіль та, відповідно рішення було б Тернопільського міськрайонного суду, а не з м. Донецьк. Все вищенаведене доводить фіктивність даного рішення або взагалі його відсутність при проведенні реєстрації та неправомірність дій державного реєстратора. Неправомірними є також дії державного реєстратора, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, м. Києва ОСОБА_7 , яка менш як через чотири години після проведених реєстраційних дій в м. Дніпрі, (яке знаходиться майже 500 кілометрів від м. Києва) вже в місті Києві оформляє договір купівлі-продажу нерухомого майна, про яке зазначено вище, та на підставі цього реєструє право власності на дане нерухоме майно за ТОВ ««ЦЕНАДАР ТОРГ».

Окрім цього в ході досудового розслідування встановлено, що 12.12.2018 року у КП «Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу» (код ЄДРПОУ 42298885), що знаходиться за адресою 04071, м.Київ, ВУЛИЦЯ ЕЛЕКТРИКІВ, будинок 16-Г також несанкціоновано здійснено зміну керівника підприємства ПП Фірми «АМН ТРАНС» (код ЄДРПОУ 25347294). Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на даний час керівником ПП Фірми «АМН ТРАНС» являється ОСОБА_8 (Адреса засновника: АДРЕСА_1 ).

У відповідностідо вимогст.170КПК України,а саме:частин 1,2,3,4,11цієї статті,щодо того,що арештоммайна єтимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснує сукупністьпідстав чирозумних підозрвважати,що воноє доказомзлочину,підлягає спеціальнійконфіскації упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому КПК України порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження. псування, зникнення, втратити, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні. Арешт майна допускається з метою забезпечення: забезпечення речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна, як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення чи стягнення із юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, як виду покарання. Арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або третьої особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначених у статті 98 КПК України. Арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, підсудного або третьої особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно підлягатиме спеціальній конфіскації у випадках передбачених КК України. Арешт накладається на майно третьої особи, якщо вона набула його безоплатно або за вищу або нижчу ринкової вартості і знала чи повинна була знати, що таке майно відповідає будь-якій із ознак, зазначених у пунктах 1-4 частини першої статті 96-2 КК України, зокрема, якщо таке майно одержане внаслідок вчинення злочину та/або є доходами від такого майна.

Заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

Згідно, ч. 10 ст. 170 КПК України надає право накласти арешт на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права.

У відповідності до ч.2 ст. 172 КПК України прошу розглянути дане клопотання в найкоротший строк без участі представника ПП Фірма «АМН ТРАНС» (код ЄДРПОУ 25347294, юридична адреса:м.Тернопіль, вул. Гайова,44), оскільки існує реальна загроза внесення змін до установчих документів, їх знищення та прийняття незаконних рішень щодо вказаної юридичної особи

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на теперішній час існують ризики прийняття подальших і незаконних рішень відносно ПП Фірма «АМН ТРАНС», подальшої зміни керівництва складу засновників, адреси юридичної реєстрації, назви, з метою втрати та розтрати майна цієї юридичної особи або приховування вчиненого злочину, в тому числі шляхом внесення в подальшому від імені незаконно призначеного складу засновників рішень під виглядом законних, просить клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, з підстав, що у ньому викладені, просить задовольнити.

Виклик представників приватного підприємства "ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294) у судове засідання не здійснювався на підставі ч.2 ст.172 КПК України.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії документів, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Ухвалою Тернопільськогоміськрайонного судутернопільської областівід 26.12.2018року посправі №607/26393/18,задоволено частковоклопотання адвоката ОСОБА_9 вінтересах товаристваз обмеженоювідповідальністю "КАНКОМПАНІ"(ЄДРПОУ42380843) про скасування арешту майна. Скасовано частково арешт, накладений ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 15.12.2018 року по справі №607/26147/18 (провадження №1-кс/607/13499/2018), на об`єкти загальною площею (кв.м): 69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2, що знаходяться за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), - а саме скасувати арешт в частині заборони ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям щодо користування вказаним майном. У задоволенні решти вимог відмовлено.

Згідно вказаної ухвали від 26.12.2018 року по справі №607/26393/18, ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 15.12.2018 року по справі №607/26147/18 (провадження №1-кс/607/13499/2018), задоволено клопотання начальника СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_10 , погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про арешт майна. Накладено арешт на майно на об`єкти нерухомого майна, а саме: - об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м): 1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951); - об`єкти загальною площею (кв.м): 69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2.;, що знаходяться за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), шляхом заборони ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951), ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), їх представникам, уповноважених ними особам, орендарям на відчуження, користування та розпорядження даним майном, з метою забезпечення збереження речового доказу, а також здійснення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження №12018210010003647 від 13 грудня 2018 року та дослідження усіх обставин даної події. Згідно вказаної ухвали від 15.12.2018 року, у провадженні слідчого відділення СВ Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018210010003647 від 13 грудня 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 КК України шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Як встановлено в ході досудового розслідування, що до СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява директора ПП Фірми «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 в якій вказується про те, що невідомі особи здійснили перереєстрацію нерухомого майна вказаної фірми. Приватне підприємство фірма «АМН ТРАНС» була власником нежитлових приміщень які розташовані за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, буд.44. Загальна площа вищезазначених приміщень становить більше 2000 (двох тисяч) метрів квадратних. 11 грудня 2018 року, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, о 11:51 год приватним нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 було здійснено відчуження (перереєстрацію) вищезазначеного нерухомого майна на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» код ЄДРПОУ 34646583. Підставою для проведення вищезазначених дій нотаріусом вказано: «Рішення суду, серія та номер: 2-0-26/11,виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк». В подальшому того ж дня, 11 грудня 2018 року, приблизно через чотири години, приватним нотаріусом вже Київського міського нотаріального округу м. Києва, ОСОБА_7 об 15:54 год. було здійснено відчуження (перереєстрацію) вказаного майна на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ» код ЄДРПОУ 42206731. Підставою для проведення вищезазначених дій вказано: «договір купівлі-продажу, серія та номер: 2264, виданий 11.12.2018р. видавник: ОСОБА_7 ». Внаслідок таких злочинних дій в один день спочатку в м. Дніпро, а потім в. м. Києві, з розривом у часі в чотири години, злочинним шляхом відбулось відчуження нерухомого майна яке належить Приватному підприємству Фірма «АМН Транс» спочатку на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» на підставі ніби то рішення суду м. Донецька, яке було видане ще 15 лютого 2011 року та в подальшому шляхом укладення договору купівлі-продажу вказане нерухоме майно було перереєстроване на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ». В ході проведення допиту представник потерпілого ОСОБА_5 повідомив, що Приватне підприємство Фірма «АМН ТРАНС» не мало жодних спорів щодо нерухомого майна, а тим більше, які б розглядалися в м. Донецьку. До Приватного підприємства Фірма «АМН ТРАНС» ніхто не звертався щодо будь-яких вимог які б стосувалися його нерухомого майна. Також рішення суду яке зазначив нотаріус як підставу для зміни власника нерухомого майна, а саме: «серія та номер 2-0-26/11, виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк» відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. По такому номеру, яке вказує нотаріус, а саме 2-0-26/11 є лише одна ухвала суду по цивільній справі яка стосується встановлення факту родинних відносин (копія додається)яка не має жодного відношення до нерухомого майна яке було відчужене, що вказує на фіктивність рішення про якому відбулась зміна власника. Вказане також підтверджується тим фактом, що власник нерухомого майна (ПП Фірма «АМН ТРАНС»), а також і саме нерухоме майно знаходяться і зареєстровані в м. Тернополі, по вул. Гайова, буд 44. У зв`язку з чим, у випадку наявності будь-якого спору щодо нерухомого майна чи його власника (ПП Фірма «АМН ТРАНС») вказаний спір, відповідно до вимог господарського чи цивільного законодавства розглядався б у м. Тернопіль та, відповідно рішення було б Тернопільського міськрайонного суду, а не з м. Донецьк. Все вищенаведене доводить фіктивність даного рішення або взагалі його відсутність при проведенні реєстрації та неправомірність дій державного реєстратора. Неправомірними є також дії державного реєстратора, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, м. Києва ОСОБА_7 , яка менш як через чотири години після проведених реєстраційних дій в м. Дніпрі, (яке знаходиться майже 500 кілометрів від м. Києва) вже в місті Києві оформляє договір купівлі-продажу нерухомого майна, про яке зазначено вище, та на підставі цього реєструє право власності на дане нерухоме майно за ТОВ ««ЦЕНАДАР ТОРГ». Також під досудового розслідування від представника потерпілого ОСОБА_5 надійшло клопотання, щодо накладення арешту на об`єкти нерухомого майна, які розташовані за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 так-як наявні достатні підстави вважати, що із вказаним нерухомим майном можуть бути вчинені або вчиняються будь-які дії спрямовані на відчуження або передачу його в оренду іншій особі, оскільки з вказаним майном знову проводились реєстраційні дії і на даний час об`єкти нерухомості, а саме: - об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м): 1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951); - об`єкти загальною площею (кв.м): 69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2.;, що знаходяться за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843). Згідно витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно, на даний час об`єкти нерухомості, що розміщені за адресою: м.Тернопіль, вул.Гайова,44 належать на праві власності ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951) та ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843). На думку слідчого судді, дане клопотання підлягає задоволенню для збереження речового доказу, майна, щодо якого є достатні підстави вважати, що є ризик його відчуження. Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №151105018 від 26.12.2018 14:37:46: об`єкт нерухомого майна з реєстраційним номером 1720507361101 за адресою: Тернопільська обл., м. Тернопіль, вулиця Гайова, будинок 44, а саме будівлі та споруди, загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2, належать ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАН КОМПАНІ", код ЄДРПОУ: 42380843, на підставі договору купівлі-продажу, серія та номер: 2297, виданого 12.12.2018, видавник: ОСОБА_7 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу; договору поділу нерухомого майна в натурі, що є спільною частковою власністю, серія та номер: 2312, виданий 13.12.2018, видавник: ОСОБА_7 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу; об`єкт нерухомого майна з реєстраційним номером об`єкт нерухомого майна з реєстраційним номером 1720507361101 за адресою: Тернопільська обл., м. Тернопіль, вулиця Гайова, будинок 44, а саме будівлі та споруди, загальною площею (кв.м): 69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І, належать ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАН КОМПАНІ", код ЄДРПОУ: 42380843, на підставі договору купівлі-продажу, серія та номер: 2284, виданий 12.12.2018, видавник: ОСОБА_7 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу; договору поділу нерухомого майна в натурі, що є спільною частковою власністю, серія та номер: 2311, виданий 13.12.2018, видавник: ОСОБА_7 , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу. Копії вказаних договорів купівлі-продажу від 12.12.2018 року, зареєстрованих у реєстрі за №2297 та №2284, а також копії договорів поділу майна від 13.12.2018 року, зареєстрованих у реєстрі за №2312 та №2311, наявні у матеріалах клопотання. З огляду на встановлені органом досудового розслідування обставини, арешт, накладений на майно за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, шляхом заборони на відчуження та розпорядження цим майном, забезпечує виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, у кримінальному провадженні, де перевіряються обставини щодо правомірності реєстрації права власності на це майно. Згідно клопотання начальнику ГУНП в Тернопільській області та начальнику Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області від 17.12.2018 року, представник ПП «АМН ТРАНС» ОСОБА_11 вказав, що відомості про кримінальне правопорушення були внесенні в Єдиний реєстр досудових розслідувань на підставі заяви колишнього директора ПП «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 . У зв`язку з вище зазначеним повідомляє, що: ОСОБА_5 являється колишнім директором вище згаданого підприємства та не був жодним чином уповноваженим вчиняти такі дії, станом сьогодні всі довіреності видані попереднім керівниками були відкликані та не мають жодної юридичної сили. Ніхто із представників та/або посадових осіб (в тому числі колишніх) не був уповноважений на написання таких заяв, а в таких дія вбачають злочинні шахрайство та подачу завідомо неправдивих відомостей правоохоронним органам з метою введення їх в оману; станом на сьогодні директором та єдиним власником ПП «АМН ТРАНС» являється ОСОБА_8 , який приступив до виконання свої обов`язків та набув у власність 100% часток в статутному капіталі ПП «АМН ТРАНС» 12.12.2018., що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також відомостями які там наявні. Також, 20.12.2018 року представник ПП "ФІРМА"АМН ТРАНС" ОСОБА_11 звернувся до начальника ГУНП в Тернопільській області із заявою про вчинення, на його думку, кримінальних правопорушень зі сторони ОСОБА_5 та ОСОБА_12 . Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 26.12.2018 року, засновником (учасником) юридичної особи приватного підприємства "ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294) є ОСОБА_8 . На час розгляду клопотання записи про реєстрацію права власності на майно за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 за ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843) є чинними, як і наведені договори купівлі-продажу від 12.12.2018 року та договори поділу майна від 13.12.2018 року, будь-які особи у кримінальному провадженні №12018210010003647 від 13.12.2018 року про підозру у вчиненні кримінального правопорушення не повідомлялись. Аналізуючи наведені обставини, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав вважати, що на даний час потреба у забороні на користування майном за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, відсутня, оскільки подальша заборона на використання вказаного майна його власнику, його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, є невиправданим обмеженням їх прав, буде перешкоджати здійсненню господарської діяльності товариства протягом невизначеного строку, а арешт на це майно шляхом заборони відчуження та розпорядження ним у повній мірі забезпечуватиме виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Ухвалою Тернопільськогоміськрайонного судутернопільської областівід 26.12.2018року посправі №607/26394/18,задоволено частковоклопотання адвоката ОСОБА_9 вінтересах товаристваз обмеженоювідповідальністю "КАНКОМПАНІ"(ЄДРПОУ42380843) про скасування арешту майна. Скасовано частково арешт, накладений ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17.12.2018 року по справі №607/26205/18 (провадження №1кс/607/13531/2018), на об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2., що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:423808843), - а саме скасувати арешт в частині заборони ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, суборендарям щодо користування вказаним майном. Скасовано частково арешт, накладений ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17.12.2018 року по справі №607/26205/18 (провадження №1кс/607/13531/2018), на земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011, що знаходиться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та належить на праві власності Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), - а саме скасувати арешт в частині заборони ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, суборендарям щодо користування вказаним майном.

Згідно вказаної ухвали від 26.12.2018 року по справі №607/26394/18, ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17.12.2018 року по справі №607/26205/18 (провадження №1кс/607/13531/2018), задоволено клопотання начальника слідчого відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_10 про накладення арешту на майно. Накладено арешт на об`єкти нерухомого майна, а саме:- об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м):1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належатьТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951); - об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2., що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:423808843); - земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011, що знаходиться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та належить на праві власності Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), шляхом заборони ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951), ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843),ПП Фірмі «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) їх представникам, уповноважених ними особам, орендарям, суборендарям на відчуження, користування та розпорядження даним майном. Згідно вказаної ухвали від 17.12.2018 року, начальник слідчого відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_10 звернулася до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, в рамках кримінального провадження №12018210010003647 від 13 грудня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України, з клопотанням, погодженим прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про накладення арешту на об`єкти нерухомого майна, а саме:- об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м):1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належатьТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951); - об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2., що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:423808843); - земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011, що знаходиться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та належить на праві власності Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), шляхом заборони ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951), ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843),ПП Фірмі «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) їх представникам, уповноважених ними особам, орендарям, суборендарям на відчуження, користування та розпорядження даним майном, з метою забезпечення збереження речового доказу, а також здійснення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження №12018210010003647 від 13грудня 2018 року та дослідження усіх обставин даної події. Як встановлено в ході досудового розслідування, до СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява директора ПП Фірми «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 в якій вказується про те, що невідомі особи здійснили перереєстрацію нерухомого майна вказаної фірми. Приватне підприємство фірма «АМН ТРАНС» була власником нежитлових приміщень які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011 за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, буд. 44. Загальна площа вищезазначених приміщень становить більше 2000 (двох тисяч) метрів квадратних. 11 грудня 2018 року, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, о 11:51 год. приватним нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 було здійснено відчуження (перереєстрацію) вищезазначеного нерухомого майна на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» код ЄДРПОУ 34646583. Підставою для проведення вищезазначених дій нотаріусом вказано: «Рішення суду, серія та номер: 2-0-26/11,виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк». В подальшому того ж дня, 11 грудня 2018 року, приблизно через чотири години, приватним нотаріусом вже Київського міського нотаріального округу м. Києва, ОСОБА_7 об 15:54 год. було здійснено відчуження (перереєстрацію) вказаного майна на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ» код ЄДРПОУ 42206731. Підставою для проведення вищезазначених дій вказано: «договір купівлі-продажу, серія та номер: 2264, виданий 11.12.2018р. видавник: ОСОБА_7 ». Внаслідок таких злочинних дій в один день спочатку в м. Дніпро, а потім в. м. Києві, з розривом у часі в чотири години, злочинним шляхом відбулось відчуження нерухомого майна яке належить Приватному підприємству Фірма «АМН Транс» спочатку на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» на підставі ніби то рішення суду м. Донецька, яке було видане ще 15 лютого 2011 року та в подальшому шляхом укладення договору купівлі-продажу вказане нерухоме майно було перереєстроване на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ». В ході проведення допиту представник потерпілого ОСОБА_5 повідомив, що Приватне підприємство Фірма «АМН ТРАНС» не мало жодних спорів щодо нерухомого майна, а тим більше, які б розглядалися в м. Донецьку. До Приватного підприємства Фірма «АМН ТРАНС» ніхто не звертався щодо будь-яких вимог які б стосувалися його нерухомого майна. Також рішення суду яке зазначив нотаріус як підставу для зміни власника нерухомого майна, а саме: «серія та номер 2-0-26/11, виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк» відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. По такому номеру, яке вказує нотаріус, а саме 2-0-26/11 є лише одна ухвала суду по цивільній справі яка стосується встановлення факту родинних відносин (копія додається)яка не має жодного відношення до нерухомого майна яке було відчужене, що вказує на фіктивність рішення про якому відбулась зміна власника. Вказане також підтверджується тим фактом, що власник нерухомого майна (ПП Фірма «АМН ТРАНС»), а також і саме нерухоме майно знаходяться і зареєстровані в м. Тернополі, по вул. Гайова, буд 44. У зв`язку з чим, у випадку наявності будь-якого спору щодо нерухомого майна чи його власника (ПП Фірма «АМН ТРАНС») вказаний спір, відповідно до вимог господарського чи цивільного законодавства розглядався б у м. Тернопіль та, відповідно рішення було б Тернопільського міськрайонного суду, а не з м. Донецьк. Все вищенаведене доводить фіктивність даного рішення або взагалі його відсутність при проведенні реєстрації та неправомірність дій державного реєстратора. Неправомірними є також дії державного реєстратора, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, м. Києва ОСОБА_7 , яка менш як через чотири години після проведених реєстраційних дій в м. Дніпрі, (яке знаходиться майже 500 кілометрів від м. Києва) вже в місті Києві оформляє договір купівлі-продажу нерухомого майна, про яке зазначено вище, та на підставі цього реєструє право власності на дане нерухоме майно за ТОВ ««ЦЕНАДАР ТОРГ». Також під досудового розслідування від представника потерпілого ОСОБА_5 надійшло клопотання, щодо накладення арешту на об`єкти нерухомого майна, які розташовані за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 так-як наявні достатні підстави вважати, що із вказаним нерухомим майном можуть бути вчинені або вчиняються будь-які дії спрямовані на відчуження або передачу його в оренду іншій особі, оскільки з вказаним майном знову проводились реєстраційні дії і на даний час об`єкти нерухомості, а саме: - об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м):1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова,44 та на праві власності належатьТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951);- об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2, що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843).Також в ході досудового розслідування встановлено, що на даний час земельна ділянка з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011 за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, буд.44 належить на праві власності Тернопільській міській раді (ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294). Згідно вимог ст. 170 КПК України, завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження і такий допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди. У випадку, збереження такого майна, як речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98КПК України, а саме є матеріальними об`єктами, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до вищевказаних норм, об`єкти на які просить слідчий накласти арешт відносяться до категорії майна - речових доказів у кримінальному провадженні,які будутьвикористані якдоказ фактута обставин,що встановлюютьсяпід часкримінального провадження(ст.91КПК України),є об`єктамикримінально протиправнихдій,та іншимшляхом неможливо отриматидоступ довказаних об`єктівдля проведеннянеобхідних слідчих(процесуальних)дій,що моженегативно вплинутина дослідженняусіх обставинвчинення злочину,передбаченого ч.3ст.190КК України,а томуз метоюперевірки законностінабуття прававласності наних тауникнення вчиненнядій повідчуженню нерухомогомайна слідчийсуддя вважає,що поданеклопотання слідчогоє обґрунтованимта підлягаєдо задоволення.Згідно Інформаціїз Державногореєстру речовихправ нанерухоме майнота Реєструправ власностіна нерухомемайно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктівнерухомого майнащодо об`єктанерухомого майна№151105018від 26.12.201814:37:46:об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером 1720507361101за адресою:Тернопільська обл.,м.Тернопіль,вулиця Гайова,будинок 44,а самебудівлі таспоруди,загальною площею(кв.м):682,Опис:торгово-офісніприміщення літ.«В» площею169,9кв.м.,складські приміщенняліт.«Г» площею210,9кв.м.,складські приміщенняліт.«Д» площею301,2кв.м.,1/3частина огорожі,1;1/3частина огорожі,2,належать ТОВАРИСТВУЗ ОБМЕЖЕНОЮВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАНКОМПАНІ",код ЄДРПОУ:42380843,на підставідоговору купівлі-продажу,серія таномер:2297,виданого 12.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу;договору поділунерухомого майнав натурі,що єспільною частковоювласністю,серія таномер:2312,виданий 13.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу;об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером 1720507361101за адресою:Тернопільська обл.,м.Тернопіль,вулиця Гайова,будинок 44,а самебудівлі таспоруди,загальною площею(кв.м):69.4,Опис:адмінбудинок літ.«Б» площею69,4кв.м.замощення 2/3частини,поз.І,належать ТОВАРИСТВУЗ ОБМЕЖЕНОЮВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАНКОМПАНІ",код ЄДРПОУ:42380843,на підставідоговору купівлі-продажу,серія таномер:2284,виданий 12.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу;договору поділунерухомого майнав натурі,що єспільною частковоювласністю,серія таномер:2311,виданий 13.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу.об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером 355469561101за адресою:Тернопільська обл.,м.Тернопіль,вулиця Гайова,земельна ділянка44,а самеземельна ділянказ кадастровимномером 6110100000:09:002:0011,площею (га):2.5682,з цільовимпризначенням длярозміщення таексплуатації будівельі спорудавтомобільного транспортута дорожньогогосподарства,належить Тернопільськійміській раді,код ЄДРПОУ:34334305на правікомунальної власностіта перебуваєна правіпостійного користуванняземельною ділянкоюу ПРИВАТНОМУПІДПРИЄМСТВІ ФІРМА"АМНТРАНС",код ЄДРПОУ:25347294,на підставідержавного актуна правопостійного користуванняземельною ділянкою,серія таномер:ІІ-ТР001520,виданий 28.08.2000,видавник:Тернопільська міськарада народнихдепутатів.Копії вказанихдоговорів купівлі-продажувід 12.12.2018року,зареєстрованих уреєстрі за№2297та №2284,а такожкопії договорівподілу майнавід 13.12.2018року,зареєстрованих уреєстрі за№2312та №2311,наявні уматеріалах клопотання.Відповідно доч.ч.1,2,11ст.170КПК України,арештом майнає тимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснує сукупністьпідстав чирозумних підозрвважати,що воноє доказомзлочину,підлягає спеціальнійконфіскації упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого,третіх осіб,конфіскації уюридичної особи,для забезпеченняцивільного позову,стягнення зюридичної особиотриманої неправомірноївигоди,можливої конфіскаціїмайна.Арешт майнаскасовується увстановленому цимКодексом порядку. Завданнямарешту майнає запобіганняможливості йогоприховування,пошкодження,псування,знищення,перетворення,відчуження.Слідчий,прокурор повиннівжити необхіднихзаходів зметою виявленнята розшукумайна,на якеможе бутинакладено арешту кримінальномупровадженні,зокрема шляхомвитребування необхідноїінформації уНаціонального агентстваУкраїни зпитань виявлення,розшуку тауправління активами,одержаними відкорупційних таінших злочинів,інших державнихорганів таорганів місцевогосамоврядування,фізичних іюридичних осіб.Слідчий,прокурор повиннівжити необхіднихзаходів зметою виявленнята розшукумайна,на якеможе бутинакладено арешту кримінальномупровадженні,зокрема шляхомвитребування необхідноїінформації уНаціонального агентстваУкраїни зпитань виявлення,розшуку тауправління активами,одержаними відкорупційних таінших злочинів,інших державнихорганів таорганів місцевогосамоврядування,фізичних іюридичних осіб.Арешт майнадопускається зметою забезпечення:1)збереження речовихдоказів;2)спеціальної конфіскації;3)конфіскації майнаяк видупокарання абозаходу кримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи;4)відшкодування шкоди,завданої внаслідоккримінального правопорушення(цивільнийпозов),чи стягненняз юридичноїособи отриманоїнеправомірної вигоди. Заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна. Згідно ч.1 ст.174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано. З огляду на встановлені органом досудового розслідування обставини, арешт, накладений на майно за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, та земельну ділянку за цією ж адресою, шляхом заборони на їх відчуження та розпорядження, забезпечує виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, у кримінальному провадженні, де перевіряються обставини щодо правомірності реєстрації права власності на майно за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44. Згідно клопотання начальнику ГУНП в Тернопільській області та начальнику Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області від 17.12.2018 року, представник ПП «АМН ТРАНС» ОСОБА_11 вказав, що відомості про кримінальне правопорушення були внесенні в Єдиний реєстр досудових розслідувань на підставі заяви колишнього директора ПП «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 . У зв`язку з вище зазначеним повідомляє, що: ОСОБА_5 являється колишнім директором вище згаданого підприємства та не був жодним чином уповноваженим вчиняти такі дії, станом сьогодні всі довіреності видані попереднім керівниками були відкликані та не мають жодної юридичної сили. Ніхто із представників та/або посадових осіб (в тому числі колишніх) не був уповноважений на написання таких заяв, а в таких дія вбачають злочинні шахрайство та подачу завідомо неправдивих відомостей правоохоронним органам з метою введення їх в оману; станом на сьогодні директором та єдиним власником ПП «АМН ТРАНС» являється ОСОБА_8 , який приступив до виконання свої обов`язків та набув у власність 100% часток в статутному капіталі ПП «АМН ТРАНС» 12.12.2018., що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також відомостями які там наявні. Також, 20.12.2018 року представник ПП "ФІРМА"АМН ТРАНС" ОСОБА_11 звернувся до начальника ГУНП в Тернопільській області із заявою про вчинення, на його думку, кримінальних правопорушень зі сторони ОСОБА_5 та ОСОБА_12 . Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 26.12.2018 року, засновником (учасником) юридичної особи приватного підприємства "ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294) є ОСОБА_8 . На час розгляду клопотання записи про реєстрацію права власності на майно за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 за ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843). є чинними, як і наведені договори купівлі-продажу від 12.12.2018 року та договори поділу майна від 13.12.2018 року, будь-які особи у кримінальному провадженні №12018210010003647 від 13.12.2018 року про підозру у вчиненні кримінального правопорушення не повідомлялись. Аналізуючи наведені обставини, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав вважати, що на даний час потреба у забороні на користування майном та земельною ділянкою за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, відсутня, оскільки подальша заборона на використання вказаного майна за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 його власнику, його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, суборендарям, а також подальша заборона на використання земельної ділянки за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44,на якійрозташоване вказанемайно, ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843), його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, суборендарям, є невиправданим обмеженням їх прав, буде перешкоджати здійсненню господарської діяльності товариства протягом невизначеного строку, а арешт на це майно та земельну ділянку шляхом заборони відчуження та розпорядження ними у повній мірі забезпечуватиме виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду тернопільської області від 26.12.2018 року по справі №607/26392/18, задоволено частково клопотання адвоката ОСОБА_9 в інтересах приватного підприємства ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294) про скасування арешту майна. Скасовано частково арешт, накладений ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17.12.2018 року по справі №607/26205/18 (провадження №1кс/607/13531/2018), на земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011, що знаходиться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та належить на праві власності Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), - а саме скасувати арешт в частині заборони ПП Фірмі «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, суборендарям щодо користування вказаним майном.

Згідно вказаної ухвали від 26.12.2018 року по справі №607/26392/18, ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17.12.2018 року по справі №607/26205/18 (провадження №1кс/607/13531/2018), задоволено клопотання начальника слідчого відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_10 про накладення арешту на майно. Накладено арешт на об`єкти нерухомого майна, а саме:- об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м):1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належатьТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951); - об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2., що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:423808843); - земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011, що знаходиться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та належить на праві власності Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), шляхом заборони ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951), ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843),ПП Фірмі «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) їх представникам, уповноважених ними особам, орендарям, суборендарям на відчуження, користування та розпорядження даним майном. Згідно вказаної ухвали від 17.12.2018 року, начальник слідчого відділення СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_10 звернулася до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, в рамках кримінального провадження №12018210010003647 від 13 грудня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України, з клопотанням, погодженим прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про накладення арешту на об`єкти нерухомого майна, а саме:- об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м):1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належатьТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951); - об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2., що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:423808843); - земельну ділянку з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011, що знаходиться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 та належить на праві власності Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), шляхом заборони ТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951), ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843),ПП Фірмі «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), Тернопільській міській раді (код ЄДРПОУ34334305) їх представникам, уповноважених ними особам, орендарям, суборендарям на відчуження, користування та розпорядження даним майном, з метою забезпечення збереження речового доказу, а також здійснення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження №12018210010003647 від 13грудня 2018 року та дослідження усіх обставин даної події. Як встановлено в ході досудового розслідування, до СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява директора ПП Фірми «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 в якій вказується про те, що невідомі особи здійснили перереєстрацію нерухомого майна вказаної фірми. Приватне підприємство фірма «АМН ТРАНС» була власником нежитлових приміщень які розташовані на земельній ділянці з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011 за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, буд. 44. Загальна площа вищезазначених приміщень становить більше 2000 (двох тисяч) метрів квадратних. 11 грудня 2018 року, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, о 11:51 год. приватним нотаріусом Дніпровського районного нотаріального округу Дніпропетровської області ОСОБА_6 було здійснено відчуження (перереєстрацію) вищезазначеного нерухомого майна на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» код ЄДРПОУ 34646583. Підставою для проведення вищезазначених дій нотаріусом вказано: «Рішення суду, серія та номер: 2-0-26/11,виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк». В подальшому того ж дня, 11 грудня 2018 року, приблизно через чотири години, приватним нотаріусом вже Київського міського нотаріального округу м. Києва, ОСОБА_7 об 15:54 год. було здійснено відчуження (перереєстрацію) вказаного майна на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ» код ЄДРПОУ 42206731. Підставою для проведення вищезазначених дій вказано: «договір купівлі-продажу, серія та номер: 2264, виданий 11.12.2018р. видавник: ОСОБА_7 ». Внаслідок таких злочинних дій в один день спочатку в м. Дніпро, а потім в. м. Києві, з розривом у часі в чотири години, злочинним шляхом відбулось відчуження нерухомого майна яке належить Приватному підприємству Фірма «АМН Транс» спочатку на користь ТОВ «ПРЕРІУМ» на підставі ніби то рішення суду м. Донецька, яке було видане ще 15 лютого 2011 року та в подальшому шляхом укладення договору купівлі-продажу вказане нерухоме майно було перереєстроване на користь ТОВ «ЦЕНАДАР ТОРГ». В ході проведення допиту представник потерпілого ОСОБА_5 повідомив, що Приватне підприємство Фірма «АМН ТРАНС» не мало жодних спорів щодо нерухомого майна, а тим більше, які б розглядалися в м. Донецьку. До Приватного підприємства Фірма «АМН ТРАНС» ніхто не звертався щодо будь-яких вимог які б стосувалися його нерухомого майна. Також рішення суду яке зазначив нотаріус як підставу для зміни власника нерухомого майна, а саме: «серія та номер 2-0-26/11, виданий 15.02.2011, видавник Ленінський р/с м. Донецьк» відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. По такому номеру, яке вказує нотаріус, а саме 2-0-26/11 є лише одна ухвала суду по цивільній справі яка стосується встановлення факту родинних відносин (копія додається)яка не має жодного відношення до нерухомого майна яке було відчужене, що вказує на фіктивність рішення про якому відбулась зміна власника. Вказане також підтверджується тим фактом, що власник нерухомого майна (ПП Фірма «АМН ТРАНС»), а також і саме нерухоме майно знаходяться і зареєстровані в м. Тернополі, по вул. Гайова, буд 44. У зв`язку з чим, у випадку наявності будь-якого спору щодо нерухомого майна чи його власника (ПП Фірма «АМН ТРАНС») вказаний спір, відповідно до вимог господарського чи цивільного законодавства розглядався б у м. Тернопіль та, відповідно рішення було б Тернопільського міськрайонного суду, а не з м. Донецьк. Все вищенаведене доводить фіктивність даного рішення або взагалі його відсутність при проведенні реєстрації та неправомірність дій державного реєстратора. Неправомірними є також дії державного реєстратора, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, м. Києва ОСОБА_7 , яка менш як через чотири години після проведених реєстраційних дій в м. Дніпрі, (яке знаходиться майже 500 кілометрів від м. Києва) вже в місті Києві оформляє договір купівлі-продажу нерухомого майна, про яке зазначено вище, та на підставі цього реєструє право власності на дане нерухоме майно за ТОВ ««ЦЕНАДАР ТОРГ». Також під досудового розслідування від представника потерпілого ОСОБА_5 надійшло клопотання, щодо накладення арешту на об`єкти нерухомого майна, які розташовані за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 так-як наявні достатні підстави вважати, що із вказаним нерухомим майном можуть бути вчинені або вчиняються будь-які дії спрямовані на відчуження або передачу його в оренду іншій особі, оскільки з вказаним майном знову проводились реєстраційні дії і на даний час об`єкти нерухомості, а саме: - об`єкти загальною площею (кв.м): 399.6, Опис: складські приміщення літ. «Е» площею 277,4 кв.м., складські приміщення літ. «Є» площею 12,5 кв.м., складські приміщення літ. «Ж» площею 109,8 кв.м., 1/3 частина замощення, І; - об`єкти загальною площею (кв.м):1907.4, Опис: майстерня літ. «А» площею 1907,4 кв.м., прохідна літ. «Ж», огорожа 2/3 частини, поз 1-2 що знаходяться за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова,44 та на праві власності належатьТОВ «БЛЕКБРЕНД СЕРВІС», (код ЄДРПОУ:42206951);- об`єкти загальною площею (кв.м):69.4, Опис: адмінбудинок літ. «Б» площею 69,4 кв.м. замощення 2/3 частини, поз. І.; - об`єкти загальною площею (кв.м): 682, Опис: торгово-офісні приміщення літ. «В» площею 169,9 кв.м., складські приміщення літ. «Г» площею 210,9 кв.м., складські приміщення літ. «Д» площею 301,2 кв.м., 1/3 частина огорожі, 1; 1/3 частина огорожі, 2, що знаходяться за адресою:м. Тернопіль, вул. Гайова,44 та на праві власності належать ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843).Також в ході досудового розслідування встановлено, що на даний час земельна ділянка з кадастровим номером 6110100000:09:002:0011 за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, буд.44 належить на праві власності Тернопільській міській раді (ЄДРПОУ34334305) та перебуває на праві постійного користування у ПП Фірми «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294). Згідно вимог ст. 170 КПК України, завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження і такий допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди. У випадку, збереження такого майна, як речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98КПК України, а саме є матеріальними об`єктами, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до вищевказаних норм, об`єкти на які просить слідчий накласти арешт відносяться до категорії майна - речових доказів у кримінальному провадженні,які будутьвикористані якдоказ фактута обставин,що встановлюютьсяпід часкримінального провадження(ст.91КПК України),є об`єктамикримінально протиправнихдій,та іншимшляхом неможливо отриматидоступ довказаних об`єктівдля проведеннянеобхідних слідчих(процесуальних)дій,що моженегативно вплинутина дослідженняусіх обставинвчинення злочину,передбаченого ч.3ст.190КК України,а томуз метоюперевірки законностінабуття прававласності наних тауникнення вчиненнядій повідчуженню нерухомогомайна слідчийсуддя вважає,що поданеклопотання слідчогоє обґрунтованимта підлягаєдо задоволення.Згідно Інформаціїз Державногореєстру речовихправ нанерухоме майнота Реєструправ власностіна нерухомемайно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктівнерухомого майнащодо об`єктанерухомого майна№151105018від 26.12.201814:37:46:об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером 1720507361101за адресою:Тернопільська обл.,м.Тернопіль,вулиця Гайова,будинок 44,а самебудівлі таспоруди,загальною площею(кв.м):682,Опис:торгово-офісніприміщення літ.«В» площею169,9кв.м.,складські приміщенняліт.«Г» площею210,9кв.м.,складські приміщенняліт.«Д» площею301,2кв.м.,1/3частина огорожі,1;1/3частина огорожі,2,належать ТОВАРИСТВУЗ ОБМЕЖЕНОЮВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАНКОМПАНІ",код ЄДРПОУ:42380843,на підставідоговору купівлі-продажу,серія таномер:2297,виданого 12.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу;договору поділунерухомого майнав натурі,що єспільною частковоювласністю,серія таномер:2312,виданий 13.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу;об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером 1720507361101за адресою:Тернопільська обл.,м.Тернопіль,вулиця Гайова,будинок 44,а самебудівлі таспоруди,загальною площею(кв.м):69.4,Опис:адмінбудинок літ.«Б» площею69,4кв.м.замощення 2/3частини,поз.І,належать ТОВАРИСТВУЗ ОБМЕЖЕНОЮВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАНКОМПАНІ",код ЄДРПОУ:42380843,на підставідоговору купівлі-продажу,серія таномер:2284,виданий 12.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу;договору поділунерухомого майнав натурі,що єспільною частковоювласністю,серія таномер:2311,виданий 13.12.2018,видавник: ОСОБА_7 ,приватний нотаріусКиївського міськогонотаріального округу.об`єктнерухомого майназ реєстраційнимномером 355469561101за адресою:Тернопільська обл.,м.Тернопіль,вулиця Гайова,земельна ділянка44,а самеземельна ділянказ кадастровимномером 6110100000:09:002:0011,площею (га):2.5682,з цільовимпризначенням длярозміщення таексплуатації будівельі спорудавтомобільного транспортута дорожньогогосподарства,належить Тернопільськійміській раді,код ЄДРПОУ:34334305на правікомунальної власностіта перебуваєна правіпостійного користуванняземельною ділянкоюу ПРИВАТНОМУПІДПРИЄМСТВІ ФІРМА"АМНТРАНС",код ЄДРПОУ:25347294,на підставідержавного актуна правопостійного користуванняземельною ділянкою,серія таномер:ІІ-ТР001520,виданий 28.08.2000,видавник:Тернопільська міськарада народнихдепутатів.Копії вказанихдоговорів купівлі-продажувід 12.12.2018року,зареєстрованих уреєстрі за№2297та №2284,а такожкопії договорівподілу майнавід 13.12.2018року,зареєстрованих уреєстрі за№2312та №2311,наявні уматеріалах клопотання.Відповідно доч.ч.1,2,11ст.170КПК України,арештом майнає тимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснує сукупністьпідстав чирозумних підозрвважати,що воноє доказомзлочину,підлягає спеціальнійконфіскації упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого,третіх осіб,конфіскації уюридичної особи,для забезпеченняцивільного позову,стягнення зюридичної особиотриманої неправомірноївигоди,можливої конфіскаціїмайна.Арешт майнаскасовується увстановленому цимКодексом порядку.Завданням арештумайна єзапобігання можливостійого приховування,пошкодження,псування,знищення,перетворення,відчуження.Слідчий,прокурор повиннівжити необхіднихзаходів зметою виявленнята розшукумайна,на якеможе бутинакладено арешту кримінальномупровадженні,зокрема шляхомвитребування необхідноїінформації уНаціонального агентстваУкраїни зпитань виявлення,розшуку тауправління активами,одержаними відкорупційних таінших злочинів,інших державнихорганів таорганів місцевогосамоврядування,фізичних іюридичних осіб.Слідчий,прокурор повиннівжити необхіднихзаходів зметою виявленнята розшукумайна,на якеможе бутинакладено арешту кримінальномупровадженні,зокрема шляхомвитребування необхідноїінформації уНаціонального агентстваУкраїни зпитань виявлення,розшуку тауправління активами,одержаними відкорупційних таінших злочинів,інших державнихорганів таорганів місцевогосамоврядування,фізичних іюридичних осіб.Арешт майнадопускається зметою забезпечення:1)збереження речовихдоказів;2)спеціальної конфіскації;3)конфіскації майнаяк видупокарання абозаходу кримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи;4)відшкодування шкоди,завданої внаслідоккримінального правопорушення(цивільнийпозов),чи стягненняз юридичноїособи отриманоїнеправомірної вигоди. Заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна. Згідно ч.1 ст.174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано. З огляду на встановлені органом досудового розслідування обставини, арешт, накладений на земельну ділянку за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, шляхом заборони на її відчуження та розпорядження, забезпечує виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, у кримінальному провадженні, де перевіряються обставини щодо правомірності реєстрації права власності на майно за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44. Згідно клопотання начальнику ГУНП в Тернопільській області та начальнику Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області від 17.12.2018 року, представник ПП «АМН ТРАНС» ОСОБА_11 вказав, що відомості про кримінальне правопорушення були внесенні в Єдиний реєстр досудових розслідувань на підставі заяви колишнього директора ПП «АМН ТРАНС» ОСОБА_5 . У зв`язку з вище зазначеним повідомляє, що: ОСОБА_5 являється колишнім директором вище згаданого підприємства та не був жодним чином уповноваженим вчиняти такі дії, станом сьогодні всі довіреності видані попереднім керівниками були відкликані та не мають жодної юридичної сили. Ніхто із представників та/або посадових осіб (в тому числі колишніх) не був уповноважений на написання таких заяв, а в таких дія вбачають злочинні шахрайство та подачу завідомо неправдивих відомостей правоохоронним органам з метою введення їх в оману; станом на сьогодні директором та єдиним власником ПП «АМН ТРАНС» являється ОСОБА_8 , який приступив до виконання свої обов`язків та набув у власність 100% часток в статутному капіталі ПП «АМН ТРАНС» 12.12.2018., що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також відомостями які там наявні. Також, 20.12.2018 року представник ПП "ФІРМА"АМН ТРАНС" ОСОБА_11 звернувся до начальника ГУНП в Тернопільській області із заявою про вчинення, на його думку, кримінальних правопорушень зі сторони ОСОБА_5 та ОСОБА_12 . Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 26.12.2018 року, засновником (учасником) юридичної особи приватного підприємства "ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294) є ОСОБА_8 . На час розгляду клопотання записи про реєстрацію права власності на майно за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, 44 за ТОВ «КАН КОМПАНІ» (код ЄДРПОУ:42380843). є чинними, як і наведені договори купівлі-продажу від 12.12.2018 року та договори поділу майна від 13.12.2018 року, будь-які особи у кримінальному провадженні №12018210010003647 від 13.12.2018 року про підозру у вчиненні кримінального правопорушення не повідомлялись. Аналізуючи наведені обставини, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав вважати, що на даний час потреба у забороні на користування земельною ділянкою за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, відсутня, оскільки подальша заборона на використання земельної ділянки за адресою: м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, право на постійне користування якої має заявник, ПП Фірмі «АМН ТРАНС»(код ЄДРПОУ:25347294), його представникам, уповноваженим ним особам, орендарям, суборендарям, є невиправданим обмеженням їх прав, буде перешкоджати здійсненню господарської діяльності товариства протягом невизначеного строку, а арешт на земельну ділянку шляхом заборони відчуження та розпорядження нею у повній мірі забезпечуватиме виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Як вбачається із ч.1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Відповідно доч.ч.2,3ст.170КПК України,арешт майнадопускається зметою забезпечення: 1)збереження речовихдоказів; 2)спеціальної конфіскації; 3)конфіскації майнаяк видупокарання абозаходу кримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи; 4)відшкодування шкоди,завданої внаслідоккримінального правопорушення(цивільнийпозов),чи стягненняз юридичноїособи отриманоїнеправомірної вигоди. Увипадку,передбаченому пунктом1частини другоїцієї статті,арешт накладаєтьсяна майнобудь-якоїфізичної абоюридичної особиза наявностідостатніх підставвважати,що воновідповідає критеріям,зазначеним устатті98цьогоКодексу. Арешт може бути накладений і на майно, на яке раніше накладено арешт відповідно до інших актів законодавства. У такому разі виконанню підлягає ухвала слідчого судді, суду про накладення арешту на майно відповідно до правил цього Кодексу.

На час розгляду клопотання відомості, які б свідчили про скасування зазначених записів про реєстрацію права власності на майно за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, про визнання недійсними наведених договорів купівлі-продажу від 12.12.2018 року та договорів поділу майна від 13.12.2018 року, чи про зміни засновників (учасників) юридичної особи приватного підприємства "ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294), у слідчого судді відсутні.

Аналізуючи наведені обставини, слідчий суддя приходить до висновку про наявність достатніх підстав вважати, що на даний час арешт корпоративних прав приватного підприємства "ФІРМА "АМН ТРАНС" (ЄДРПОУ 25347294), призведе до невиправданого обмеження прав підприємства, буде перешкоджати здійсненню господарської діяльності цього підприємства протягом невизначеного строку, а арешт на нерухоме майно, в тому числі на земельну ділянку 6110100000:09:002:0011 за адресою м. Тернопіль, вул. Гайова, 44, шляхом заборони відчуження та розпорядження ним, у повній мірі забезпечуватиме виконання завдань, визначених ст.170 КПК України, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

За таких обставин, у задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 167, 170, 172, 173 КПК України,

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про арешт майна відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення, а особою, яка не була присутньою при оголошенні ухвали протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82113065
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —607/507/19

Ухвала від 09.01.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні