Ухвала
від 30.05.2019 по справі 914/1037/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

30.05.2019 р. справа № 914/1037/19

Господарський суд Львівської області у складі судді М. Синчука, розглянув матеріали

позовної заяви: Малехівської сільської ради Жовківського району Львівської області, с. Малехів, Жовківський район,

до відповідача: Львівського комунального підприємства Збиранка , с. Великі Грибовичі, Жовківський район,

про : стягнення шкоди заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища,

визнав подані матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі, враховуючи наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Порядок надання послуг поштового зв`язку, права та обов`язки операторів поштового зв`язку і користувачів послуг поштового зв`язку визначено Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 року № 270 (з наступними змінами та доповненнями).

За змістом п. 19 вказаних Правил, внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю можуть прийматися для пересилання з описом вкладення та/або з післяплатою.

Відповідно до п. 61 вказаних Правил, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Згідно із пунктом 3.2.1.2 Порядку пересилання поштових відправлень, затвердженого наказом Українського державного підприємства поштового зв`язку Укрпошта від 12.05.2006 року № 211 при прийманні листа (бандеролі) з оголошеною цінністю з описом вкладення працівник зв`язку звіряє вкладення з описом ф. 107 (рис. 27), а також перевіряє відповідність місця призначення, найменування адресата та суми оголошеної цінності, зазначених на відправленні та примірнику опису, розписується на ньому і проставляє відбиток календарного штемпеля. Форма опису вкладення (ф. 107) передбачає, що внесення виправлень до опису вкладення не допускається, про що зазначено безпосередньо на бланку опису вкладення.

Так, належним доказом направлення копії позовної заяви з додатком відповідачу(ам) та іншим учасникам справи відповідно до Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 року № 270, є оригінали розрахункового документу (оригінал поштової квитанції чи фінансового чека) та опису вкладення у цінний лист з поіменним переліком документів, видані відправникові поштового відправлення.

При огляді судом матеріалів позовної заяви, судом встановлено, що позивачем долучено: Додаток 1 - докази відправлення сторонам копій позовної заяви з додатками, а саме: копії квитанцій поштового відправлення та описів вкладення копій позовної заяви та копій доданих до неї документів (на 4 арк.), де вказано: 1. позовна заява від 27.05.2019 р. №181/02-13 з додатками на 49 арк. Проте, без переліку документів, які долучені до позовної заяви та надіслані на адресу відповідача та третьої особи.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи наведене, керуючись 162, 164, ч. 1 та 2 ст. 174, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1 . Позовну заяву Малехівської сільської ради Жовківського району Львівської області до відповідача: Львівського комунального підприємства Збиранка про: стягнення шкоди заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища - залишити без руху.

2. Зобовязати позивача:

2.1. Надати суду докази надсилання відповідачу та третій особі копії позовної заяви з переліком долучених до неї додатків у встановленому законом порядку.

2.2. Надати позивачу строк не пізніше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення таких недоліків.

3. У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили 30.05.2019 р. та оскарженню не підлягає окремо від рішення суду.

Суддя Синчук М.М.

Дата ухвалення рішення30.05.2019
Оприлюднено03.06.2019

Судовий реєстр по справі —914/1037/19

Постанова від 17.06.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 13.05.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 27.03.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 04.03.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 05.02.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 22.01.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 18.12.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 05.12.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Ухвала від 19.11.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Дубник Оксана Петрівна

Рішення від 16.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні