Ухвала
від 31.05.2019 по справі 461/3967/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/3967/19

Провадження № 1-кс/461/4781/19

УХВАЛА

31.05.2019 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши погоджене з прокурором клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 42018140000000362 від 26 листопада 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, яке вмотивоване тим, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) організували незаконний механізм привласнення та розтрати коштів підприємств.

Встановлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з метою формального завищення вартості придбаних товарів та виконаних ремонтних робіт, використовують низку підприємств, зокрема ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ ВП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), які виконують функцію штучно введених посередників між суб`єктами господарювання реального сектору економіки, які є виробниками або постачальниками продукції, та зазначеними державними підприємствами.

Так, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за результатами тендерних процедур стало переможцем 27 конкурсів на проведення низки ремонтних робіт (ремонт прохідницьких комбайнів КСП-32, очисних комбайнів РКУ-10, 1ГШ-68, послуг з ремонту секцій механізованого кріплення, тощо) для потреб ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на загальну суму 214,8 млн. грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з метою привласнення коштів підприємств придбали в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за завищеними цінами товарно-матеріальних цінностей, що призвело до зайвого перерахування коштів на суму більше 3 млн. грн.

Слідчий просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, щодо взаємовідносин та взаєморозрахунків, які відбувались між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в період 2017-2018 років. Вищевказані оригінали документів та речі зберігаються за місцем здійснення господарської діяльності (службових приміщеннях) ДП ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Зазначає, що отримання доступу та вилучення оригіналів вищевказаних документів та речей має істотне значення для встановлення обставин у вказаному кримінальному провадженні оскільки надасть можливість перевірити законність взаємовідносин та взаєморозрахунків, які відбувались між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », встановити фактичну ринкову вартість матеріалів та обладнання, що постачалось ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом проведення перевірок, ревізій, товарознавчих експертиз.

Слідчий в письмовій заяві просив слідчого суддю розглянути клопотання без його участі.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі і документи про дату та час судового засідання повідомлений не був відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, копії документів, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного:

- стороною обвинувачення доведена наявність достатніх підстав вважати, що зазначені речі та документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи;

- інформація, яку вони містять в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В той же час, стороною обвинувачення доведена можливість використання як доказів відомостей, до яких надається доступ та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.7ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для тимчасового доступу, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки, розумність та співрозмірність тимчасового доступу завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання слідчого обгрунтоване та підлягає до задоволення.

При цьому, слідчий суддя надає дозвіл на тимчасовий доступ до документів слідчим, котрі входять в групу слідчих відповідно до витягу з ЄРДР. Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 вправі самостійно доручати іншим слідчим чи уповноваженим особам, котрі не входять в групу слідчих по даному кримінальному провадженні, виконання даної ухвали, що не потребує додаткового зазначення про це в ухвалі слідчого судді.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до речей і документів (із можливістю вилучення), які перебувають у володінні ДП ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: усіх оригіналів документів щодо взаємовідносин та взаєморозрахунків, які відбувались між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в період 2017-2018 років, зокрема: тендерну документацію (положення про комітет з конкурсних торгів; наказів, розпоряджень про створення комітету, призначення членів та затвердження його складу; документів стосовно проведення відкритих торгів щодо закупівлі робіт, послуг та обладнання в період 2017-2018 років переможцем в яких було визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », із протоколами засідання комітету, конкурсними пропозиціями учасників торгів, звітом про результати проведення процедури закупівлі; усіх договорів з додатками та змінами і доповненнями, які укладались між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за результатами проведених конкурсних торгів; видаткові накладні; товарно-транспорті накладні; рахунки фактури та акти приймання передачі, які свідчать про приймання обладнання, матеріалів; актів виконаних робіт форми КБ2в, з довідками про вартість виконаних робіт;сертифікатів якості на поставлене обладнання та матеріали; документи що підтверджують облік обладнання та матеріалів, що постачались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з усіма актами інвентаризації; листи переписки, погодження; платіжних доручень, на підставі яких було здійснено перерахування коштів, відповідно до укладених договорів про закупівлю, з відповідними додатками та інших документів, які підтверджують факт взаємовідносин між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Зобов`язати слідчого слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції уЛьвівській області ОСОБА_3 протягом п`яти днів після проведення необхідних експертиз негайно повернути вилучені, згідно даної ухвали, документи ДП ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала дійсна один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення31.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82128117
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/3967/19

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 31.05.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 31.05.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні