Ухвала
від 03.06.2019 по справі 904/1597/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

03.06.2019 м. ДніпроСправа № 904/1597/19

За позовом Верхньодніпровської міської ради, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область

до Відповідача -1: Публічного акціонерного товариства "Верхньодніпровськхліб", м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область

Відповідача -2: Товариства з обмеженою відповідальністю "СС Біотехнологічна компанія", м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область

Відповідача -3: Товариства з обмеженою відповідальністю "Сонячний хутір", м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровська область

Третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача -1 - Регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області, м. Дніпро

про припинення договірних відносин та вчинення певних дій

Суддя Назаренко Н.Г.

за участю секретаря судового засідання Клевець К.В.

Представники:

Від позивача Черних О.М.

Від позивача Задьора А.В.

Від позивача Калініченко

Від відповідача-1 не з`явився

Від відповідача-2 не з`явився

Від відповідача-3 не з`явився

Від третьої особи не з`явився

СУТЬ СПОРУ:

Верхньодніпровська міська рада звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Публічного акціонерного товариства "Верхньодніпровськхліб", Товариства з обмеженою відповідальністю "СС Біотехнологічна компанія" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Сонячний хутір" в якому просить (з урахуванням уточнень):

- зобов`язати відповідача -1: Публічне акціонерне товариство "Верхньодніпровськхліб" припинити договірні відносини з відповідачем -2: Товариством з обмеженою відповідальністю "СС Біотехнологічна компанія" та відповідачем -3: Товариством з обмеженою відповідальністю "Сонячний хутір", шляхом зупинення надання в експлуатацію будівель , які розташовані за адресою: м . Верхньодніпровськ , вул. Титова, 202;

- зобов`язати відповідача -2: Товариство з обмеженою відповідальністю "СС Біотехнологічна компанія" та відповідача -3: Товариство з обмеженою відповідальністю "Сонячний хутір" зупинити експлуатацію будівель відповідача -1: Публічного акціонерного товариства "Верхньодніпровськхліб", які розташовані за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Титова, 202.

Ухвалою від 23.04.2019 позовну заяву залишено без руху та зобов`язано позивача усунути недоліки позовної заяви протягом 10 днів.

11.05.2019 на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви разом з уточненою позовною заявою.

Ухвалою суду від 13.05.2019 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче судове засідання призначено на 03.06.2019. Залучено до участі у справі в якості Третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача -1 - Регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області.

В судовому засіданні 03.06.2019 представник Позивача надав клопотання про приєднання доказів до матеріалів справи.

Представники Відповідачів-1,2,3 в призначене судове засідання не з`явилися та відзивів на позов не надали.

Позивач в судовому засіданні заявив клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні Позивача Комунального підприємства "Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Дніпропетровської обласної ради ( код ЄДРПОУ 02128201, м. Верходніпровськ, вул. Котляревського,4) та Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області ( 49000, м. Дніпро, вул. Лабараторна, 69) обґрунтовуючи тим, що рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Відповідно до ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Розглянувши клопотання Позивача про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні Позивача Комунального підприємства "Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Дніпропетровської обласної ради ( код ЄДРПОУ 02128201, м. Верходніпровськ, вул. Котляревського,4) та Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області ( 49000, м. Дніпро, вул. Лабараторна, 69), суд дійшов висновку про його задоволення.

Також представник Повивача підтримав надане разом з позовною заявою, клопотання про витребування доказів, в якому просить суд :

1. Витребувати у Публічного акціонерного товариства Верхньодніпровськхліб (далі - Відповідач-1), код ЄДРПОУ 00381433 наступні докази: реєстраційні документи Відповідача-1 (Свідоцтво про державну реєстрацію, Витяг з ЄДРПОУ), дозвільні документи, щодо діяльності Відповідача 1, а також примірники господарських договорів на оренду (користування) приміщеннями між Відповідачем-1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Сонячний хутір , код ЄДРПОУ: 41400952 (Відповідач-2) та Товариства з обмеженою відповідальністю СС Біотехнологічна компанія код ЄДРПОУ: 41993077 (Відповідач-3)

2. Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Сонячний хутір , код ЄДРПОУ: 41400952 (Відповідач -2) реєстраційні документи Відповідача- 2 (Свідоцтво про державну реєстрацію, Витяг з ЄДРПОУ), дозвільні документи, щодо діяльності Відповідача-2.

3. Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю СС Біотехнологічна компанія код ЄДРПОУ: 41993077 (Відповідач-3) реєстраційні документи Відповідача -3 (Свідоцтво про державну реєстрацію, Витяг з ЄДРПОУ), дозвільні документи, щодо діяльності Відповідача-3.

Відповідно до п.1,2 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Враховуючи, що Позивачем в клопотанні про витребування доказів не зазначено: обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання, суд прийшов до висновку про відкладення розгляду клопотання до наступного судового засідання.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 12, 50, 176, 234, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити в якості третьої особи-2 яка не заявляє самостійних вимог на стороні Позивача Комунальне підприємство "Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Дніпропетровської обласної ради ( код ЄДРПОУ 02128201, м. Верхньодніпровськ, вул. Котляревського,4)

2. Залучити в якості третьої особи-3 яка не заявляє самостійних вимог на стороні Позивача Державну екологічну інспекцію у Дніпропетровській області ( 49000, м. Дніпро, вул. Лабараторна, 69).

3. Розгляд справи відкласти до 25.06.19 о 11:00 год.

4. Позивачу до наступного судового засідання:

- направити третій особі-1, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача-1 Регіональному відділенні Фонду державного майна України по Дніпропетровській області копію позовної заяви з додатками, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа);

- направити третім особам-2,3, які не заявляють самостійних вимог на стороні Позивача Комунальному підприємству "Верхньодніпровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Дніпропетровської обласної ради та Державній екологічній інспекції у Дніпропетровській області копію позовної заяви з додатками, докази чого надати суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа).

5. Роз`яснити Відповідачам-1,2,3 , що відповідно до ч. 1 ст. 251 ГПК України, відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 165 ГПК України, подається протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У випадку подання відзиву на позов, відповідач направляє його копію на адресу позивача, докази чого надає суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа).

Запропонувати Відповідачу надати в судове засідання всі документи, на які міститься посилання у відзиві на позов.

6. Роз`яснити Позивачу , що відповідно до ч. 2 ст. 251 ГПК України він має право надати відповідь на відзив, який має відповідати вимогам ст. 166 ГПК України протягом 10 днів з дня одержання відзиву.

У випадку подання відповіді на відзив, позивач направляє його копію на адресу відповідачів-1,2,3 докази чого надає суду (розрахунковий чек, опис вкладення до цінного листа).

7. Третім особам-1,2,3 до наступного судового засідання, надати письмові пояснення на позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя Н.Г. Назаренко

Дата ухвалення рішення03.06.2019
Оприлюднено04.06.2019
Номер документу82129295
СудочинствоГосподарське
Сутьприпинення договірних відносин та вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —904/1597/19

Рішення від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 12.08.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 06.08.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Назаренко Наталія Григорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні