Ухвала
від 19.03.2019 по справі 752/1311/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/1311/18

Провадження по справі № 1-кс/752/2731/19

У Х В А Л А

19.03.2019 рокуслідчий суддяГолосіївського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 в приміщенніГолосіївського районногосуду м.Києва,розглянувши внесенев кримінальномупровадженні №№32018100010000004,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідувань19.01.2018року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.2ст.15ч.3ст.212,ч.2ст.205 ККУкраїни,клопотання поданестаршим слідчимз ОВСпершого СВРПК СУФР ГУДФС ум.Києві ОСОБА_3 погоджене прокуроромКиївської місцевоїпрокурату №1 ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,що перебуваютьу володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Голосіївського районного суду м.Києва надійшло клопотання подане старшим слідчим з ОВС першого СВ РПК СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором Київської місцевої прокурату №1 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ).

В обґрунтування заявлених вимог, ОСОБА_3 зазначив, що CУ ФР ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32018100010000004, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Звертаючись з зазначеним клопотанням слідчий ОСОБА_3 просив розглянути його за відсутності службових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ) з метою унеможливлення останніми завчасного знищення або переховування документів, до яких просить надати тимчасовий доступ, що було прийнято до уваги, а тому судовий виклик останніх не здійснювався.

Старшийслідчий зОВС першогоСВ РПКСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 подав до суду клопотання про розгляд заявлених у клопотанні вимог за його відсутності, з викладених у ньому підстав, просив задовольнити.

За правилами ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання про тимчасовийдоступ доречей ідокументів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), фіксування технічними засобами судового засідання не здійснювалось у зв`язку з відсутністю у судовому засіданні осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Правилами ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а за правилами п. 5 ч. 1 ст. 162 цього Кодексу, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить відомості, які можуть становити банківську таємницю.

За даними витягу кримінального провадження №32018100010000004 року, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.01.2018 року встановлено, що невстановленими особами, які організували «конвертаційний центр» та надавали послуги реальному сектору економіки, серед яких: ТОВ«АБК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДР НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДР НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_10 ) та інші, використовуючи транзитно конвертаційні та фіктивні суб`єкти господарської діяльності: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДР НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДР НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДР НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДР НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДР НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДР НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДР НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДР НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДР НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код ЄДР НОМЕР_20 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код ЄДР НОМЕР_21 ) та інші, шляхом вчинення фіктивних фінансово-господарських операцій, переведення безготівкових коштів у готівку, штучного завищення валових витрат для суб`єктів реального сектору економіки, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

При розслідуванні даного злочину виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 )зметою перевірки встановлення осіб що здійснюють обготівкування грошових коштів на замовлення реального сектору економіки.

За даними бази даних АІС «Податковий блок» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРОПУ НОМЕР_22 ) має розрахунковий рахунок в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), а саме: № НОМЕР_23 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ).

За правилами ст. 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо юридичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду, а згідно листа Національного банку України № 18-316/15460 від 01.10.2013 «Про надання інформації» відомості, які стосуються клієнта та його операцій, якими володіє банк, в тому числі і відомості стосовно того чи являється особа клієнтом банку, становлять банківську таємницю.

Іншими способами встановити вищевказані відомості та довести обставини, які передбачається довести за допомогою даних документів неможливо у зв`язку з тим, що вони знаходяться виключно у документах, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ).

За результатамирозгляду клопотанняпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів,що перебуваютьу володінніПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), дослідивши додані до клопотання документи, приходжу до висновку, що зазначене клопотання підлягає задоволенню, оскільки з наданих матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що надання доступу до інформації, яка перебуває у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а можливість довести їх іншими способом, крім тих про які йдеться в клопотанні, відсутня.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 108, 159-166, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання внесене в кримінальному провадженні№32018100010000004, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.01.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України, клопотання подане старшим слідчим з ОВС першого СВ РПК СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором Київської місцевої прокурату №1 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС першого СВ РПК СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до речей і документів шляхом їх вилучення, які містять банківську таємницю щодо відкриття, функціонування, руху коштів по банківських рахунках, відкритих в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ХАРКІВ (МФО НОМЕР_1 ), клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРОПУ НОМЕР_22 ) за наступним номером рахунка: № НОМЕР_23 (980 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ) за період з моменту відкриття рахунків по час проведення даного тимчасового доступу, з вилученням належно завірених копій документів, а саме:

-копій документів, оригінали яких знаходяться на електронних (магнітних) носіях, та які відображують надходження та списання за період з моменту відкриття по теперішній час включно, грошових коштів по рахункам, із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу (години, хвилини та секунди) надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номерів рахунків контрагентів, з якими проведені операції на магнітному (електронному) носії;

-справи з юридичного оформлення рахунків, в тому числі, анкет, реєстраційних документів підприємства, наказів про призначення службових осіб, договорів щодо відкриття і обслуговування рахунків та використання системи «Клієнт банк», а також технічної документації щодо проведення працівниками банку інсталяції на комп`ютер підприємства вказаної системи, документів з даними про місце проведення вказаної інсталяції та документів, які підтверджують факт видачі та отримання ключів доступу до системи «Клієнт банк», всіх заяв та доручень від імені службових осіб підприємства, а також карток зі зразками підписів службових осіб і відбитку печатки підприємства;

-виписок з номерами телефонів, комп`ютерів, засобів зв`язку (протоколи з`єднань), з яких проходило з`єднання системи «Клієнт банк» між комп`ютером банку і комп`ютером вказаного підприємства, з зазначенням часу і дати проведення вказаних з`єднань на паперовому та магнітному (електронному) носіях;

-заяви на отримання чекових книжок, всіх платіжних документів (оригінали платіжних доручень, оригінали заявок на видачу готівки, оригінали грошових чеків, оригінали квитанцій, оригінали меморіальних ордерів та інших) по рахунках Товариства;

-договорів доміціляції векселів, копій векселів з відміткою про їх погашення;

-документів, які містять інформацію щодо проведення моніторингу по операціям, що йому підлягають з доданням підтверджуючих документів, які були отримані від клієнта в ході проведення;

-вхідну та вихідну кореспонденцію між банківською установою та клієнтом банку;

-документів, складених на виконання умов договору про відкриття рахунку у цінних паперах: про зарахування, списання, переказ цінних паперів, актів-рахунків прийому-здачі депозитарних послуг, письмових розпоряджень Депонента про перерахування на його поточний рахунок доходів в грошових коштах отриманих по цінних паперах, письмових запитів Депонента на отримання виписок про стан рахунків в цінних паперах на окрему дату чи за конкретний період, а також інших виписок та (або) інформаційних довідок , звітів, що стосуються договірних відносин з приводу надання послуг Зберігача цінних паперів, письмових розпоряджень Депонента про проведення операцій за рахунком у цінних паперах та документів, які є підставою для здійснення депозитарних операцій;

-документів з даними про осіб, які отримували виписки, інформаційні довідки та (або) звіти по рахунку в цінних паперах підприємства та про дати їх отримання;

-витягів із внутрішніх нормативно-правових документів Зберігача, які регламентують відносини Депонента і Зберігача щодо порядку виконання умов договірних відносин які стосуються цінних паперів, з якими ознайомлений Депонент, а також копій витягів із змінами до внутрішніх нормативно-правових документів Зберігача, які направлялися Зберігачеві після укладення;

-всіх наданих Депонентом на вимогу Зберігача документів та відомостей, пов`язаних з виконанням Зберігачем функцій первинного фінансового моніторингу;

-копій документів, оригінали яких знаходяться на електронних (магнітних) носіях, та які відображують рух цінних паперів по рахунку в цінних паперах, що належить вищевказаним СГД, із зазначенням дати та часу операцій, повних назв контрагентів, які продавали та придбавали цінні папери, їхні коди ЄДРПОУ, МФО й номери рахунків, назв та видів цінних паперів, їх емітентів та номінальну вартість, вартість даних цінних паперів по операціях їх купівлі-продажу та всієї наявної інформації про дані операції з цінними паперами на паперовому та магнітному (електронному) носіях;

-документів, які підтверджують факт придбання та продажу вказаним підприємством цінних паперів (договорів, актів прийому-передачі, звітів та інше).

Роз`яснити положення ч. 4 ст. 165 ч. 1 ст. 166 КПК України, відповідно до змісту яких: на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів; у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.03.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/1311/18

Вирок від 04.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 04.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 21.10.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Вирок від 30.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 11.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 17.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 15.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 15.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 15.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 03.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні