Постанова
від 04.06.2019 по справі 918/54/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" червня 2019 р. м. Рівне Справа № 918/54/19

Господарський суд Рівненської області у складі судді Романюк Ю.Г. при секретарі судового засідання Фаєвській Л.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою кредитора Головного управління ДФС у Рівненській області : 33023, м. Рівне, вул. Відінська 12

до боржника Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3

про визнання банкрутом,

представники учасників провадження у справі у судове засідання не з`явились;

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДФС у Рівненській області звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне".

Ухвалою суду від 25.02.2019 року прийнято до розгляду заяву Головного управління ДФС у Рівненській області про порушення провадження у справі про банкрутство Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3, розгляд заяви призначено до слухання в підготовчому засіданні суду та зобов`язано, зокрема, арбітражного керуючого Алексюк Миколу Ігоровича, кандидатура якого визначена автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України у строк до дня проведення підготовчого засідання суду подати заяву про участь у даній справі.

Ухвалою суду від 12.03.2019 року за заявою Головного управління ДФС у Рівненській області відкрито провадження у справі №918/54/19 про банкрутство Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне". Визнано вимоги Головного управління ДФС у Рівненській області до боржника в сумі 7 669 903 грн. 73 коп., в тому числі основний борг в сумі 4 614 570 грн. 00 коп. черговість задоволення вимог третя, неустойка (штраф, пеня) в сумі 3 055 333 грн. 73 коп.- черговість задоволення вимог шоста. Судовий збір за подання заяви про порушення провадження у справі в сумі 19 210 грн. 00 коп. - черговість задоволення вимог перша. Введено процедуру розпорядження майном строком на сто п`ятнадцять календарних днів до 05.07.2019 р., розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Ткачука Дмитра Володимировича. Проведення попереднього засідання суду призначено на 07 травня 2019 р.

На підставі ухвали суду від 12.03.2019 року Господарським судом Рівненської області оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне". Граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника: тридцять днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 07.05.2019 року, зокрема, затверджено реєстр вимог кредиторів Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне", призначено підсумкове засідання суду на 04.06.2019 року та зобов`язано розпорядника майна подати суду звіт про проведену роботу; звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат схвалений або погоджений комітетом кредиторів боржника; протокол зборів кредиторів; протокол засідання комітету кредиторів; рішення комітету кредиторів щодо застосування наступної судової процедури.

03.06.2019 р. через канцелярію суду розпорядником майна на виконання вимог ухвали суду від 07.05.2019 р. подано клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора, звіти по проведену роботу, про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, протокол загальних зборів кредиторів від 27.05.2019 р. згідно якого, зокрема, створено комітет кредиторів боржника.

Крім того, розпорядником майна подано протокол зборів комітету кредиторів №1 від 27.05.2019 р., та протокол зборів комітету кредиторів №2 від 27.05.2019 р., згідно яких вбачається, що присутніми на зборах комітету кредиторів були присутні представник Головного управління ДФС у Рівненській області - 4 615 голосів та розпорядник майна Ткачук Д.В.

Представники кредитора та боржника до суду не прибули.

Господарський суд, дослідивши матеріали справи та врахувавши обставини по справі, встановив наступне.

Розпорядником майна долучено до матеріалів справи протокол №1 загальних зборів кредиторів від 27.05.2019 року, згідно якого вбачається, що присутніми на засіданні загальних зборів кредиторів були представник Головного управління ДФС у Рівненській області - 4 615 голосів та розпорядник майна ОСОБА_1 . На підставі протоколу №1 загальних зборів кредиторів від 27.05.2019 року вирішено обрати комітет кредиторів у складі єдиного кредитора у справі про банкрутство - Головне управління ДФС у Рівненській області.

Крім того, розпорядником майна подано протокол зборів комітету кредиторів №1 від 27.05.2019 р., згідно якого вбачається, що присутніми на зборах комітету кредиторів були представник Головного управління ДФС у Рівненській області - 4 615 голосів та розпорядник майна Ткачук Д.В. До порядку денного засідання комітету кредиторів Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне" включено такі питання: 1.Обрання голови комітету кредиторів ОК "ЖБК "НК Рівне". 2. Звіт арбітражного керуючого (розпорядника майном) про проведену роботу по справі №918/54/19 про банкрутство ОК "ЖБК "НК Рівне". 3. Різне.

За результатами обговорення питань, включених до порядку денного комітет кредиторів одноголосно вирішив головою комітету кредиторів Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне" обрати Головне управління ДФС у Рівненській області. Визнати роботу арбітражного керуючого Ткачука задовільною, схвалити звіт арбітражного керуючого Ткачука Д.В. розпорядника майном Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне" ЄДРПОУ 38794538 від 27.05.2019 року № 01-34/116 про проведення процедури розпорядження майном, нарахування основної винагороди розпорядника майном та відшкодування понесених витрат, погодити розмір основної винагороди арбітражного керуючого за період з 12.03.2019 року по 27.05.2019 року включно становить 20731,00 грн. (двадцять тисяч сімсот тридцять одна) гривня та не відшкодовано понесені витрати у розмірі 255,00 (двісті п`ятдесят п`ять) гривень. Провести збори комітету кредиторів ОК "ЖБК "НК Рівне" 27.05.2019 року об 11:00.

Також розпорядником майна подано протокол зборів комітету кредиторів №2 від 27.05.2019 р., згідно якого вбачається, що присутніми на зборах комітету кредиторів були представник Головного управління ДФС у Рівненській області - 4 615 голосів та розпорядник майна Ткачук Д.В. До порядку денного засідання комітету кредиторів Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне" включено такі питання: 1. Про перехід до інших судових процедур у справі №918/54/9 про банкрутство ОК "ЖБК "НК Рівне". 2. Різне.

За результатами даних зборів вирішено перейти до процедури ліквідації у справі №918/54/9 про банкрутство Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне". Погодити кандидатуру ліквідатора Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне" та обрати ліквідатором арбітражного керуючого Ткачука Дмитра Володимировича з оплатою основної грошової винагороди у відповідності до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та відшкодування витрат по факту їх понесення.

Прийняті рішення комітету кредиторів Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне" відповідають вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Господарський суд розглянувши звіти розпорядника майна про проведену роботу, про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, протокол зборів кредиторів та протоколи засідання комітету кредиторів, вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку, що відновити платоспроможність боржника шляхом санації чи укладання мирової угоди неможливо.

Відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: обрання голови комітету; скликання зборів кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з вимогою про визнання правочинів (договорів) боржника недійсними на будь-якій стадії процедури банкрутства; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); підготовку та укладення мирової угоди; схвалення плану санації боржника, змін та доповнень до нього у випадках, передбачених цим Законом; визначення складу майна в разі продажу частини майна у процедурі санації боржника або ліквідації банкрута; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; інші питання, передбачені цим Законом.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст.27 Закону про банкрутство у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов`язані прийняти одне з таких рішень, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Пунктом 1 ч. 5 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

З огляду на викладене, рішення комітету кредиторів боржника про схвалення звітів розпорядника майна про проведену роботу, про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат; про звернення до Господарського суду Рівненської області із клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Ткачука Д.В. підлягають задоволенню судом.

Окрім того, грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень відповідно до вимог ч. 3 ст. 115 Закону про банкрутство.

Проте, в матеріалах справи відсутня інформації та докази, що її підтверджують, про розмір середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури ліквідації банкрута.

З огляду на викладене, враховуючи, що у суду відсутні дані про середньомісячну заробітну плату керівника боржника, суд вважає за можливе призначити основну грошову винагороду ліквідатору на рівні гарантованого Законом про банкрутство розміру - двох мінімальних заробітних плат.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 9, 37-48, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Затвердити звіт розпорядника майна Ткачука Д.В. про проведену роботу в процедурі розпорядження майном.

2. Затвердити звіт розпорядника майна Ткачука Д.В. про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за період з 12.03.2019 року по 27.05.2019 року в сумі 20 986,00 грн., з яких 20 731,00 грн. - основна грошова винагорода та 255,00 грн. - витрати.

3. Припинити процедуру розпорядження майном Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3 , код ЄДРПОУ 38794538.

4. Припинити повноваження арбітражного керуючого Ткачука Д.В. як розпорядника майна Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3 , код ЄДРПОУ 38794538.

5. Визнати банкрутом Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3 , код ЄДРПОУ 38794538.

6. Відкрити ліквідаційну процедуру Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3 , код ЄДРПОУ 38794538 строком на 12 місяців.

7. Призначити ліквідатором Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3 , код ЄДРПОУ 38794538 арбітражного керуючого Ткачука Дмитра Володимировича (свідоцтво № 272 від 02.04.2013 року, адреса: 33013, м. Рівне, вул. Кавказька, 2 (9 поверх)).

8. Встановити основну грошову винагороду арбітражному керуючому за виконання повноважень ліквідатора в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

9. Завершити господарську діяльність Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне": 33009, м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-В, офіс 3 , код ЄДРПОУ 38794538.

10. Вважати таким, що настав з 04.06.2019 р. строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута та зобов`язання щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів) (крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури).

11. Припинити з 04.06.2019 р. повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

12. Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

13. Ліквідатору здійснювати свої повноваження у відповідності з вимогами чинного законодавства та після завершення ліквідаційної процедури подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

14. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельний кооператив "Набережний квартал Рівне", текст якого додається.

Постанову направити кредитору, боржнику, ліквідатору, Рівненському міському відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, Рівненському регіональному центру надання адміністративних послуг, Рівненському міському суду Рівненської області.

Постанова набирає законної сили негайно після її оголошення. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Постанова може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду, через місцевий суд, що її постановив, протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/ .

Повний текст постанови складено та підписано 05 червня 2019 року.

Суддя Романюк Ю.Г.

Дата ухвалення рішення04.06.2019
Оприлюднено05.06.2019
Номер документу82190669
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/54/19

Судовий наказ від 07.04.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 06.04.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 12.01.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 12.01.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 13.01.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Постанова від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

Ухвала від 12.03.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Ю.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні