Ухвала
від 03.06.2019 по справі 161/9146/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/9146/19

Провадження № 1-кс/161/4647/19

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

03 червня 2019 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчих ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , розглянувши клопотання слідчого з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 ,-

в с т а н о в и в :

Слідчий з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_5 , за погодженням із прокурором, звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у помешканні директора ТОВ «ІРС Сістем» ОСОБА_6 (іпн НОМЕР_1 ) квартирі за адресою: АДРЕСА_1 .

Посилається на ті обставини, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019030000000016 від 08.05.2019 за фактом ухилення службовими особами ТОВ «ІРС Сістем» від сплати податків, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування, встановлено, що службові особи ТОВ «ІРС Сістем» (код ЄДРПОУ 37259158) відобразивши в податковому обліку товариства за період діяльності 2016 року фінансово-господарські операції з ТОВ «Софтех» (код ЄДРПОУ 36312131) та ТОВ «Теплоенерготрейд» (код ЄДРПОУ 39679016), які в дійсності не відбувались та носили лише формальний характер, ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток у великих розмірах.

Вказує, що є достатні підстави вважати, що з метою приховування слідів вчинення кримінального правопорушення та з метою уникнення відповідальності, службовою особою ТОВ «ІРС Сістем» в найближчий час можуть бути знищені матеріальні носії інформації, в тому числі бухгалтерські документи «чорнової» бухгалтерії, чорнові записи, оргтехніка, печатки та штампи СГД з ознаками фіктивності та інші речі та документи, що підтверджують ухилення від сплати податків товариством «ІРС Сістем», які зберігаються за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Чорновола В`ячеслава 30, кв.17, у зв`язку з чим слідча звернулася з даним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора, слідчих, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Відповідно до ч. 3 ст. 223 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді..

Згідно ч.1, ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ст. 234 КПК України, тому слідчому ОСОБА_5 слід надати дозвіл на обшук у у помешканні директора ТОВ «ІРС Сістем» ОСОБА_6 (іпн НОМЕР_1 ) квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , яка знаходиться у володінні останнього, та належить йому на праві приватної власності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 235, ч. 2 ст. 376 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_3 , або, за його дорученням, співробітникам слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_4 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_5 , співробітникам оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , дозвіл на проведення обшуку у помешканні директора ТОВ «ІРС Сістем» ОСОБА_6 (іпн НОМЕР_1 ) квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , яка знаходиться у володінні останнього, та належить йому на праві приватної власності, з метою відшукання та вилучення бухгалтерських документів «чорнової» бухгалтерії ТОВ «ІРС Сістем»; чорнові записи про проведені господарські операції; не обліковані готівкові кошти; комп`ютерна та периферійна техніка, на якій містяться дані бухгалтерського обліку товариства і інших пов`язаних осіб та інформація про перерахування грошових коштів по їхніх банківських рахунках, а також інші дані, що свідчать про удаване проведення господарських операцій; печатки фіктивних суб`єктів господарювання, які задіяні в злочинній схемі ухилення від сплати податків; а також інших предметів і документів на паперових та електронних носіях, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала надає право на проникнення у вказане приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82196572
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у квартирі за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —161/9146/19

Ухвала від 03.06.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пушкарчук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні