Судовий наказ
від 05.06.2019 по справі 426/5508/19
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 426/5508/19

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2019 року , м.Сватове

Суддя Сватівського районного суду Луганської області Река А.С., розглянувши заяву Комунального підприємства Сватове-благоустрій про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надання комунальних послуг на збирання, перевезення та захоронення твердих побутових відходів, -

Встановив:

Заявником (стягувачем) комунальним підприємством Сватове-благоустрій надано вказану заяву про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за надання комунальних послуг на збирання, перевезення та захоронення твердих побутових відходів.

В обґрунтування заявлених вимог зазначено, що 29 серпня 2013 року між Комунальним підприємством Сватове-благоустрій та фізичною особою - ОСОБА_1 було укладено договір № 1660 на збирання, перевезення та захоронення твердих побутових відходів. Відповідно до умов договору виконавець КП Сватове-благоустрій зобов`язувалися надавати послуги по збиранню, перевезенню та захороненню твердих побутових відходів з території ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за тарифами по сплаті послуг, встановленими договором. На даний час договір діє відповідно до умов його продовження, передбачених п. 5.4 договору. У подальшому, у зв`язку з несвоєчасним внесенням плати боржником та виникненням заборгованості, між сторонами був укладений договір № 6647 від 03.10.2014 року про реструктуризацію заборгованості за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та вивіз твердих побутових відходів строком до 31.12.2015 року. Проте, боржник своєчасно не сплачував ні поточні платежі ні заборгованість за надані комунальні послуги. Загальна заборгованість за період дії договору № 1660 з 29 серпня 2013 року по 11 травня 2019 року становить 3174, 24 грн. Просять винести судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості в межах строку позовної давності за період з 11 червня 2016 року по 24 травня 2019 року за надання комунальних послуг на збирання, перевезення та захоронення твердих побутових відходів в сумі 1698 грн. та судовий збір.

Згідно п. 5 ст. ч. 3 ст. 20 Закону України Про житлово-комунальні послуги (який діяв в період виконання умов договору) та згідно п. 5 ст. ч. 2 ст. 7 Закону України Про житлово-комунальні послуги (який чинний на час звернення із заявою про видачу судового наказу) споживач зобов`язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки встановлені договором або законом.

Відповідно до вимог п. 10 ч.1 ст.7 Закону України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку співвласники багатоквартирного будинку зобов`язані своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Згідно ст. 162 ЖК України власники квартир повинні своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги відповідно до умов договору з організацією, яка обслуговує будинок, а також приймати участь у витратах на утримання будинку та прибудинкової території.

Відповідно до п. 7 Правил користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.1992 року № 572, власник та наймач (орендар) квартири зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 160 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. Згідно п. 3 ч. 1 ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути виданий, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

У відповідності до п. 7 ч. 1 ст. 168 ЦПК України під час розгляду вимог у порядку наказового провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Судові витрати у справі підлягають розподілу відповідно до положень ст. 141 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 526, 527 ЦК України, ст. ст. 67, 68 ЖК України, Законом України Про житлово-комунальні послуги , ст.7 Закону України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку , п. 7 Правил Користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями, ст. ст. 160-169 ЦПК України,-

Н А К А З У Ю :

Стягнути з боржника ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , на користь стягувача Комунального підприємства Сватове-благоустрій , юридична адреса: Луганська область, м. Сватове, вул. Державна, 12, код ЄДРПОУ 33469847, р/р НОМЕР_2 , ЛФ ПАТ КБ Приватбанк м. Мариуполь, МФО 304795 заборгованість за послуги з надання комунальних послуг на збирання, перевезення та захоронення твердих побутових відходів за період з 11 червня 2016 року по 24 травня 2019 року в сумі 1698 грн. (одна тисяча шістсот дев`яносто вісім) грн.

Стягнути з боржника ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , на користь стягувача Комунального підприємства Сватове-благоустрій , юридична адреса: Луганська область, м. Сватове, вул. Державна, 12, код ЄДРПОУ 33469847, р/р НОМЕР_2 , ЛФ ПАТ КБ Приватбанк м. Мариуполь, МФО 304795 витрати по сплаті судового збору у сумі 192 грн. (сто дев`яності дві) грн. 10 коп.

Під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Заява про скасування судового наказу може бути подана боржником до Сватівського районного суду Луганської області протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до нього документів, з дотриманням вимог ч.ч. 2,3 ст.170 ЦПК України.

Судовий наказ набирає законної сили у разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання та за наявності даних про отримання боржником копії наказу, відмітки про відмову боржника отримати копію судового наказу, чи відмітки про відсутність боржника за адресою місця проживання чи перебування, що зареєстровані у встановленому законом порядку.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання протягом трьох років з наступного дня після набрання судовим наказом законної сили, а у випадках негайного виконання - протягом трьох років з наступного дня після його прийняття.

Копія судового наказу у Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua/ (в рядку Справа № необхідно ввести номер справи, в якій видано цей судовий наказ).

Суддя А.С.Река

Дата видачі судового наказу: ____


201__ рік.

Дата набрання судовим наказом законної сили: ____


201__ рік.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання: до ___


201__ рік.

Суддя А.С.Река

СудСватівський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення05.06.2019
Оприлюднено06.06.2019
Номер документу82205086
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —426/5508/19

Судовий наказ від 05.06.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Река А. С.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні