Ухвала
від 06.06.2019 по справі 509/2830/19
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/2830/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2019 року. смт Овідіополь

Суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Бочаров А.І., розглянувши заяву позивача про забезпечення позову, подану з позовною заявою Заступника прокурора Одеської області, місцезнаходження: м. Одеса, вул. Пушкінська, 3, в інтересах держави в особі: Міністерства юстиції України, місцезнаходження: м. Київ, вул. Городецького, 13, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, місцезнаходження: м. Одеса, вул. Канатна, 83, Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, місцезнаходження: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 25 до Державного реєстратора Комунального підприємства Агенція державної реєстрації Махортова Ігоря Олександровича, місцезнаходження: АДРЕСА_1 область, Подільський район, с. Куяльник, вул. Куяльницька, 26-А, ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності, скасування запису про право власності,-

ВСТАНОВИВ:

05 червня 2016 року до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла позовна заява Заступника прокурора Одеської області, місцезнаходження: м. Одеса, вул. Пушкінська, 3, в інтересах держави в особі: Міністерства юстиції України, місцезнаходження: м. Київ, вул. Городецького, 13, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, місцезнаходження: м. Одеса, вул. Канатна, 83, Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, місцезнаходження: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 25 до Державного реєстратора Комунального підприємства Агенція державної реєстрації Махортова Ігоря Олександровича, місцезнаходження: Одеська область, Подільський район, с. Куяльник, вул. Куяльницька, 26-А, ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності, скасування запису про право власності.

Ухвалою Овідіопольського районного суду Одеської області від 06 червня 2019 року провадження по справі відкрито.

Одночасно з позовом позивачем була подана до суду належним чином оформлена заява про забезпечення позову, відповідно до якої у зв`язку з тим, що ОСОБА_1 може бути відчужено спірне майно на користь третіх осіб, що ускладнить або зробить неможливим виконання рішення суду у даній справі, позивач просить суд вжити заходи до забезпечення позову, згідно ст.ст.151-153 ЦПК України, а саме: накласти арешт на будинок рибалки, який розташований за адресою: АДРЕСА_3 , загальною площею 63,9 кв.м. (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1698931251237).

Як зазначено у ч.1 ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Відповідно до ч.2 ст.149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

У відповідності до п.1, п.2 ч.1 ст.150 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб.

Відповідно до ч.3 ст.150 ЦПК України заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного розгляду).

Відповідно до ч.6 ст.153 ЦПК України про забезпечення позову або про відмову позову суд постановляє ухвалу.

Зі змісту заявлених позовних вимог вибачається, що позивач оспорює набуття права власності на нерухоме майно, відповідач може здійснити відчуження спірного нерухомого майна, що може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду в разі задоволення позову, в зв`язку з чим суд вважає, що правові підстави для забезпечення позову наявні, оскільки заявлений спосіб забезпечення позову є співмірним заявленим позовним вимогам.

Керуючись ст.ст. 149, 150, 153 ЦПК України , суддя

УХВАЛИВ:

Заяву позивача про забезпечення позову задовольнити.

В якості забезпечення позову Заступника прокурора Одеської області, місцезнаходження: м. Одеса, вул. Пушкінська, 3, в інтересах держави в особі: Міністерства юстиції України, місцезнаходження: м. Київ, вул. Городецького, 13, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, місцезнаходження: м. Одеса, вул. Канатна, 83, Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, місцезнаходження: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 25 до Державного реєстратора Комунального підприємства Агенція державної реєстрації Махортова Ігоря Олександровича, місцезнаходження: АДРЕСА_1 область, Подільський район, с. Куяльник, вул. Куяльницька, 26-А, ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 про скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності, скасування запису про право власності, накласти арешт на будинок рибалки, який розташований за адресою: АДРЕСА_3 , загальною площею 63,9 кв.м. (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1698931251237).

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду шляхом подачі у 15-денний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя А.І.Бочаров

Дата ухвалення рішення06.06.2019
Оприлюднено07.06.2019

Судовий реєстр по справі —509/2830/19

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні