Ухвала
від 05.06.2019 по справі 700/427/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/4958/19

ун. № 700/427/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

05 червня 2019 року м. Київ

Суддя Святошинського районного суду м. Києва Марко Я.Р., розглянувши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Лисянського району електричних мереж (Черкаська обл., смт. Лисянка, пров. Бужанський, буд. 41) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Лисянського районного суду Черкаської області справу за позовом Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Лисянського району електричних мереж до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості направлено за підсудністю до Святошинського районного суду м. Києва.

Згідно відомостей, що отримані 04.06.2019 року з Відділу з питань реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб Святошинської РДА підтверджено адресу реєстрації відповідача за адресою вказаною в позовній заяві, яка територіально відноситься до Святошинського району м. Києва.

Розглянувши позовну заяву із доданими документами, встановлено, що позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, відповідає вимогам, передбаченим статтями 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява подана із додержанням правил підсудності.

Враховуючи ціну позову, оскільки, відповідно до положень частини 6 статті 19 Цивільного процесуального кодексу України даний спір є малозначним, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін, оскільки розгляд справи не становить значний суспільний інтерес (частина 3 статті 274 Цивільного процесуального кодексу України), наявні підстави для розгляду цієї справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 175, 177, 187, 274, 279 Цивільного процесуального кодексу України, суддя -

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Лисянського району електричних мереж (Черкаська обл., смт. Лисянка, пров. Бужанський, буд. 41) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Прризначити судове засідання для розгляду справи по суті в приміщенні Святошинського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 142, каб. 21-А, на 08.07.2019 року.

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог частини 4 статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 8 статті 178 Цивільного процесуального кодексу України).

Відповідно до частини 1 статті 193 Цивільного процесуального кодексу України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу строк для подання заперечення щодо наведених у відповіді позивача на відзив 5 днів з дня отримання відповіді на відзив, роз`яснивши, що заперечення має відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк у десять днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам судового процесу, а відповідачу та іншим учасникам справи копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки http://sv.ki.court.gov.ua/fair/.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише з підстав порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності ЦПК України. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Я.Р.Марко

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.06.2019
Оприлюднено07.06.2019
Номер документу82234117
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —700/427/19

Рішення від 01.08.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Марко Я. Р.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Марко Я. Р.

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Яценко Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні