Ухвала
від 04.06.2019 по справі 604/503/19
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/503/19

1-кс/604/232/19

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 червня 2019 року сел. Підволочиськ

Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області про проведення експертизи у кримінальному провадженні №12019210150000122, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28 травня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України,-

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя

ВСТАНОВИВ:

Начальник СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області звернувся до суду із клопотанням про проведення судової балістичної експертизи в якому вказує, що 28.05.2019 до ЧЧ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшов рапорт старшого о/у СКП Підволочиського ВП підполковника поліції ОСОБА_3 про те, що в ході проведення оперативно-профілактичної операції "Зброя та вибухівка" працівниками СКП отримано оперативну інформацію про те, що громадянин ОСОБА_4 житель Підволочиського району по місцю свого проживання може зберігати вогнепальну зброю та боєприпаси без відповідного на це дозволу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28.05.2019 року працівниками СКП Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області, отримано інформацію про факт зберігання по місцю свого проживання гр.. ОСОБА_5 , 1962 р.н., жителем с.Кам`янки Підволочиського району Тернопільської області, боєприпасів та зброї, без передбаченого законом дозволу.

01.06.2019 року під час проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , останній добровільно видав працівникам поліції предмети ззовні схожі на патрони в кількості 269 шт. та предмет ззовні схожий на рушницю (гвинтівку).

Видані ОСОБА_5 предмети ззовні схожі на патрони та гвинтівку працівниками поліції вилучені та належним чином упаковані.

На даний час в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведення судово-балістичної експертизи для того щоб встановити вид, тип, модель, належність та придатність виданих ОСОБА_5 вказаних вище предметів, зокрема предмету ззовні схожого на рушницю (гвинтівку), що в свою чергу буде мати важливе доказове значення.

Для з`ясування вказаних обставин необхідні спеціальні знання, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні балістичної експертизи.

В судове засідання начальник СВ Підволочиського ВП не з`явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності.

Згідно ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали провадження, встановлено наступне:

Підволочиським ВП ГУНП в Тернопільській області здійснюється розслідування кримінального провадження №12019210150000122, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28 травня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, в ході проведення якого виникла необхідність проведення судово-балістичної експертизи.

Підстави проведення експертизи визначеност.242 КПК України, порядок розгляду слідчим суддею клопотання про проведення експертизи регламентованост.244 КПК України.

Відповідно до положеньст.242 КПКУекспертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Клопотання відповідає вимогам ч. 2 ст.244 КПК України, підстави для його повернення відсутні, подано слідчому судді суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, містить обґрунтовані доводи, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

За таких обставин вважаю, що клопотання про призначення судово-балістичної експертизи слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючисьстаттями 242-244КПК України,слідчий суддя-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області про проведення експертизи - задовольнити.

Доручити експертам Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, провести у кримінальному провадженні №12019210150000122 судово-балістичну експертизу.

На вирішення експертизи поставити наступні запитання:

- чи являються наданий на дослідження предмет, ззовні схожий на рушницю (гвинтівку), добровільно виданий ОСОБА_5 , вогнепальною зброєю?

- якщо так, то до якого типу, виду, моделі відноситься?

- чи придатний даний предмет, ззовні схожий на рушницю (гвинтівку) для стрільби?

Для проведення експертизи експертам направити: мішок білого кольору, в якому знаходиться предмет, ззовні схожий на рушницю (гвинтівку), добровільно виданий ОСОБА_5 , та матеріали кримінального провадження по вимозі.

При проведенні дослідження дозволити експерту за необхідності, повністю або частково використовувати (знищувати) об`єкт дослідження, згідно методичних рекомендацій.

Копію даної ухвали суду направити директору Тернопільського НДЕКЦ МВС України, для організації виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- підпис

копія вірна:

Слідчий суддя

Підволочиського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.06.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —604/503/19

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні