Ухвала
від 05.06.2019 по справі 344/9918/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/9918/19

Провадження № 1-кс/344/5414/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2019 року м.Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Івано-Франківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 обшуку, в межах кримінального провадження № 12018090010004054 від 08.11.2018 року,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий за погодженням з прокурором, звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що 08.11.2018 року до Івано-Франківського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, надійшли матеріали перевірки звернень громадян, в ході опрацювання яких виявлено факт протиправної діяльності жителів м. Івано-Франківська, які виразились у підробці печаток, штампів та бланків, медичних довідок посвідчення подія.

У клопотанні зазначено, що в ході проведення слідчих (розшукових) дій, із заявою до УЗЕ в Івано-Франківській області, звернувся громадяни ОСОБА_5 , житель м. Івано-Франківська, який повідомив, що ним в ході звернення до сервісного центру МВС України, що по вул. Юності, 23 у м. Івано-Франківську, отримано інформацію про те, що невідомі особи, які здійснюють свою діяльність неподалік УПП в Івано-Франківській області, а саме в приміщенні із надписом на його фасаді «Страхова компанія «Княжа», виготовляють медичні довідки, які в подальшому необхідні для виготовлення посвідчення водія. В подальшому, заявником надано отриману у приміщенні із надписом на його фасаді «Страхова компанія «Княжа» (кадастровий номер 2610193001:16:004:0060) неподалік УПП в Івано-Франківській області що по вул. Юності у м. Івано-Франківську, медичну довідку «Щодо придатності до керування транспортним засобом» серії 10ААЄ № 018859, із маркуванням Медичного центру «Клініка ім. Гальченко В.В.»

Як вказано у клопотанні, отриманою інформацією із Медичного центру «Клініка ім. Гальченко В.В.», відомо що медична довідка серії 10ААЄ № 018859, вказаним медичним центром не видавалась, оскільки такої Міністерством охорони здоров`я України не надавалось. Так, в ході проведення слідчих (розшукових) дій отримано інформацію про те, що особою яка причетна до вказаного кримінального правопорушення, являється працівниця «Страхова компанія «Княжа», ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка на даний час проживає в АДРЕСА_1 .

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з даним клопотанням, вказує на необхідність проведення обшуку в приміщенні та приналежних підсобних приміщеннях за адресою : м. Івано-Франківськ, вул. Юності, навпроти будинку № 41, де розташована будка із надписом на фасаді «Страхова компанія «Княжа» кадастровий номер 2610193001:16:004:0060, належить ТзОВ «Ференс-Іва», ЄДРПОУ 30017411, з метою виявлення та вилучення медичних довідок, їх бланків, печаток, штампів, чорнових записів щодо отримання грошових коштів від зайняття незаконною діяльністю, які можуть незаконно зберігатись, за вказаною адресою. Як зазначено, речі, які можуть бути вилучені у ході проведення обшуку мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а тому для забезпечення виконання завдань кримінального процесуального законодавства щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, встановлено наступне.

Згідно з ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України, обшук житла чи іншого володіння особи проводиться лише за ухвалою слідчого судді, з метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, що мають значення для досудового розслідування. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У статті 234 КПК України законодавцем чітко визначено обов`язок слідчого довести наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи саме знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи, а не про ймовірну можливість цього. Недоведеність цих обставин є підставою для відмови в задоволенні клопотання.

Згідно з ст. 30 Конституції України кожному гарантується недоторканість житла. Не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

У клопотанні відсутні посилання на доводи та докази про те, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи осіб.

Відтак, враховуючи вищенаведене, вважаю, що підстав для задоволення даного клопотання немає.

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82242028
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —344/9918/19

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Антоняк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні