Ухвала
від 05.06.2019 по справі 388/721/19
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

110 м. м. Долинська Долинський район Кіровоградська область Україна 28500

Справа № 388/721/19

УХВАЛА

Іменем України

05.06.2019 м. Долинська

Слідчий суддя Долинського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Долинського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018120150000649 від 21 серпня 2018 року, про застосування заходу забезпечення кримінального провадження у виді тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з цим клопотанням, погодженим з прокурором Долинського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 про застосування заходу забезпечення кримінального провадження у виді тимчасового доступу до речей і документів, посилаючись на наступне.

У провадженні СВ Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018120150000649 від 21 серпня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що в 2018 році представники ІНФОРМАЦІЯ_1 підробили підписи в офіційних документах.

Окрім того, допитана в якості свідка депутат ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , показала, що вона не ставила свої підписи в слідуючих документах: рішення № 93 сесії № 11 ІНФОРМАЦІЯ_2 , № 104,110 сесії № 12 ІНФОРМАЦІЯ_2 , № 117, 120, 121, 122 сесії № 13 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Отримані у зв`язку з наданням тимчасового доступу до документів дані, можуть бути використані як доказ доведення обставин правопорушення, які неможливо довести іншим шляхом.

В даному кримінальному провадження мається необхідність в наданні доступу до документів, які містять Інформацію в рішеннях № 93 сесії № 11 ІНФОРМАЦІЯ_2 , № 104,110 сесії № 12 ІНФОРМАЦІЯ_2 , № 117, 120, 121, 122 сесії № 13 ІНФОРМАЦІЯ_2 , для проведення експертиз.

У судовому засіданні старший слідчий ОСОБА_3 подане клопотання підтримав, просив його задовольнити за обставин зазначених у ньому.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 повідомлений належним чином, в судове засідання не з`явився.

За змістом ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Таким чином, уважаю за можливе розглянути кримінальне провадження за відсутності представника особи у володінні якої знаходяться речі.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, а також матеріали кримінального провадження, що стосуються розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, дійшов до такого висновку.

Слідчим суддею встановлено, що 21 серпня 2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018120150000649 за правовою кваліфікацією злочину ч.1 ст. 358 КК України.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як убачається з матеріалів кримінального провадження, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів.

Таким чином, установлено, що речі та документи до яких просить тимчасовий доступ слідчий у цьому клопотанні знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою : АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що речі та документи до яких слідчий просить отримати доступ знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою : АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів є неможливо, а тому існує необхідність у наданні тимчасового доступу до речей і документів, а клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 160, 162-166 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 на проведеннязаходу забезпеченнякримінального провадження- тимчасового доступу до речей і документів для отримання та вилучення оригіналів документів, а саме : рішення № 93 сесії № 11 ІНФОРМАЦІЯ_2 , рішення № 104, 110 сесії № 12 ІНФОРМАЦІЯ_2 , рішення № 117, 120, 121, 122 сесії № 13 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою : АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Ухвала діє до 04 липня 2019 року включно.

Наслідками невиконання цієї ухвали відповідно до ст. 166 КПК України є надання дозволу слідчому на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82242365
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування заходу забезпечення кримінального провадження у виді тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —388/721/19

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Степанов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні