Ухвала
від 07.06.2019 по справі 157/903/19
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/903/19

Провадження №1-кс/157/302/19

УХВАЛА

про надання дозволу на проведення обшуку

07 червня 2019 рокумісто Камінь-Каширський

Слідчий суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , начальника Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , розглянув клопотання начальника Камінь-Каширського районного відділу Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12018030140000275 від 18 грудня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч. 1 КК України, про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Начальник Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 в клопотанні зазначає, що в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що першочерговими слідчими діями встановлено, що 25 листопада 2018 року близько 01 години, невідома особа, перебуваючи у приміщенні диско-бару «Штольня» в смт Любешів на вул. Березня, 1, Любешівського району Волинської області, керуючись корисливим мотивом та метою заволодіння чужим майном, діючи умисно, шляхом вільного доступу, із кишені куртки таємно викрала гаманець ОСОБА_5 , в якому знаходились банківська картка ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_1 , на рахунку якої було 500 гривень, та мобільний телефон марки «Хіаоmі Readmi 6A» ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 , S/N: НОМЕР_4 із активними сім-картами оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_5 та «Київстар» № НОМЕР_6 , заподіявши останньому майнову шкоду.

В подальшому, із 25 по 26 листопада 2018 року із вищевказаної картки ПАТ КБ «ПриватБанк» в смт Любешів Любешівського району Волинської області були зняті кошти потерпілого. Окрім того, через кредитні установи, які діють в електронному режимі, використовуючи анкетні дані ОСОБА_5 , було оформлено кредити, які у вказаний проміжок часу також перераховувались на його банківську картку та знімались готівкою у банкоматах в смт Любешів по вул. Брестська, 5 та вул. Незалежності, 3 Любешівського району Волинської області.

27 грудня 2018 року потерпілий ОСОБА_5 особисто подав письмову заяву у Любешівське відділення ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою проведення службової перевірки працівниками служби безпеки «Приватбанку» для встановлення особи, причетної до вчинення незаконних кредитно - грошових операцій із його банківською карткою.

18 січня 2019 року за участі ОСОБА_5 оглянута сторінка електронної пошти на його ім`я, оскільки саме на неї була відправлена відповідь працівниками служби безпеки ПАТ КБ «ПриватБанк» за наслідками перевірки письмового звернення потерпілого. У відповідності до інформації, наданої працівниками служби безпеки ПАТ КБ «ПриватБанк», за номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_5 та повідомлення від ІНФОРМАЦІЯ_1 встановлено, що вказані кредитні кошти поступили на особистий аккаунт клієнта, зареєстрованого 09 травня 2018 року на ім`я ОСОБА_6 , який вже встиг скористатись отриманими коштами, а тому їх повернення неможливе, підтвердження чого відправлено на пошту у вигляді фотографій.

У ході проведення додаткового допиту потерпілого 18 січня 2019 року, у відповідності до отриманих вказаних вище відомостей із ПАТ КБ «ПриватБанк», за отриманими фотознімками із банкомату, ОСОБА_5 впізнав особу на ім`я ОСОБА_7 , який в ніч викрадення матеріальних цінностей також перебував у диско-барі «Штольня», а тому вказані обставини обґрунтовано вказують на причетність останнього до вчинення кримінального правопорушення.

У відповідності до рапорту старшого о/у СКП Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області старшого лейтенанта ОСОБА_8 від 05 червня 2019 року, особою, на яку вказав потерпілий ОСОБА_5 , являється громадянин ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючий в АДРЕСА_1 , який на даний час користується мобільним терміналом невідомої моделі із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 .

Викладене дає достатні підстави вважати, що вищевказані викрадені банківська картка та мобільний телефон із сім-картами зберігаються за місцем постійного проживання ОСОБА_9 , а тому й виникла необхідність у проведенні обшуку з метою виявлення майна, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення. Крім того, отримання кредитів через мережу Інтернет імовірно здійснювалося за допомогою комп`ютерної техніки, а тому є необхідність відшукати інформацію про зазначені операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 , котра може зберігатися в комп`ютерній та мережевій техніці за місцем проживання ОСОБА_9 .

Як вбачається із світлокопії заяви про видачу паспорта громадянина України, отриманої із Любешівського РС УДМС у Волинській області та довідки про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб - ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до довідки про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, виданої Любешівською селищною радою від 17 січня 2019 року №131, уповноваженим власником (співвласником, наймачем) вказаного житлового будинку, що розташований за вищезазначеною адресою, є ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який проживає за вказаною адресою.

В ході проведення обшуку за вказаною адресою планується відшукати вищезгадані викрадені банківську картку та мобільний телефон марки із сім-картами операторів стільникового зв`язку «ВФ Україна» та «Київстар», які мають безпосередній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушення, оскільки вони були предметом вчинення злочину, а тому їх вилучення відіграє вагому роль у встановленні важливих обставини у справі, відшкодування майнової шкоди потерпілому ОСОБА_5 , мобільний телефон із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 , інформацію про операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 на комп`ютерній та мережевій техніці, оскільки за допомогою даного телефону та комп`ютерної, мережевої техніки ОСОБА_9 міг здійснювати незаконні операції із кредитними коштами, а тому на них може міститись інформація, яка може бути використана як доказ фактів чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

В інший спосіб, окрім як проведення обшуку в будинку за адресою АДРЕСА_1 , виявити та вилучити викрадену банківську картку ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_1 та мобільний телефон марки «Хіаоmі Readmi 6A», ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 , S/N: НОМЕР_4 із сім-картами операторів стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_5 , «Київстар» № НОМЕР_6 , мобільний телефон із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 , інформацію про операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 на комп`ютерній та мережевій техніці не можливо, оскільки для такого вилучення є необхідність у проникненні в житло особи, а зволікання в цьому може призвести до знищення речового доказу. Також, мобільні телефони можуть знаходитися у володінні ОСОБА_9 , який причетний до вказаного злочину, тому орган досудового розслідування витребувати в добровільному порядку вказані речі об`єктивно не в змозі, так як це може призвести до їх знищення.

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування, відповідно до показів потерпілого та в сукупності зібраних інших матеріалів досудового розслідування, було здобуто достатні підстави вважати, що в будинку за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_9 зберігаються названі банківська картка та мобільний телефон із сім - картами, а також мобільний телефон із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 , інформація про операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 на комп`ютерній та мережевій техніці.

У зв`язку з цим просить надати прокурорам групи прокурорів - начальнику Камінь-Каширського відділу місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_4 , начальнику Любешівського відділу місцевої прокуратури молодшому раднику юстиції ОСОБА_3 , а також за їх дорученням слідчому СВ Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , з приналежними до нього господарськими будівлями та спорудами, які належать ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , де проживає його син ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та вилучення наступних матеріальних цінностей:

1) банківської картки ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_1 потерпілого ОСОБА_5 ;

2) мобільного телефону марки «Хіаоmі Readmi 6A» ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 , S/N: НОМЕР_4 ;

3) сім - карток операторів стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_5 та «Київстар» № НОМЕР_6 ;

4) мобільного телефону із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 ;

5) інформація про операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 на комп`ютерній та мережевій техніці.

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухав начальника Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , який просить клопотання задовольнити, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно ст. 234 ч. 1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Наявні матеріали кримінального провадження №12018030140000275 від 18 грудня 2018 року, зокрема витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, заяви ОСОБА_5 , протокол допиту потерпілого, протокол додаткового допиту потерпілого, протокол огляду, знімки екрану, виписки з АТ КБ «Приватбанк», фотокопія сторінки із технічною інформацією про мобільний телефон, заява про видачу паспорта громадянина України, довідка про склад сім`ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку, осіб, інформація ПАТ «Волиньобленерго», інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 15.01.2019 року, дають достатні підстави вважати, що в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , з приналежними до нього господарськими будівлями та спорудами, які належать ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , де проживає його син ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , можуть знаходитися банківська картка ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_1 потерпілого ОСОБА_5 , мобільний телефон марки «Хіаоmі Readmi 6A» ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 , S/N: НОМЕР_4 , сім-картки операторів стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_5 та «Київстар» № НОМЕР_6 , мобільний телефон із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 , а також інформація про операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 на комп`ютерній та мережевій техніці.

На підставі викладеного, керуючись ст. 235 КПК України,

у х в а л и в :

Клопотання прокурора задовольнити.

Надати прокурорам групи прокурорів - начальнику Камінь-Каширського відділу місцевої прокуратури юристу 1 класу ОСОБА_4 , начальнику Любешівського відділу місцевої прокуратури молодшому раднику юстиції ОСОБА_3 , а також за їх дорученням слідчому СВ Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку за адресою: АДРЕСА_1 , з приналежними до нього господарськими будівлями та спорудами, які належать ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , де проживає його син ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та вилучення наступних матеріальних цінностей:

1) банківської картки ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_1 потерпілого ОСОБА_5 ;

2) мобільного телефону марки «Хіаоmі Readmi 6A» ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 , S/N: НОМЕР_4 ;

3) сім - карток операторів стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_5 та «Київстар» № НОМЕР_6 ;

4) мобільного телефону із активним абонентським номером оператора стільникового зв`язку «ВФ Україна» № НОМЕР_7 ;

5) інформація про операції за картковим рахунком потерпілого ОСОБА_5 на комп`ютерній та мережевій техніці.

Ухвала оскарженню не підлягає і діє один місяць з дня її постановлення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82252728
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —157/903/19

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гордійчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні