Ухвала
від 07.06.2019 по справі 752/11489/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/11489/19

Провадження № 1-кс/752/5596/19

У Х В А Л А

Іменем України

07.06.2019 року Голосіївський районний суд міста Києва

у складі слідчого судді - ОСОБА_1

заучастю секретаря ОСОБА_2

за участюпрокурора - ОСОБА_3

розглянувши узакритому судовомузасіданні клопотанняслідчого зОВС слідчогоуправління Головногоуправління СБУкраїни ув м.Києві таКиївській області ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромвідділу прокуратуриКиївської області ОСОБА_3 про дозвілна затриманняз метоюприводу підозрюваної ОСОБА_5 дляучасті врозгляді клопотанняпро застосуваннязапобіжного заходу,внесене вкримінальному провадженні№ 22017101110000202за підозрою ОСОБА_5 у вчиненнізлочину,передбаченого ч.3ст.110-2КК України,слідчий суддя-

Встановив

07.06.2019 року слідчий звернувся до Голосіївського районного суду міста Києва із вказаним клопотанням, погодженим з прокурором, в обґрунтування якого вказав, що слідчим управлінням Головного управління СБ України у в м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 110-2 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що з 18.09.2001 року на території України зареєстровано та діє приватне підприємство «Оазіс» (код ЄДРПОУ 31590973), яке зареєстроване за адресою: Донецька обл., м. Харцизьк, вул. Октябрська, буд. 7, кВ. 8, основним видом діяльності якого є роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. Підписантом, керівником та бухгалтером зазначеного підприємства є громадянка України ОСОБА_5 .

Крім того, з 01.03.2012 року на території України зареєстроване та діє товариство з обмеженою відповідальністю «Фармалекс» (код ЄДРПОУ 37998095), яке зареєстровано за адресою: м. Харків, пр. Московський, буд. 301, основним видом діяльності якого є оптова торгівля фармацевтичними товарами. Засновником зазначеного підприємства є громадянка України ОСОБА_5 .

Також ОСОБА_5 зареєстровано ряд субєктів підприємницької діяльності на підконтрольній території України, зокрема, ТОВ «Росьфарм» та ТОВ «Віртус-Фарм». При цьому, вона, використовувала вказані підприємства та ТОВ «Фармалекс» з метою переправлення в порушення Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, фармацевтичних товарів.

В такий спосіб ОСОБА_5 , діючи єдиним умислом за попередньою змовою із невстановленими досудовим розслідуванням особами, спрямованим на фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, організувала протиправне фактичне постачання з території України на тимчасово окуповану територію Донецької області, фармацевтичних товарів, з метою фінансування осіб, які входять до складу незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР.

Таким чином ОСОБА_5 здійснила фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, тобто, вчинила злочин, передбачений ч.3 ст.110-2 КК України.

За вказаним фактом незаконної діяльності 18.12.2018 року ОСОБА_6 повідомлено про підозру у чиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України.

Однак, під час проведення подальшого досудового розслідування встановити місцезнаходження підозрюваної громадянки України ОСОБА_5 не виявилосяможливим,оскільки невідомомісце фактичногоїї проживання,що підтверджено листом Білоцерківського МРВ Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області. Також вимкнені її контактні телефони.

18.12.2018 року підозрювану ОСОБА_7 оголошено в розшук.

18.12.2018 роцку досудове розслідування зупинене у зв`язку з невстановленим місцезнаходженням підозрюваної громадянки України ОСОБА_5

21.12.2018 року ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва надано дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 з метоюприводу дляучасті врозгляді клопотанняпро застосуванняпідозрюваній ОСОБА_5 запобіжного заходуу виглядітримання підвартою.Строк діївказаної ухвалислідчого суддіспливає 21.06.2019 року (зазначено в ухвалі).

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 підтримав клопотання з наведених у ньому мотивів.

Заслухавши пояснення прокурора та дослідивши залучені до клопотання матеріали, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Клопотання подано в межах територіальної юрисдикції Голосіївського районного суду м. Києва, зважаючи на те, постановою керівника слідчого органу від 25.04.2019 року про внесення змін до складу групи слідчих, місцем проведення досудового розслідування визначено місце розміщення 4 відділу слідчого управління Головного управління СБ України у в м. Києві та Київській області, що знаходиться за адресою: м. Київ, пров. Задорожний,2, тобто, у Голосіївському районі м. Києва.

Відповідно до вимог ч.4 ст. 190 КПК України слідчий суддя, суд за клопотанням прокурора має право вирішити питання про повторне затримання з метою приводу в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно з вимогами ч. 4 ст. 189 КПК України слідчий суддя (суд) відмовляє у наданні дозволу на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу, якщо прокурор не доведе, що зазначені у клопотанні про застосування запобіжного заходу обставини вказують на наявність підстав для тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого, а також є достатні підстави вважати, що підозрюваний, обвинувачений переховується від органів досудового розслідування (п.1 ч.4 даної статті).

Залучені до клопотання матеріали містять достатні відомості про обґрунтованість повідомлення про підозру ОСОБА_5 у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч.3 ст. 110-2 КК України, проти основ Національної безпеки України. Зокрема, підтверджується, протоколами допиту свідків; огляду компютерної техніки та документів, вилучених під час проведення обшуку за місцем проживання підозрюваної; протоколами огляду Інтернет-ресурсів, матеріалами проведених негласних слідчих (розшукових) дій.

Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, стандарт доведення обґрунтованості підозри є нижчим від стандарту доведеності винуватості поза розумним сумнівом та вимагає меншої ваги доказів, ніж для ухвалення обвинувального вироку.

Також є доведеними обставини існування заявлених ризиків, передбачених п.п. 1-5 ч. 1 ст. 177 КПК України, з урахуванням, зокрема. Доведено, що підозрювана переховується від органів досудового розслідування, у зв`язку чим постановою від 18.12.2018 року її оголошено у розшук.

Розгляд клопотання про застосування підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою належить здійснити за обов`язкової її участі відповідно до вимог ст. 193 ч.1 КПК України.

Дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_5 з метою приводу забезпечить її участь в розгляді вказаного клопотання.

З урахуванням викладеного, подане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 177, 183, 188-189, 190, 309 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив

Клопотання слідчого з ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у в м. Києві та Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженці с. Довжок, Погребищенського району, Вінницької області, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 - з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затримана на підставі ухвали слідчого судді не пізніше 36 год. з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу.

Ухвала діє протягом шести місяців з дати її постановлення, до 07.12.2019 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82273754
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про дозвіл на затримання з метою приводу

Судовий реєстр по справі —752/11489/19

Вирок від 25.05.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 25.05.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 29.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні