Ухвала
від 28.05.2019 по справі 761/44530/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/44530/17

Провадження № 6/761/607/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 травня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Піхур О.В.

за участю :

секретаря судового засідання - Мусійчук В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщені Шевченківського районного суду м. Києва цивільну справу за заявою Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Київенерго , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, -

в с т а н о в и в :

У квітні 2019 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла зазначена заява.

Свою заяву заявник обґрунтовує тим, що 11.10.2018 між ПАТ КИЇВЕНЕРГО та КП КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО укладено договір про відступлення права вимоги (цесії) № 603-18 та № 602-18, відповідно до яких ПАТ КИЇВЕНЕРГО відступило, а КП КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО набуло права грошової вимоги до боржника з оплати спожитих до 01.05.2018 послуг (основний борг, в тому числі той, що є предметом судового розгляду та/або підтверджений судовим рішенням (судовими рішеннями) як такий, що підлягає стягненню із споживача (споживачів), а також будь-яких інших, передбачених договорами та чинним законодавством Додаткових грошових зобов`язань (неустойка (штраф, пеня), 3% річних, інфляційні нарахування, судові витрати, витрати, пов`язані з отриманням боргу.

В судове засідання представник заявника не з`явився, про день та час розгляду заяви повідомлявся належним чином, про причини неявки суду не повідомив, проте, його неявка не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони у виконавчому провадженні.

В судове засідання заінтересовані особи не з`явилися, про день та час розгляду заяви повідомлялись належним чином, про причини неявки суду не повідомили, проте, їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

25.05.2018р. Шевченківським районним судом м. Києва винесено рішення у справі №761/44530/17 за Заявою ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КИЇВЕНЕРГО до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, яким позовні вимоги задоволені.

У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив (абз. 1 ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження ).

Відповідно до ч. 1-3 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до умов Договору відступлення прав вимоги № 603-18, та 602-18 від 11.10.2018 року, та у відповідності до ст. 512 ЦК України, Товариство з обмеженою відповідальністю КП Київтеплоенерго набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які являлись боржниками ПАТ Київенерго , включно і до ОСОБА_1 .

Враховуючи, вищевикладене, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони у виконавчому листі підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 442 ЦПК України, ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , суд

у х в а л и в :

Заяву Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Київенерго , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача з Публічного акціонерного товариства Київенерго на Комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго у цивільній справі № 761/44530/17 за позовом Публічного акціонерного товариства Київенерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Ухвалу може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року) : до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, а саме, відповідно до ч.1 ст. 296 ЦПК України : апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Дата складення повного тексту ухвали 28.05.2019 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення28.05.2019
Оприлюднено09.06.2019
Номер документу82275946
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —761/44530/17

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Постанова від 26.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Ухвала від 28.05.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Рішення від 25.05.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 15.01.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні