Ухвала
від 07.06.2019 по справі 592/8805/19
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/8805/19

Провадження № 1-кс/592/4829/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2019 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , без фіксації процесуальної дії технічними засобами, розглянув клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Сумської області ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ додокументів укримінальному провадженні № 32019200000000033, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.05.2019 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України,

в с т а н о в и в :

Слідчий своє клопотання, погоджене з прокурором, обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 28.05.2019 р. за № 32019200000000033 за фактом вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 упродовж серпня-листопада 2017 року, діючи умисно і повторно, з корисливим мотивом, шляхом зловживання своїм службовим становищем та внесення неправдивих даних до договору підряду та акту приймання виконаних будівельних робіт форми Кб-2в по об`єкту «Капітальний ремонт гуртожитку (заміна віконних блоків) ДПТНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_1 », протиправно заволоділа бюджетними коштами в загальній сумі 86626,30 грн. (77439,30 грн. ПДВ та 9187 грн. завищення обсягів і вартості робіт) шляхом безпідставного включення до акту КБ-2в та КБ-3 суми податку на додану вартість та внесення неправдивих відомостей про обсяг виконаних робіт та вартість виконаних робіт, тобто вчинила злочин, передбачений ч. 3 ст.191 КК України, які у подальшому використала у господарській діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », тобто вчинила повторно фінансові операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, у такий спосіб легалізувавши кошти, одержані злочинним шляхом

Так, ОСОБА_5 , діючи з користі, зловживаючи службовим становищем директора Товариства, склала завідомо неправдиві офіційні документи форми КБ-2в по об`єкту «Капітальний ремонт гуртожитку (заміна віконних блоків) ДПТНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_1 » від 22.11.2017 та довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми КБ-3 по зазначеному об`єкту від 22.11.2017 (акти форми КБ-2в і довідки форми КБ-3), підписала їх та проставила відбитки печатки очолюваного нею товариства, тим самим надала їм всіх необхідних реквізитів і статусу офіційних, тобто таких, що містять зафіксовану інформацію, яка підтверджує факти, що спричиняють наслідки правового характеру і видала та використала вказані вище два завідомо неправдивих офіційних документи шляхом їх передачі директору ДПТНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для їх підписання, проставляння печатки закладу та подальшої передачі до ІНФОРМАЦІЯ_3 для здійснення оплати за будівельні роботи, до яких безпідставно та незаконно була нею включена сума податку на додану вартість - 77 439,30 грн., а також завищені обсяги і вартість робіт у сумі 9 187 грн.

Таким чином, ОСОБА_5 на поточний рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » незаконно отримано 86626, 30 грн. у вигляді суми податку на додану вартість, права на отримання якої Товариство не мало, у вигляді оплати робіт, які в дійсності виконані частково, а також у вигляді оплати вартості матеріалів, ціна яких нею ж була безпідставно завищена.

Зазначає, що з метою підтвердження факту вчинення кримінального правопорушення пов`язаного з вчиненням фінансових операцій з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, тобто вчинення легалізації (відмивання) коштів у сумі 86440,18 грн., на даній стадії розслідування кримінального провадження, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів по поточному рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_2 (980 UAH), який відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

У судове засідання слідчий не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримує у повному обсязі.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України інформація, яка знаходиться у володінні банку, становить банківську таємницю.

Так,інформація зазначенау клопотаннізнаходиться уволодінні ПАТ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » та становить банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України стороною кримінального провадження, доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з тих підстав, що документи до яких заявлено клопотання про надання доступу можуть містити інформацію, необхідну для встановлення обставин скоєння протиправних дій та бути визнані доказами по справі.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Надати тимчасовий доступ начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_6 , начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_7 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_12 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_13 до документів по поточному рахунку № НОМЕР_2 (980 UAH), який відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 ) для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), а саме:

- документів, які були надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », для відкриття поточних рахунків, а також для обслуговування в банківській установі осіб, які мають право підпису банківських документів;

- документів щодо реєстрації як користувача ЕРІПП «Клієнт-банк», авторизації як користувача ЕРІПП «Клієнт-банк», генерації, сертифікації та видачі ключів користувача ЕРІПП «Клієнт-банк»;

- документів, які містять інформацію про ідентифікацію телефонних номерів для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за допомогою яких здійснювались електронні платежі по ЕРІПП «Клієнт-банк»;

- протоколів системи «Клієнт-банк» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та IP-адреса клієнта;

- роздруківок руху грошових коштів з розшифровкою контрагентів, призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу (включаючи години, хвилини та секунди), номером платіжного документа, сумою платежу, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації транзакції) по поточному рахунку НОМЕР_2 (980 UAH), за період з 30.08.2017 р. по 30.11.2017 р.;

- платіжних доручень за 04.09.2017 р., 05.09.2017 р., 06.09.2017 р. та за 30.11.2017 р., що були проведені по поточному рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_2 (980 UAH).

З можливістю вилучення належним чином завірених копій документів.

Строк дії ухвали 30 днів.

Тимчасовий доступ до документів мають надати відповідальні посадові особи: ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 ).

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82279661
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ додокументів укримінальному провадженні № 32019200000000033, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.05.2019 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України

Судовий реєстр по справі —592/8805/19

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні