Ухвала
від 07.06.2019 по справі 748/1456/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/611/19

Єдиний унікальний № 748/1456/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07 червня 2019 рокум. Чернігів

Суддя Чернігівського районного суду Чернігівської області Олещенко В.І., перевіривши відповідність вимогам ст.ст. 19, 27-30, 175, 177 ЦПК України позовної заяви ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , до Новозаводського відділу Державної виконавчої служби м. Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, код ЄДРПОУ 35029699, місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Шевченка, буд.118, Чернігівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, код ЄДРПОУ 34831848, місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Шевченка, буд.50-а, про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майном шляхом зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В:

07 червня 2019 року ОСОБА_2 , діючи на підставі ордеру та в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовом, в якому просить:

- зняти арешт з нерухомого майна та звільнити з-під обтяження об`єкт обтяження житловий будинок АДРЕСА_1 , який належить на праві приватної власності ОСОБА_1 , накладений постановою про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер АА №440858, виданого 11.11.2003 року відділом державної виконавчої служби Чернігівського районного управління юстиції, реєстраційний номер обтяження 3143619, архівний запис №86-21 від 12.11.2003 року, внутр. №8501382D2CF44B2CC4540, виключивши відомості про таке обтяження з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна;

- зняти арешт з нерухомого майна та звільнити з-під обтяження об`єкт обтяження - все майно, яке належить ОСОБА_1 , накладений постановою про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, серія та номер 9499519, виданого 18.11.2010 року Новозаводським відділом державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції, номер запису про обтяження 27986222 (спеціальний розділ), відомості про реєстрацію до 01.01.2013 року: Єдиний реєстр заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, реєстраційний номер обтяження 10510416 від 19.11.2010 року, виключивши відомості про таке обтяження з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Заява підсудна Чернігівському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Позовна заява підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до вимог ст. 189 ЦПК України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, необхідно провести підготовче провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 189 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новозаводського відділу Державної виконавчої служби м. Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, Чернігівського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майном шляхом зняття арешту з майна.

Підготовче засідання призначити на11 липня 2019 року на 10:00 годину.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз"яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз"яснити відповідачам, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом п"ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2,3 ст.178 ЦПК України та копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана ( надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаютьтся докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу подати суду відповідь на відзив протягом 5 днів, а відповідачам заперечення на відповідь протягом 5 днів.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обгрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2 ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обгрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Веб - адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи http://court.gov.ua/sud2523/.

Ухвала може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності до Чернігівського апеляційного суду через Чернігівський районний суд Чернігівської області шляхом подання апеляційної скарги в 15-денний строк з дня отримання копії ухвали, в іншій частині - оскарженню не підлягає.

Суддя В.І. Олещенко

Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено11.06.2019
Номер документу82280480
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майном шляхом зняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —748/1456/19

Рішення від 14.11.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Олещенко В. І.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Олещенко В. І.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Олещенко В. І.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Олещенко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні