Постанова
від 07.06.2019 по справі 274/2643/19
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/2643/19 Провадження № 3/0274/1159/19

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Корбут В.В.(далі - Суд) , розглянувши 07.06.19 р. матеріали, що надійшли з Бердичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

30.04.2019 р. о 23:00 у м. Бердичеві по вул. Житомирській Хмельницький Богдан Вікторович керував автомобілем ВАЗ 2106, д.н.з. НОМЕР_1 , в стані алкогольного сп`яніння.

Вказане підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення серії БР № 184370, висновком від 30.04.2019 р. щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння № 68, а також поясненнями ОСОБА_1 , наданими під час розгляду справи, про те, що обставини, наведені у протоколі про адміністративне правопорушення, визнає, щиро розкаюється в вчиненому.

Згідно з частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп`яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, - тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи викладене, Суд приходить до висновку, що ОСОБА_1 є винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Від трудового колективу Селянського фермерського господарства "ЗАРІЧЧЯ" (Житомирська область, Бердичівський район, с. Слободище, вул. Заріччя, 71, код ЄДРПОУ 30838855) надійшло клопотання про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу для застосування до нього заходів громадського впливу.

Хмельницький Богдан ОСОБА_2 просить розглянути та задовольнити це клопотання, посилаючись на те, що єдиним джерелом доходу є його заробіток, який він отримує, працюючи водієм у вказаному господарстві, позбавлення права керування транспортними засобами призведе до втрати ним роботи, на його утриманні перебуває малолітня дочка.

Як вбачається з клопотання трудового колективу Селянського фермерського господарства "ЗАРІЧЧЯ" та доданих до нього документів, ОСОБА_1 працює у Селянському фермерському господарстві "ЗАРІЧЧЯ" з 14.09.2018 р. на посаді водія. За період роботи зарекомендував себе як працелюбний, відповідальний працівник, порушень трудової дисципліни не допускав, взаємовідносини з колективом склалися хороші.

Крім того, з копії заочного рішення Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області від 18.04.2018 р. вбачаєтеся, що на утриманні ОСОБА_1 перебуває малолітня дочка ОСОБА_3 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_2 , на утримання дитини на його користь стягуються аліменти з ОСОБА_4 , яку позбавлено батьківських прав відносно доньки ОСОБА_3 .

Згідно зі статтею 23 Кодексу України про адміністративні правопорушення адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Статтею 21 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу. Про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, передбачені статтею 51, частиною першою статті 129, частинами першою і другою статті 130, статтями 156, 173, 176, 177, 178-180 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Суд, враховуючи характер вчиненого правопорушення та особу ОСОБА_1 , вважає, що виховну мету адміністративного стягнення щодо нього та запобігання вчиненню ним нових правопорушень можливо досягти без застосування адміністративного стягнення, застосувавши такий захід як громадський вплив, із звільненням ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності.

Таким чином ОСОБА_1 підлягає звільненню від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу Селянського фермерського господарства "ЗАРІЧЧЯ", при цьому керівник Селянського фермерського господарства "ЗАРІЧЧЯ" повинен не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 .

Частиною другою статті 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд трудового колективу.

Враховуючи викладене, провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись статтями 21, 23, 130, 221, 276, 280, 283 та 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати ОСОБА_1 винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

2. Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3. Передати матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 на розгляд трудового колективу Селянського фермерського господарства "ЗАРІЧЧЯ" (Житомирська область, Бердичівський район, с. Слободище, вул. Заріччя, 71, код ЄДРПОУ 30838855) для застосування до нього заходів громадського впливу.

4. Провадження у справі закрити.

Роз`яснити, що керівник Селянського фермерського господарства "ЗАРІЧЧЯ" (Житомирська область, Бердичівський район, с. Слободище, вул. Заріччя, 71, код ЄДРПОУ 30838855) повинен не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 повідомити Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 .

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення шляхом подання апеляційної скарги через Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області до Житомирського апеляційного суду.

Суддя В.В. Корбут

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено11.06.2019
Номер документу82282093
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —274/2643/19

Постанова від 07.06.2019

Адмінправопорушення

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні