Ухвала
від 30.05.2019 по справі 185/3974/19
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/3974/19

Провадження № 2/185/2773/19

У Х В А Л А

30 травня 2019 року м.Павлоград

Суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Врона А. О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Нива" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Суворова" про визнання договору та додаткової угоди недійсними,-

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нива" звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Суворова", в якому просить суд визнати недійсним договір про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб та додаткову угоду про поновлення терміну дії договору оренди землі.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

З урахуванням положень ч. 3, 4 ст. 274 ЦПК України, відсутності клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, розгляд даної справи необхідно здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Позивач надав клопотання, в якому просить витребувати у ОСОБА_1 оригінал договору про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), серія та номер б/н, укладеного 12.11.2018 року між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Суворова", за яким інше речове право зареєстроване 13.11.2018 року Дніпропетровською філією комунального підприємства "Агенція адміністративних послуг", Дніпропетровська область, строк на 10 років, номер запису про інше речове право 28925521, та витребувати Товариства з обмеженою відповідальністю "Суворова" аналогічний договір, посилаючись на те, що вищевказаний договір може підтвердити дату його укладення, строк дії, права та обов`язки сторін та інші відомості, які необхідні для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Приймаючи до уваги заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, тому для з`ясування обставин справи, повного та всебічного розгляду справи необхідно задовольнити клопотання позивача про витребування доказів у повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19, 187, 260 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Нива" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Суворова" про визнання договору та додаткової угоди недійсними.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області (м. Павлоград, Дніпровська, 135 зал № 309) на 08 серпня 2019 року о 10:40 годині.

Клопотання позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Нива" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Суворова", про визнання недійсним договору - задовольнити у повному обсязі.

Витребувати у ОСОБА_1 оригінал договору про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), серія та номер б/н, укладеного 12.11.2018 року між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Суворова", за яким інше речове право зареєстроване 13.11.2018 року Дніпропетровською філією комунального підприємства "Агенція адміністративних послуг", Дніпропетровська область, строк на 10 років, номер запису про інше речове право 28925521.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Суворова" оригінал договору про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), серія та номер б/н, укладеного 12.11.2018 року між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю "Суворова", за яким інше речове право зареєстроване 13.11.2018 року Дніпропетровською філією комунального підприємства "Агенція адміністративних послуг", Дніпропетровська область, строк на 10 років, номер запису про інше речове право 28925521.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати позивачу, Товариству з обмеженою відповідальністю "Нива", який знаходиться за адресою: Дніпропетровська обл., с.Нова Русь, вул.Леніна, буд.2-а, відповідачам, ОСОБА_1 , Товариству з обмеженою відповідальністю "Суворова", які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , та АДРЕСА_2 , відповідно.

Копію ухвали надіслати ОСОБА_1 , Товариству з обмеженою відповідальністю "Суворова" - для виконання.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://pvm.dp.court.gov.ua.

Ухвала знаходиться в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України, в редакції Закону України від 03.10.2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею

Суддя: А. О. Врона

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.05.2019
Оприлюднено11.06.2019
Номер документу82289646
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —185/3974/19

Рішення від 14.11.2019

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Врона А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні