Ухвала
від 10.06.2019 по справі 908/1405/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.06.2019 Справа № 908/1405/19

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Ніколаєнка Романа Анатолійовича, розглянувши матеріали

за заявою боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна девелоперська компанія» , 69035, м.Запоріжжя, пр.Маяковського, буд.11; код ЄДРПОУ 38679303

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

05.06.2019 за вх.№ 1512/08-07/19 до Господарського суду Запорізької області надійшла заява вих.№05/06 від 05.06.2019 боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна девелоперська компанія» про відкриття провадження у справі про банкрутство в порядку ст.94 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

За положеннями статті 12 нової редакції Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Подана заява не відповідає змісту вимог, зазначених у Законі України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон про банкрутство).

Вимоги до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство визначені статтею 11 Закону про банкрутство.

Зокрема, до заяви боржника, поряд з іншим, мають бути додані докази сплати судового збору, установчі документи боржника - юридичної особи; бухгалтерський баланс боржника на останню звітну дату; перелік кредиторів боржника, вимоги яких визнаються боржником, із зазначенням загальної суми грошових вимог усіх кредиторів, а також щодо кожного кредитора - його імені або найменування, його місцезнаходження або місця проживання, ідентифікаційного коду юридичної особи або реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності), суми грошових вимог (загальної суми заборгованості, заборгованості за основним зобов`язанням та суми неустойки (штрафу, пені) окремо), підстав виникнення зобов`язань, а також строку їх виконання згідно із законом або договором; перелік майна боржника із зазначенням його балансової вартості та місцезнаходження, а також загальна балансова вартість майна; перелік майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна боржника, їх ім`я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційні коди юридичних осіб або реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), суми їх грошових вимог, підстави виникнення зобов`язань, а також строки їх виконання згідно із законом або договором; довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу; перелік осіб, що мають невиконані зобов`язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов`язань, терміну виконання та підстав виникнення; інші документи, які підтверджують неплатоспроможність боржника.

Заявником встановлених законом вимог не дотримано та матеріали до заяви не додано.

Згідно з абз. 3 ч. 1 статті 15 Закону про банкрутство господарський суд повертає заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених в Законі.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку за умови дотримання зазначених вище вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

На підставі викладеного, керуючись абз. 3 ч. 1 статті 15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.ст.3, 12, 20, 233-235 Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву за вих.№05/06 від 05.06.2019 про відкриття провадження у справі про банкрутство повернути Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна девелоперська компанія» без розгляду.

Додаток: заява з додатком всього на 4 /чотири / аркушах.

Ухвала господарського суду, відповідно до ч.2 ст.235 ГПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала господарського суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів з дня її складення за правилами, визначеними ст.ст. 254-259 ГПК України, шляхом подання апеляційної скарги наразі через господарський суд Запорізької області.

Ухвалу складено та підписано: 10.06.2019.

Суддя Р.А. Ніколаєнко

Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено12.06.2019

Судовий реєстр по справі —908/1405/19

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні