Ухвала
від 20.05.2019 по справі 761/24018/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/24018/18

Провадження № 1-в/761/142/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2019 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі: головуючого судді - ОСОБА_1 , за участю прокурора ОСОБА_2 , при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали подання старшого інспектора Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області ОСОБА_4 , про заміну засудженому ОСОБА_5 покарання за вироком суду у виді штрафу,

В С Т А Н О В И В:

До Шевченківського районного суду м.Києва надійшло вищезазначене подання, у якому зазначається, що засуджений у визначені ст. 26 КВК України терміни не виконав вирок Шевченківського районного суду м.Києва від 23.10.2018 року, яким йому призначено покарання у виді штрафу.

У зв*язку із зазначеним заявник просить суд розглянути питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу, заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі стосовно засудженого ОСОБА_5 .

У судове засідання засуджений ОСОБА_5 та представник відділу пробації не з`явились, будучи повідомленими про дату та час проведення судового засідання належним чином і їх неявка не перешкоджає розгляду подання.

Прокурор у судовому засіданні вважав, що заявлене до суду подання задоволенню не підлягає, оскільки засудженим сплачено штраф, про що надано відповідну квитанцію суду.

Дослідивши подання, заслухавши думку прокурора, вважаю, що подання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так,відповідно доч.3ст.26КВК України,у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Вироком Шевченківського районного суду м.Києва від 23.10.2018 року ОСОБА_5 визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч.1 ст.205 КК України і йму призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України, у виді штрафу на користь держави у розмірі 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 2550 (дві тисячі п*ятсот п*ятдесят) гривень.

Вирок набрав законної сили та в апеляційному порядку не оскаржувався.

При цьому, відповідно до ст. 22 КПК України, кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У той же час судом встановлено, що на виконання покарання за вироком суду, засудженим ОСОБА_5 19.03.2019 року було сплачено суму штрафу у розмірі 2550 грн, що підтверджується відповідною копією квитанції.

Виходячи з наведених встановлених обставин та того, що насьогодні відпали підстави, за яких представник відділу пробації звернувся до суду із відповідним поданням, у його задоволенні слід відмовити.

З огляду на викладене, керуючись, ст.ст.9, 22, 537, 539 КПК України, ст. 26 КВК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні подання старшого інспектора Вінницького міськрайонного відділу з питань пробації філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області ОСОБА_4 , про заміну засудженому ОСОБА_5 покарання за вироком суду у виді штрафу- відмовити.

На ухвалу суду прокурором, засудженим, протягом семи днів з дня її винесення може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82301333
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —761/24018/18

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 27.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Вирок від 23.10.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні