Ухвала
від 06.06.2019 по справі 496/845/19
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/845/19

Провадження № 1-кп/496/223/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2019 року Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі Біляївськогорайонного судуОдеської областіклопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності,-

В С Т А Н О В И В :

До Біляївського районного суду Одеської області надійшло клопотання відділу наглядуза додержаннямзаконів органамифіскальної службиуправління наглядуза додержаннямзаконів укримінальному провадженніта координаціїправоохоронної діяльностіпрокуратури Одеськоїобласті молодшогорадника юстиції ОСОБА_3 про звільнення ОСОБА_6 від кримінальної відповідальності за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що ОСОБА_4 , 06.12.2005р., зареєстрований як фізична особа - підприємець у Єдиному державному реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Державної Реєстраційної Служби України за № 25310000000002614.

Основним видом економічної діяльності згідно реєстраційних відомостей та документів є вантажний автомобільний транспорт (код основного виду економічної діяльності 49.41).

Фізичну особу підприємця ОСОБА_4 06.12.2005 р., взято на податковий облік та у теперішній час він перебуває на обліку у Біляївській державній податковій інспекції Чорноморського управління ГУ ДФС в Одеській області на спрощеній системі оподаткування, є платником єдиного податку третьої групи. Податкова адреса ФОП ОСОБА_4 : АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст. 67 Конституції України передбачено, що кожен зобов`язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно зі ст. 128 Господарського кодексу України на фізичну особу-підприємця ОСОБА_4 покладено обов`язок вести облік результатів своєї діяльності відповідно до вимог законодавства, своєчасно надавати податковим органам декларацію про доходи та інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов`язкових платежів, сплачувати податки та інші обов`язкові платежі в порядку і розмірах, встановлених законом.

Статтею 47.1.2 Податкового кодексу України визначено, що відповідальність за неподання, порушення порядку заповнення документів податкової звітності, порушення строків їх подання контролюючим органам, недостовірність інформації, наведеної у зазначених документах, несуть: фізичні особи - платники податків та їх законні чи уповноважені представники у випадках, передбачених законом.

Відповідно до п.3 пп.291.4. ст. 291 Податкового кодексу України

від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями, суб`єкт господарювання третьої групи, який застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності це фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах не обмежена та юридичні особи суб`єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5000000 гривень.

Згідно п.3 пп.298.2.3 ст. 298 Податкового кодексу України платники єдиного податку зобов`язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених вказаним кодексом, у таких випадках та в строки: у разі перевищення протягом календарного року встановленого обсягу доходу платниками єдиного податку третьої групи з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення.

Разом з тим, згідно із п.1 ст. 292.1 Податкового кодексу України доходом платника єдиного податку є: фізичної особи - підприємці - дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі.

Відповідно до Положення «Про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» затвердженого Постановою Правління Національного банку України від 29.12.2017 за №148, суб`єкти господарювання здійснюють облік операцій з готівкою у відповідних книгах обліку.

Книга обліку доходів і витрат/книга обліку доходів - документ установленої форми, що застосовується відповідно до законодавства України для відображення руху готівки. Форми відповідних книг обліку доходів і витрат/книг обліку доходів затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики, відповідно до вимог Податкового кодексу України;

Згідно «Порядку ведення книги обліку доходів для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість», затвердженого Наказом Міністерства фінансів України № 579 від 19.06.2015 та зареєстровано у Міністерстві юстиції України 07.07.2015 за № 800/27245, у Книзі обліку доходів суб`єктом господарської діяльності відображається дохід від провадження господарської діяльності, що оподатковується за ставками, встановленими відповідно до пункту 293.2 та підпункту 2пункту 293.3 статті 293 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України, із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема отримана сума коштів за продані товари, виконані роботи, надані послуги протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (окремо в готівковій та безготівковій), матеріальній або нематеріальній формі.

З урахуванням п.п.2 п.293.3 ст.293 Податкового кодексу України при здійсненні ОСОБА_4 підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування ставка суми єдиного податку складала 5% від обсягу доходу за звітний період.

Крім цього, відповідно до п.1 п.293.4 ст.293 Податкового кодексу України ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої - третьої групи (фізичні особи - підприємці) у розмірі 15 відсотків: до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 291.4 ст.291 Податкового кодексу України.

У зв`язку з вищевикладеним ФОП ОСОБА_4 на виконання вимог п.1 пп.298.2.3 ст. 298, п.1 п.293.4 ст.293 Податкового кодексу України зобов`язанийбув перейтина сплатуінших податківі зборів та сплатити єдиний податок у сумі 15% до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 291.4 ст.291 Податкового кодексу України.

Однак, фізична особа-підприємець ОСОБА_4 достовірно знаючи про фактичний об`єм отриманого ним доходу від здійснення своєї фінансово-господарської діяльності, який перевищив максимально допустимий розмір доходу для перебування платника єдиного податку на третій групі спрощеної системи оподаткування, діючи умисно, з метою ухилення від сплати податків, у порушення зазначених вище вимог законодавства, шляхом не відображення сум доходів, одержаних за результатами здійснення підприємницької діяльності у звітній податковій декларації фізичної особи-підприємця платника єдиного податку за 2018 рік, ухилився від сплати єдиного податку у загальній сумі 1038250 грн.

Так, фізична особа-підприємець ОСОБА_4 02.02.2019 перебуваючи за місцем своєї реєстрації, а саме за адресою: АДРЕСА_1 , діючи умисно, достовірно знаючи, що за період з 01 грудня 2018 року по 29 грудня 2018 року ним, як фізичною особою - підприємцем отримано дохід у вигляді готівкових коштів в сумі 10255000 грн. за наданні послуги вантажного автомобільного транспорту, маючи злочинний намір та корисливу мету, спрямовану на ухилення від сплати податків, умисно ці операції не відніс до обсягу доходів за звітний (податковий) період 2018 рік, не відобразив їх у податковій декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця за звітний податковий період 2018 рік, яку 02.02.2019 подав до Біляївської державної податкової інспекції Чорноморського управління ГУ ДФС в Одеській області.

В результаті вищевказаних умисних дій фізичної особи - підприємця ОСОБА_4 , загальна сума заниження податків останнім, які фактично не надійшли до державного бюджету за період 2018 року складає 1038250 грн., у тому числі єдиний податок за ставкою 5% в межах дозволеного обсягу доходу у сумі 250000 грн. (5000 000 грн. х 5%) та єдиний податок за ставкою 15% до суми перевищення обсягу доходу у сумі 788250 грн. (5255 000 грн. х 15%).

ОСОБА_4 , будучи фізичною особою - підприємцем умисно ухилився від сплати єдиного податку у загальній сумі 1038250 грн., що є значним розміром, так як у більш ніж 1000 разів перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

Таким чином ОСОБА_4 підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, за кваліфікуючими ознаками - умисне ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

Прокурор у підготовчому судовому засіданні підтримав клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності на підставі ст. 44, ч. 4 ст. 212 КК України.

Захисник підозрюваного у підготовчому судовому засіданні підтримав клопотання прокурора.

Підозрюваний ОСОБА_4 у судовому засіданні визнав себе винним у скоєнні інкримінованого йому злочину та дав згоду на звільнення його від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши думку учасників судового засідання, суд прийшов до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 КК України особа, яка вчинила злочин, звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 ст. 212 КК України передбачена кримінальна відповідальність за умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов`язана їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах. Частина 4 вказаної статті зазначає, що особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов`язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).

27.02.2019 року ОСОБА_4 було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 212 КК України.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що до пред`явлення підозри ОСОБА_4 , за ч. 1 ст. 212 КК України, останнім шкода заподіяна державі, у вигляді несплати єдиного податку, відшкодована у сумі 1038250 грн. у повному обсязі, що підтверджується квитанціями № 0.0.1280809925.1 від 26.02.2019 на суму 298 999 грн. та № 0.0.1281245164.1 від 27.02.2019 на суму 801751 грн. та загальна сума сплати 1100750 грн. (з яких 62500 грн. штрафні санкції).

ОСОБА_4 , у відповідності до вимог ст. 285 КПК України, подано заяву про згоду на звільнення його від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України (а.с.11).

Зазначені обставини у своїй сукупності вказують на наявність передбачених ч. 4 ст. 212 КК України, підстав для звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 правильно розуміє і не оспорює формулювання оголошеної підозри, правову кваліфікацію своїх дій за ч. 1 ст. 212 КК України, у зв`язку з чим відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності його позиції, а відтак діяння, яке поставлено підозрюваному у провину, дійсно мало місце, вчинено ним, отримало правильну кримінально-правову оцінку.

Також, судом встановлено, що ОСОБА_4 цілком розуміє свої права, визначені ч. 3 ст. 285 КПК України, підставу звільнення від кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 212 КК України, а також наслідки закриття провадження з цієї підстави і після роз`яснення цих положень наполягав на закритті провадження з підстави, передбаченої ч. 4 ст. 212 КК України.

Пунктом 2 ч. 3 ст. 314 КПК України передбачено право суду у підготовчому судовому засіданні прийняти рішення, яким закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4-8 частини першої або частиною другою статті 284 КПК України.

Пунктом 1 ч. 2 ст. 284 КПК України передбачено, що кримінальне провадження закривається у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Згідно ч. 3 ст. 288 КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Таким чином, враховуючи вищенаведене та те, що ОСОБА_4 до притягнення його до кримінальної відповідальності відшкодував завдану шкоду у повному обсязі, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, суд вважає за необхідне звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.212 КК України та закрити кримінальне провадження із вказаних вище підстав.

Крім цього, щодо клопотання захисника підозрюваного про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 05.02.2018р. вилученого в ході проведення обшуку 23.01.2019 р., за наступними адресами: земельна ділянка місце розташування якої визначено камерально, що співпадає на місцевості з поворотними точками, які мають наступні географічні координати: 46°28'48.4"N 30°33'43.0"E; 46°28'50.8"N 30°33'57.8"E; 46°28'37.6"N 30°33'46.5"E; 46°28'42.3"N НОМЕР_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 , та повернути їх власнику, так суд приходить до висновку що необхідність в застосуванні арешту як заходу забезпечення кримінального провадження, на теперішній час відпала. У зв`язку з викладеним арешт накладений на: полупричіп вантажний марки SCHMITZ без державного номеру, (VIN): НОМЕР_2 ; полупричіп вантажний марки WABCO без державного номеру, (VIN): НОМЕР_3 ; полупричіп вантажний марки SCHMITZ без державного номеру, (VIN): НОМЕР_4 ; полупричіп вантажний марки PACTON з номерними знаками НОМЕР_5 , (VIN): НОМЕР_6 ; полупричіп вантажний з тентом марки KOGEL з іноземним номером НОМЕР_7 , (VIN): НОМЕР_8 ; полупричіп вантажний марки PACTON з номерними знаками НОМЕР_9 , (VIN): НОМЕР_10 ; полупричіп вантажний з цистерною, марки SPITZER-EUROVRAC з іноземним номером НОМЕР_11 , (VIN): НОМЕР_12 ; полупричіп вантажний з тентом марки SCHMITZ з іноземним номером

НОМЕР_13 , (VIN): НОМЕР_14 ; полупричіп вантажний марки VAN HOOL з номером іноземної держави: НОМЕР_15 , (VIN): НОМЕР_16 ; полупричіп вантажний марки WABCO з іноземним номером: НОМЕР_17 , (VIN): НОМЕР_18 . (Причіп з кузовом для сипучого вантажу); полупричіп вантажний марки SCHMITZ рефрижератор, державний номер НОМЕР_19 , (VIN): НОМЕР_20 ; полупричіп вантажний марки SCHMITZ з іноземним номером НОМЕР_21 , (VIN): НОМЕР_22 ;полупричіп вантажний, марки Schweriner Nutzfahrzeuge без державного номеру, (VIN): НОМЕР_23 ;- полупричіп вантажний, марки Schweriner Nutzfahrzeuge з іноземним номером НОМЕР_24 , (VIN): НОМЕР_25 ; автомобіль (тягач) DAF, (VIN): НОМЕР_26 ; автомобіль (тягач) DAF, (VIN): НОМЕР_27 ; автомобіль (тягач) DAF, (VIN): НОМЕР_28 ; автомобіль (тягач) DAF, (VIN): НОМЕР_29 ; автомобіль (тягач) DAF, (VIN): НОМЕР_30 ; автомобіль (тягач) DAF, (VIN): НОМЕР_31 ; автомобіль (тягач) VOLVO, (VIN): НОМЕР_32 ; автомобіль (тягач) VOLVO, (VIN): НОМЕР_33 ; автомобіль (тягач) VOLVO, (VIN): НОМЕР_34 ; автомобіль (тягач) SCANIA, (VIN): НОМЕР_35 ; автомобіль (тягач) VOLVO, (VIN): НОМЕР_36 ; автомобіль (тягач) RENO, державний номер НОМЕР_37 , (VIN) відсутній; транзитний автомобільний номер: Т4 РК 2407 у кількості 2 шт.; транзитний автомобільний номер:T1 OP 6027 у кількості 1 шт.; транзитний автомобільний номер: Т4 ОА 6825 у кількості 2 шт.; транзитний автомобільний номер: Т4 МК 3067 у кількості 2 шт.; транзитний автомобільний номер: Т4 РТ 5512 у кількості 2 шт.; транзитний автомобільний номер: Т1 ОХ 8803 у кількості 1 шт.; акт огляду реалізованого транспортного засобу №7313/17/000563 від 12.12.17 без підпису покупця; договір купівлі-продажу №0719 від 11.12.17 без підпису покупця на 2 арк.; накладна №0719 на 1 арк.; акт №0719 прийому-передачі транспортного засобу на 1 арк. Без підпису покупця; акт огляду ТЗ №7313/17/00056 від 12.12.17; договір купівлі-продажу №0716 на 2 арк., без підпису покупця; накладна на акт прийому-передачі ТЗ на 2 арк.; аркущі формату А-4 з відтиском печатки ТОВ Тека Транс (код 42432236) на 8 арк.; сертифікат відповідності №015524 з додатком на 2 арк.; копія довіреності МП Фогтланд на 1 арк.; копія водійського посвідчення ОСОБА_7 ; копії паспортів ОСОБА_8 та коду на 5 арк.; копія санітарного паспорту на 1 арк.; пусті бланки міжнародних товаро-транспортних накладних з відтиском печатки МП Фогтланд у кількості 114 арк.; документи щодо транспортного засобу SHHWERINER (vin код НОМЕР_23 ), а саме: (сертифікат відповідності № UA.005.04271-19 від 13.01.2019 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA204010/2019/200995 на 2 арк.; Norge Vognkort dell 1 на 1 арк.; Norge Vognkort dell 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу SCHWERINER (vin код НОМЕР_38 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.04268-19 від 13.01.2019 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA204010/2019/200993 на 2 арк.; Norge Vognkort dell 1 на 1 арк.; Norge Vognkort dell 2 на 1 арк.;документи щодо транспортного засобу VOLVO (vin код НОМЕР_34 ), а саме: технічний паспорт BZ-HH-71 на 2 арк.; квитанція №38068964 на 1 арк.; повідомлення № 1209034№883 на 1 арк.; завірена копія паспорту OG-15-GZ на 1 арк.; ВМД № UA 400030/2019/000863 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу VANHOOL (vin код НОМЕР_39 ), а саме: технічний паспорт НОМЕР_16 на 2 арк.; завірена копія технічного паспорту YE13B2005AB071863 на 1 арк.; ВМД № НОМЕР_40 на 2 арк.;документи щодо транспортного засобу PACTON (vin код НОМЕР_41 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.68430-18 від 20.12.2018 з додатком на 2 арк.; технічний паспорт XLDTXC33900058577 на 2 арк.; ВМД № UA400030/2018/025537 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу SCANIA (vin код НОМЕР_35 ), а саме: технічний паспорт НОМЕР_35 на 2 арк.; ВМД № UA400030/2018/025537 на 2 арк.; технічний паспорт НОМЕР_42 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу KOEGEL (vin код НОМЕР_8 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.64585-18 від 13.12.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA400030/2018/024475 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу VOLVO (vin код НОМЕР_33 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.64584-18 від 13.12.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 400030/2018/024475 на 2 арк.; технічний паспорт YV2AS02C68B497101 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу LANGENDORF (vin код НОМЕР_18 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.60335-18 від 30.11.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 400030/2018/23258 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу SCHMITZ (vin код НОМЕР_22 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.60334-18 від 30.11.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA400030/2019/200993 на 2 арк.; REGISTRERINGSATTEST DEL 1 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу DAF (vin код НОМЕР_43 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.30249-18 від 15.11.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/225289 на 2 арк.; технічний паспорт XLRTG47MSOE865678 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу DAF (vin код НОМЕР_28 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.30422-18 від 16.11.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/225280 на 2 арк.; технічний паспорт XLRTG47MSOE845821 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу DAF (vin код НОМЕР_27 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.28344-18 від 01.11.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/223681 на 2 арк.; технічний паспорт XLRTG47MSOE839492 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу DAF (vin код НОМЕР_26 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.51148-18 від 18.10.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 305200/2018/0306391 на 2 арк.; технічний паспорт XLRTG47MSOE851728 на 2 арк.; технічні характеристики 015485191 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу SCHMITZ (vin код НОМЕР_2 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.43827-18 від 17.09.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA305200/2018/026206 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу SCHMITZ (vin код НОМЕР_4 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.009.43826-18 від 17.09.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA305200/2018/026207 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу DAF (vin код НОМЕР_44 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.15031-18 від 27.07.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/214225 на 2 арк.; технічний паспорт XLRTG47MSOE845176 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу MAN (vin код НОМЕР_45 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.15804-18 від 02.08.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/214992 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу SPITZER (vin код НОМЕР_12 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.15807-18 від 02.08.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/214862 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; страховий лист (Поліс) VZO22036750 на 1 арк.;документи щодо транспортного засобу SCANIA (vin код НОМЕР_36 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.15306-18 від 30.07.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA20410/2018/214438 на 2 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 1 на 1 арк.; Zulassungsbescheinigung Teil 2 на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу DAF (vin код НОМЕР_30 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.13656-18 від 20.07.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA 204010/2018/213412 на 2 арк.; технічний паспорт XLRTE85MCOE861678 на 2 арк.; документи щодо транспортного засобу SCHWERINER (vin код НОМЕР_3 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.10025-18 від 18.06.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA204010/2018/209941 на 2 арк.; DEL 1 AV REGISTRERINGS BEVISET на 1 арк.; DEL 2 AV REGISTRERINGS BEVISET на 1 арк.; документи щодо транспортного засобу SCHMITZ (vin код НОМЕР_14 ), а саме: сертифікат відповідності № UA.005.02152-18 від 19.03.2018 з додатком на 2 арк.; ВМД № UA204010/2018/203572 на 2 арк.; Teil 1 A42330259 на 1 арк.; копії технічних паспортів № НОМЕР_46 ; НОМЕР_47 ; НОМЕР_48 ; НОМЕР_49 на 4 арк.; чисті аркуші паперу формату А-4 з мокрими відтисками печатки ТОВ «Подільські перспективи» (код ЄДРПОУ 36745007) на 13 арк.; чисті аркуші паперу формату А-4 з мокрими відтисками печатки ПП «Лідер Авто Захід» (код ЄДРПОУ 41202762) на 85 арк.; чисті аркуші паперу формату А-4 з мокрими відтисками печатки ПП «Лідер Авто Захід» (код ЄДРПОУ 41202762) на яких містяться підписи без зазначення ПІБ на 42 арк.; чисті аркуші паперу формату А-4 з мокрими відтисками печатки ПП «Люксигаш» (код ЄДРПОУ 41458726) на яких містяться підписи без зазначення ПІБ виконані факсимільним способом на 33 арк.; чисті аркуші паперу формату А-4 з мокрими відтисками печатки ТОВ «Промлєгал» (код ЄДРПОУ 41656747) на 9 арк.; чисті аркуші паперу формату А-4 з мокрими відтисками печатки ТОВ «Поділля моторс» (код ЄДРПОУ 40762704) на 14 арк.; печатка підприємства ТОВ «Тека транс» (код ЄДРПОУ 42432236); штамп підприємства PE «EURO-TRUCKS» Marshala Zhukova Lane 65000, Odessa, Ukraina Code 148684215429; штамп Erasmus Schreiber Gmbm DAF Sales Service Dealer amt. anerk. Bremsendeenst, Tachodienst; чорновий запис на 1 арк. щодо транспортних засобів; страховий полюс А/23 (MAN) на 1 арк.; страховий полюс NL/118/12713943 на 1 арк.; страховий полюс А/23 (SCHNITSSOL) на 1 арк.; сервісна книга R2TT181; Zulassungsbescheinigung Teil ІІ WIL-DP105 на 1 арк.; технічний паспорт 006153069; документи з наступними №№: WL04147; WL04392; WL040350; WL04139; OHV04087; документи Teil 1 A 41922790 на 2 арк.; документи Teil 1 A 41922793 на 2 арк.; документи Teil 1 A 41922793 на 2 арк.; копія паспорту на ім`я ОСОБА_9 серія НОМЕР_50 на 1 арк., сервісна книжка на транспортний засіб від 09.04.2008 WKESD 000000386172, папери щодо міжнародних перевезень на іноземній мові на 5 арк., договір купівлі-продажу №29 від 10.01.19 на 2 арк., акт прийому-передачі № 29 від 18.01.2019 на 1 арк., акт огляду реалізованого транспортного засобу№ 76681191000031 від 18.01.19 на 1 арк., видаткова накладна № 29 від 18.01.2019 на 1 арк., договір купівлю-продажу № 25 від 26.12.18 на 2 арк., акт прийому-передачі № 25 від 05.01.2019 на 1 арк., акт огляду №7668/19/000027 від 05.01.19, видаткова накладна № 25 від 05.01.19, договір купівлі-продажу № 24 від 26.12.18, акт прийому-передачі №24 від 03.01.19, акт огляду реалізованого транспортного засобу№ 7668/19/000026 від 03.01.19 на 1 арк., видаткова накладна № 24 від 03.01.19, бланки доручення ТОВ «РДВ ТРАНС» без заповнення, з відбитком печатки ТОВ «РДВ ТРАНС» та підписом від імя ОСОБА_10 на 3 арк., рахунок фактура № СФ 0000001 від 01.02.2016 на 1 арк., рахунок фактура № СФ 0000002 від 13.03.2016 на 1 арк., акт №ОУ-0000002 на 1 арк., акт №ОУ-0000007 на 1 арк., рахунок фактура № СФ -02 від 02.02.2015 на 1 арк., квитанція №3187043 від 02.02.2018 на 1 арк.; квитанція №3187043/1 від 02.02.2018 на 1 арк.; копія акту огляду реалізованого транспортного засобу №7427/19/003680 від 15.01.19 на 1 арк.; копія облікової картки №5948321 від 13.03.2015;копія свідоцтва про державну реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_51 ; копія повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску на ім`я ОСОБА_4 від 11.04.13 №5199/02 у 2 примірниках; копія виписки з ЄДРЮО на імя ОСОБА_4 на 2 арк.; копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_52 на 1 арк.; копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_53 на 1 арк.; копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу міжнародного зразка реєстраційний номер НОМЕР_54 та ОК-81-JD на 2 арк.; картонна папка блакитного кольору з надписом «Stop searching weve cot it» в якій знаходяться сервісна книга від 11.03.2002 з надписом «WO9915C3526M29136 BRA-Al506»; аркуш з надписом «BRA-Al506»; поліс страхування міжнародного зразку ВТС6716 на 1 арк.; рахунок фактура № СФ -00038 від 31.05.2015 на 1 арк., акт №ОУ-00038 здачі-прийняття робіт від 31.05.2015 на 1 арк., копія паспорту на ім`я ОСОБА_7 . Серія КК575684 на 1 арк.; копія заявки №210 від 30.06.2011 на 1 арк.; копія свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, серія А01№507990 від 23.04.2009 на 1 арк.; копія ліцензії АВ №525659 від 24.02.10 на 2 арк.; копія паспорту на ім`я ОСОБА_4 на 1 арк.;копія реєстраційних документів українсько-німецьке МП «Фогтланд» на 5 арк.; акт здачі-прийняття робіт №ОУ-22 на 2 арк.; довіреність ВРК №989888 від 10.06.11 на 1 арк.; довіреність ВРК №989889 від 10.06.11 на 1 арк.; додаток до довіреності б/н від 08.03.11 на 1 арк.; квитанція по здійсненим операціям від 17.03.11 на 2 арк.; рахунок-фактура №СФ-0000002 від 23.04.13 на 1 арк.;копія рахунки фактури №СІ-07 від 12.12.12 на 1 арк.; рахунок-фактура №СФ-26 від 31.01.13 на 1 арк.; копія свідоцтва про державну реєстрацію ФОП ОСОБА_4 . Серія В01 №154997 на 1 арк.; копія довідки про взяття на облік платника податків ФОП ОСОБА_4 №1492 на 1 арк.; видаткова накладна №39 від 21.02.17 на 1 арк.; акт приймання-передачі устаткування від 21.02.17 на 2 арк.; договір купівлі-продажу №К1125-17 від 19.01.17 з додатком на 5 арк.; автомобільні транзитні номери, пластикові, червоного кольору всього у кількості 33 шт.,а саме: Т4ХА2933 2 шт.; Т4ХА2932 2 шт.; Т4ХА2931 2 шт.; Т4ХА2930 2 шт.; Т4ХА2929 2 шт.; Т4ХА2928 2 шт.; Т4ХА2927 2 шт.; Т4ХА2926 2 шт.; Т4ХА2925 2 шт.; Т4ХА2934 2 шт.; Т1РВ2208 1 шт.; Т1РВ2209 1 шт.; Т1РВ2210 1 шт.; Т1РВ2211 1 шт.; Т1РВ2212 1 шт.; Т1РВ2213 1 шт.; Т1РВ2214 1 шт.; Т1РВ2215 1 шт.; Т1РВ2216 1 шт.; Т1РВ2217 1 шт.; Т1РВ2218 1 шт.; Т1РВ2219 1 шт.; Т1РВ2220 1 шт.; - копія рахунки-фактури №СФ-0015 від 10.01.19 на 1 арк; копія рахунки-фактури № СФ-0014 від 26.12.18 на 1 арк; копія рахунки-фактури № СФ-0007 від 12.12.18 на 1 арк; копія рахунки-фактури № СФ-0006 від 21.12.18 на 1 арк;- копія видатковой накладной №601 від 19.12.19 на 1 арк; договір №02022017 від 02.02.2017 на 1 арк; акт б\н выд 02.02.17 на 1 арк; наказ щодо призн. На роботу ОСОБА_11 на 1 арк; наказ на прийняття на роботу ОСОБА_12 на 1 арк; наказ на прийняття на роботу ОСОБА_8 на 1 арк; наказ на прийняття на роботу ОСОБА_4 на 1 арк; копія довіреності від 23.01.2015 року НАК295644 на арк; копія свідоцтва серія (нерозбірливо) №597999 на 2 арк; договір купівлі-продажу №504/01/5147 2016 р. на 1 арк - підлягає скасуванню та поверненню власнику.

Керуючись ст.ст. 174, 285-288, 314-316, 395 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 44, ч. 4 ст. 212 КК України.

Закрити кримінальне провадження (внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019160000000014 від 26.02.2019 року) у відношенні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного увчинені злочину,передбаченого ч.1ст.212КК України на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України.

Клопотання захисника про скасування арешту майна задовольнити.

Заходи забезпечення кримінального провадження, а саме арешт майна, накладений ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 05.02.2019 року (справа № 522/10844/18, провадження № 1-кс/522/1664/19) скасувати.

Вилучене та заарештоване ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 05.02.2019 року майно, перелічене у резолютивної частини вказаної ухвали повернути власнику за належністю, у користування та розпорядження у встановленому законом порядку.

Ухвала суду про закриття кримінального провадження та звільнення особи від кримінальної відповідальності, може бути оскаржена, через суд, який ухвалив судове рішення, протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.06.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —496/845/19

Ухвала від 06.06.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 06.06.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 12.03.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні