Ухвала
від 11.06.2019 по справі 580/1662/19
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у адміністративній справі

11 червня 2019 року справа № 580/1662/19 м. Черкаси

Суддею Черкаського окружного адміністративного суду Трофімовою Л.В. перевірено матеріали адміністративного позову у справі № 580/1662/19

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Черкасиенергозбут (вул. Благовісна, 166, м. Черкаси, 18002, ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 42474208)

до Головного управління статистики у Черкаській області (вул. Остафія Дашкевича, 39, м. Черкаси, 18001, ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 02357999)

третя особа: Державна служба статистики України (вул. Шота Руставелі, 3, м. Київ, 01601, ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 37507880)

про визнання дій протиправними та зобов`язання утриматись від вчинення дій, прийнято ухвалу.

23.05.2019 ТОВ Черкасиенергозбут , звернувшись до Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Головного управління статистики у Черкаській області, третя особа: Державна служба статистики України, просить:

- визнати дії суб`єкта владних повноважень - Головного управління статистики у Черкаській області (код ЄДРПОУ 02357999, 18001, м. Черкаси, вул. Остафія Дашкевича, 39) протиправними та зобов`язати відповідача утриматись від вчинення дій із зобов`язанням товариства з обмеженою відповідальність Черкасиенергозбут (код ЄДРПОУ 42474208, 18002, м. Черкаси, вул. Благовісна, 166) подавати статистичну звітність за формою № 4-мтп (місячна) Звіт про використання та запаси палива та за формою №2-інвестиції (квартальна) Звіт про капітальні інвестиції ;

- стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління статистики у Черкаській області (код ЄДРПОУ 02357999, 18001, м. Черкаси, вул. Остафія Дашкевича, 39) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Черкасиенергозбут (код ЄДРПОУ 42474208, 18002, м. Черкаси, вул. Благовісна, 166) судові витрати із сплати судового збору у сумі 1921 (одна тисяча дев`ятсот двадцять одна) грн на поточний рахунок № НОМЕР_1 в АТ КБ Приватбанк , код ЄДРПОУ банку 14360570, МФО 354347.

У зв`язку з тим, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвалою від 28.05.2019 позовну заяву залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків. Вимоги вказаної ухвали у встановлений судом строк позивачем виконано. Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Спір виник із публічно-правових відносин, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства. Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом.

Кодексом адміністративного судочинства України (стаття 12) визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частин 1, 2 статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, що належать встановленню та зібранню відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; наявність з`ясування підстав для об`єднання або роз`єднання позовних вимог, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження у кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 2, 6-16, 19, 160, 168, 171, 173, 179, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Черкасиенергозбут до Головного управління статистики у Черкаській області про визнання дій протиправними та зобов`язання утриматись від вчинення дій, що буде здійснюватись за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 26.06.2019 о 10 годині 30 хвилин , що буде проводитись одноособово суддею Трофімовою Л.В. у приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Запропонувати позивачу до 26.06.2019 надати суду обґрунтування та докази на їх підтвердження, що дії відповідача (з уточненням які саме дії) породжують, змінюють або припиняють права та обов`язки позивача у сфері публічно-правових відносин.

Запропонувати відповідачу у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, у разі не визнання адміністративного позову, надіслати: до суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини; позивачу - копію відзиву з додатками.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір може бути вирішено за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу для подання відповіді на відзив 5-денний строк з дня отримання відзиву на позов. У разі подання позивачем відповіді на відзив, встановити відповідачу для надання своїх заперечень 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачу, що згідно статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України про надання суду доказів разом із поданням відзиву на позов, а у разі, якщо доказ не може бути поданий у встановлений строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, що не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, що підтверджують те, що здійснено усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов`язки, визначені статтями 44, 45, 47, 131 Кодексу адміністративного судочинства України. Копію ухвали надіслати сторонам, відповідачу - копію позовної заяви та додані до неї документи.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності. Ухвала в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до Шостого апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з урахуванням підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України. В іншій частині ухвала не оскаржується та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/ .

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов`язані завчасно повідомити про це суд (частина 2 статті 131 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суддя Л.В. Трофімова

Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено12.06.2019

Судовий реєстр по справі —580/1662/19

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Судовий наказ від 29.07.2019

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 17.07.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Ухвала від 28.05.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні