Ухвала
від 10.06.2019 по справі 619/4600/18
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №619/4600/18

провадження №2/619/278/19

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

10 червня 2019 року Дергачівський районний суд

Харківської області

у складі: головуючого - судді Жорняк О.М.

за участю секретаря судового засідання Герасименко А.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Дергачі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_4 , місце проживання: АДРЕСА_2 , ОСОБА_5 , місце проживання: АДРЕСА_2 , ОСОБА_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , третя особа: виконавчий комітет Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області, місцезнаходження: вул. Центральна,4 смт Вільшани Дергачівського району Харківської області про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулися до Дергачівського районного суду Харківської області з позовом до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 третя особа: виконавчий комітет Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням, за адресою: АДРЕСА_2 .

В ході підготовчого судового розгляду справи представником відповідача ОСОБА_5 - О.М. Нікольським було надано клопотання про зупинення провадження по даній справі до вирішення іншої цивільної справи № 619/18/19, за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання недійсним договору дарування частки житлового будинку, визнання недійсними договорів купівлі-продажу частки житлового будинку, скасування держаної реєстрації права власності на нерухоме майно згідно цих правочинів, про примусове виселення, так як ці дві справи об`єктивно взаємопов`язані між собою у відношення одного і того ж об`єкта нерухомості, у відношенні одних і тих осіб.

В судове засідання сторони не з`явилися, але це не перешкоджає розгляду заяви по суті у відсутності сторін.

Вивчивши матеріали цивільної справи, заяву про зупинення, докази, суд встановив.

В заяві про зупинення провадження по цивільній справі відповідачем ОСОБА_5 наведені обставини відповідно до п.6 ч.1ст.251 ЦПК України, що унеможливлюють продовження розгляду цивільної справи та наявність яких є підставою для зупинення провадження у справі.

Відповідно до п.6 ч.1ст.251 ЦПК України, суд зобовязаний зупинити провадження у справі у разі: обєктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства,-до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на обєктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду

Відповідно до п.5 ст.253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених: пунктом 6 частини першої статті 251 цього Кодексу - до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

На підставі викладеного суд вважає, що є законні підстави для зупинення провадження по даній справі до розгляду цивільної справи № 619/18/19, за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання недійсним договору дарування частки житлового будинку, визнання недійсними договорів купівлі-продажу частки житлового будинку, скасування держаної реєстрації права власності на нерухоме майно згідно цих правочинів, про примусове виселення, яка знаходиться у провадженні Дергачівського районного суду Харківської області у сідді ОСОБА_8 та набрання судовим рішенням законної сили у відповідності до п. 5 ч. 1 ст. 253 ЦПК України.

Керуючись п. 6 ч. 1 ст. 251, п. 5 ч. 1 ст. 253 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання ОСОБА_5 задовольнити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , третя особа: виконавчий комітет Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням - зупинити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду через Дергачівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя О. М. Жорняк

Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено12.06.2019
Номер документу82324382
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —619/4600/18

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Мальцев С. О.

Ухвала від 10.06.2019

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні