Ухвала
від 11.06.2019 по справі 576/1070/19
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/1070/19

Провадження № 2/576/352/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

11 червня 2019 року м. Глухів

Суддя Глухівського міськрайонного суду Сумської області Мазур С.А., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 і. АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ,

до відповідача:

ПАТ Червоне ремонтне підприємство в особі директора ОСОБА_2 , АДРЕСА_3 , 40, смт. Есмань, Глухівський район, Сумська область, п.і. 41432, код юридичної особи: 00906930 ,

заінтересована особа: Глухівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області, вул. Спаська, буд. 54, м. Глухів, Сумська область, п.і. 41400, код ЄДРПОУ 37437447

-про зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

24 травня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ПАТ Червоне ремонтне підприємство в особі директора ОСОБА_2 , заінтересована особа: Глухівське об`єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області про зобов`язання вчинити певні дії , обґрунтовуючи його тим, що він з 10.06.1976 до 2000 року працював в ПАТ Червоне ремонтне підприємство . В жовтні 2018 року він звернувся до Глухівського обЙ`єднаного управління Пенсійного фонду України для оформлення пенсії, але йому було відмовлено та запропоновано надати необхідні документи, які повинні бути належним чином завірені. 30.10.2018 він звернувся із заявою до директора ПАТ "Червоне ремонтне підприємство" ОСОБА_2 про видачу необхідних йому документів, але в листопаді 2018 він отримав довідку від директора ПАТ Червоне ремонтне підприємство" ОСОБА_2 , щодо етапів реорганізації ПАТ Червоне ремонтне підприємство , але вона не була завірена підписом та печаткою. Він неодноразово звертався до відповідача з проханням належним чином завірити надану йому довідку, але останній так і не виконав його прохання. Тому і змушений звернутися до суду з даним позовом, щоб захистити свої порушені права.

Ухвалою суду від 27.05.2019 позовну заяву залишено без руху. 10.06.2019 позивачем усунено недоліки, які були зазначені в ухвалі суду від 27.05.2019.

Враховуючи значення справи для сторін, її категорію та складність, обсяг та характер доказів по справі, суд вважає за необхідне розглядати справу в порядку загального позовного провадження.

Справа підсудна Глухівському міськрайонному суду Сумської області, підстави для відмови в її прийнятті - відсутні.

При пред`явленні позову дотримано вимоги статей 175, 177 ЦПК України, а позовна заява підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

Керуючись статтями 30, 34, 187, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати одноособово за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Глухівського міськрайонного суду Сумської області на 09 годину 00 хвилин 02 липня 2019 року.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження подати відзив, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог частини четвертої статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити заінтересованій особі право надіслати (подати) суду до початку розгляду справи заяву, клопотання чи заперечення по справі, які мають відповідати вимогам, визначеним у статті 183 ЦПК України. У разі невідповідності відповідних заяв, клопотань чи заперечень вимога частин першої та другої статті 183 ЦПК України такі документи будуть повернуті без розгляду.

Учасникам справи до початку підготовчого судового засідання подати всі наявні у них докази.

Учасникам справи письмові докази по справі подавати в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях (для долучення до матеріалів справи) у порядку, визначеному ст. 95 ЦПК України . При цьому органам державної влади України, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям та їх об`єднанням усіх форм власності копії письмових доказів оформити відповідно до вимог п.5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 »Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації» затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003.

При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати оригінал та копію довіреності або ордер, виданий відповідно до Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльність , а також документ, що посвідчує особу; у разі явки керівника організації або члена виконавчого органу - належним чином завірену копію наказу про призначення на посаду, документ, що посвідчує особу (паспорт), та установчі документи.

Звернути увагу учасників справи на те, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків, суд відповідно до ч. 3 ст. 43 ЦПК України застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://gl.su.court.gov.ua.

Копію ухвали та копії позовної заяви з додатками направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Апеляційна скарга на ухвалу в частині визначення підсудності може бути подана до Сумського апеляційного суду через Глухівський міськрайонний суд Сумської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя С.А. Мазур

Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено12.06.2019
Номер документу82327805
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —576/1070/19

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Мазур С. А.

Ухвала від 11.06.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Мазур С. А.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Мазур С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні