Ухвала
від 11.06.2019 по справі 754/8228/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/2472/19

Справа № 754/8228/19

У Х В А Л А

Іменем України

11 червня 2019 року слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Деснянського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до ЄРДР за № 32015100030000062, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий 04.06.2019 р. подав до суду клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по взаємовідносинам даного товариства з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), з можливістю їх вилучення, за весь період діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 перебуваючи у м. Києві, м. Харкові, м. Дніпропетровську та на території Київської області, діючи повторно, за попередньою змовою із залученням інших невстановленим досудовим розслідуванням осіб, виготовили підроблені офіційні документи, які видаються та посвідчуються засновниками та керівниками товариств, у тому числі і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Дані документи, які були зовні правильно оформлені, містили завідомо неправдиві відомості щодо формування статутного капіталу та мети їх створення. Одним із контрагентів реального сектору економіки господарських відносин було ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », службові особи якого були однією із сторін-учасників незаконних фінансово-господарських операцій, що приймали участь у формуванні валових витрат та податкового кредиту з ПДВ без фактичного здійснення господарських операцій з продажу товарів/послуг та документального оформлення безтоварних операцій. В органу досудового розслідування є достатньо підстав вважати про участь службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у фіктивних господарських операціях у яких дане товариство виступало вигодо набувачем і у подальшому легалізувало отримані незаконно кошти шляхом їх перерахування суб`єктам реального сектору економіки.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до суду не викликався, оскільки слідчий довів у клопотанні підстави для його розгляду у відсутність вищевказаної особи.

Заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, встановив наступне.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначеним у ст. 161 КПК України.

Слідчий довів наявність обставин передбачених ч .5 і ч. 6 ст. 163 КПК України.

Слідчим доведено, що вказані документи можуть сприяти у розкритті даного кримінального правопорушення. Одержати зазначені документи іншими способами не можливо.

Слідчим доведено, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню всіх співучасників кримінального правопорушення, свідків та мати доказове значення у справі, тощо.

Керуючись ст. ст. 159-164, 166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Деснянського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , які засвідчують фінансово-господарські операції даного товариства із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) за весь період діяльності, з можливістю вилучення оригіналів, а при відсутності оригіналів отримання належним чином завірених копій, а саме до:

- реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, платіжних доручень, виписок по рахункам, видаткових касових ордерів, договорів з додатками до них та додаткових угод, специфікацій, рахунків-фактур, накладних, у тому числі товарних, податкових, видаткових, товарно-транспортних, актів прийому-передачі товарів (робіт, послуг), довіреностей (доручень) відвантаження та отримання товарів, книг (реєстрів) обліку придбання та реалізації товарів (робіт, послуг), книг (реєстрів) реєстрації доручень, книг (реєстрів) складського обліку, журналів обліку в`їзду та виїзду транспортних засобів, сертифікатів відповідності (якості, стандартизації), технічних паспортів та інших документів, які складались під час виконання договірних зобов`язань, документів, що підтверджують факти використання у господарській діяльності або підтверджують факти подальшої реалізації товарів (робіт, послуг).

Видати слідчому оригінал та копію ухвали.

Строк дії ухвали 30 діб з дня постановлення ухвали.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82334071
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до ЄРДР за № 32015100030000062, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України

Судовий реєстр по справі —754/8228/19

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Грегуль О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні