Рішення
від 11.06.2019 по справі 290/386/19
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/386/19

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

11 червня 2019 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області у складі судді Бабича С.В. з участю секретаря судового засідання Розвадовського В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу, заінтересована особа - Врублівська сільська рада романівського району Житомирської області,-

В С Т А Н О В И В :

В квітні 2019 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить встановити факт її проживання однією сім`єю без шлюбу з ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Необхідність встановлення даного факту заявник пов`язує із реалізацію свого права на спадщину, яка відкрилася внаслідок смерті ОСОБА_2

В судове засідання заявник та заінтересована особа не з`явилися, заявивши клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності. При цьому, заявник свою заяву підтримала, а заінтересована особа проти її задоволення не заперечила.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_2 , внаслідок чого відкрилася спадщина.

ОСОБА_2 належали дві земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 0,7745 га та 1,6914 га, що розташовані на території Врублівської сільської ради Романівського району Житомирської області. Вказана обставина підтверджується копією державного акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 .

Згідно довідок, виданих Врублівською сільською радою Романівського району Житомирської області, ОСОБА_2 із 1994 року до дня смерті проживав однією сім`єю із заявником в будинку АДРЕСА_1 та разом з нею вів спільне господарство.

Відповідно до статті 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) суд вправі встановити факт проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу.

Статтею 1264 Цивільного кодексу України визначено, що у четверту чергу право на спадкування за законом мають особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім`єю не менш як п`ять років до часу відкриття спадщини.

Згідно зі статтею 3 Сімейного кодексу України сім`ю складають особи, які спільно проживають, пов`язані спільним побутом, мають взаємні права та обов`язки. Сім`я створюється на підставі шлюбу, кровного споріднення, усиновлення, а також на інших підставах, не заборонених законом і таких, що не суперечать моральним засадам суспільства.

Згідно інформації, наданої Романівською державною нотаріальною конторою, спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 не заводилася.

Встановивши, що факт, який просить встановити заявник має для неї юридичне значення, а також давши оцінку доказам, якими підтверджується вказаний факт, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення її заяви.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 12, 13, 206, 259, 263-265, 315 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ) про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу, заінтересована особа - Врублівська сільська рада Романівського району Житомирського району (адреса місцязнаходження: вул. Любарська, 31 с. Врублівка Романівський район Житомирська область, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 04345240), задовольнити.

Встановити факт проживання ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 однією сім`єю із ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , не менш як п`ять років до часу відкриття спадщини.

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України.

Суддя С.В. Бабич

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено13.06.2019
Номер документу82341729
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/386/19

Рішення від 11.06.2019

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

Ухвала від 26.04.2019

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні