Постанова
від 03.03.2010 по справі 45/34б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.03.10 р. Справа № 45/34б

Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м.Донецьк (код НОМЕ Р_1)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Рекламно-Маркетингова Ко мпанія „Сейлз-Продакшн”, м. До нецьк (ЄДРПОУ 35457189)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового зас ідання Ляшенко Л.В.

Представники:

Від кредитора: не з' явилис ь

Від боржника: не з' явились

В засіданні брали участь:

Господарським судом Донец ької області ухвалою від 18.02.2010р . за заявою Суб' єкта підприє мницької діяльності - фізич ної особи ОСОБА_1, м.Донець к (код НОМЕР_1) порушена спр ава про банкрутство Товари ства з обмеженою відповіда льністю „Рекламно-Маркетинг ова Компанія „Сейлз-Продакшн ”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 35457189).

В судове засідання 03.03.2010р. пре дставники сторін не з' явили сь, про день та час розгляду сп рави був повідомлений в уста новленому порядку.

Проте через канцелярію гос подарського суду надійшло кл опотання Суб' єкта підприєм ницької діяльності - фізичн ої особи ОСОБА_1, м.Донецьк б/н б/ д про розгляд справи без участі їх представника.

Розглянувши матеріали спр ави, господарським судом вст ановлено наступне:

Боржник має заборгованіст ь перед кредитором у загальн ій сумі 10 200,00 грн., яка виникла вн аслідок неналежного виконан ня боржником умов договору п оставки б/н від 22.07.2009р., в частині своєчасної та повної оплати товару.

Викладене підтверджується видатковою накладною № РН-1 ві д 24.07.2009р. та рахунком фактурою № СФ-0000002 від 24.07.2009р., яка наявна в мат еріалах справи.

Крім того, кредитором на адр есу боржника були направлені претензії №1 від 31.08.2009р. та №2 від 01.12.2009р. з вимогами погасити ная вну заборгованість за предст авлені послуги.

У відповіді на претензію №1 1 від 01.09.2009р. боржник визнає наяв ний борг у розмірі 10 200,00 грн. та п ояснює про неможливість пога сити заборгованість у зв' яз ку з важким фінансовим стано м.

В поданій заяві кредитор ст верджує про відсутність борж ника по юридичній адресі.

Відповідно до п. 1 ст. 52 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ередбачено, що заява про пору шення справи про банкрутство відсутнього боржника може б ути подана кредитором у разі , якщо керівні органи боржник а - юридичної особи відсутні з а її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником пр отягом року до органів держа вної податкової служби згідн о із законодавством податков их декларацій, документів бу хгалтерської звітності, а та кож за наявністю інших ознак , що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Виходячи із зазначеного, за правилами цієї статті справ а про банкрутство може бути п орушена у разі наявності хоч а б однієї з перелічених умов , а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті.

За приписами ст.1 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” боржни к - суб'єкт підприємницької ді яльності, неспроможний викон ати свої грошові зобов'язанн я перед кредиторами, у тому чи слі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхування та інші види загальнообов'язкового держа вного соціального страхуван ня, податків і зборів (обов'язк ових платежів), протягом трьо х місяців після настання вст ановленого строку їх сплати.

Згідно ст. 34 Господарського процесуального кодексу Укра їни обставини справи, які від повідно до законодавства пов инні бути підтверджені певни ми засобами доказування, не м ожуть підтверджуватись інши ми засобами доказування.

Відповідно до ст. 17 Закону Ук раїни “Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” відомос ті про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженн ям повинні міститися в Єдино му державному реєстрі юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців.

Статтею 18 Закону України “П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців”, яка визначає ста тус відомостей Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в, передбачено, що якщо відомо сті, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців, були внес ені до нього, то такі відомост і вважаються достовірними і можуть бути використані в сп орі з третьою особою, доки до н их не внесено відповідних зм ін.

При цьому, якщо відомості, я кі підлягають внесенню до Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців не були до нього внесені, вони не можуть бути в икористані в спорі з третьою особою.

У зв' язку з чим, при встано вленні факту відсутності кер івних органів боржника - юрид ичної особи за її місцезнахо дженням суд повинен керувати ся відомостями, які містятьс я в Єдиному державному реєст рі юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців.

Факт відсутності керівних органів боржника підтверджу ється довідкою з Єдиного Дер жавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб - підп риємців серія АД №084139 відпові дно до якої внесена інформац ія щодо відсутності юридично ї особи - боржника за адресо ю: 83050, Донецька область, м. Донец ьк, Ворошиловський район, вул . Щорса, б.24.

Таким чином, суд дійшов до в исновку, що кредитором надан і належні докази, які підтвер джують відсутність за місце знаходженням керівних орган ів боржника за юридичною адр есою.

Подібної правової позиції дотримується Верховний суд України у постанові від 06.06.2006р. у справі № Б48/12-05 та Вищий господ арський суд України у постан овах від 24.11.2008р. у справі №04-05/27-33-8б, в ід 29.07.2008р. по справі №45/77б та від 15.04 .2008р. у справі № 42/162б.

Враховуючи викладене, госп одарський суд дійшов до висн овку про задоволення заяви С уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичної особи ОСОБА_1, м.Донецьк (код НОМЕ Р_1) про визнання банкрутом Товариства з обмеженою від повідальністю „Рекламно-Мар кетингова Компанія „Сейлз-Пр одакшн”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 3545718 9)у відповідності до вимог ст.5 2 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

До господарського суду Дон ецької області надане клопот ання ініціюючого кредитора п ро призначення його ліквідат ором по справі.

Суд вважає дане клопотання таким, що підлягає задоволен ню.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 22, 52 Закону України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” господарсь кий суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати банкрутом відсутн ього боржника - Товариств о з обмеженою відповідальн істю „Рекламно-Маркетингова Компанія „Сейлз-Продакшн”, м . Донецьк (ЄДРПОУ 35457189), що зареєс троване за адресою: 83050, Донецьк а область, м. Донецьк, Ворошило вський район, вул. Щорса, б.24.

Відкрити ліквідаційну про цедуру та ліквідатором по сп раві призначити ініціюючого кредитора - Суб' єкта підпри ємницької діяльності - фізи чну особу ОСОБА_1, м.Донець к (адреса:АДРЕСА_1 ЄДРПОУ НОМЕР_1).

Ліквідатору у 5 денний терм ін опублікувати оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури, повідомити про ви знання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури власника боржника, вс іх можливих кредиторів в том у числі Управління Пенсійног о фонду України, Фонди загаль нообов' язкового державног о соціального страхування, п одаткову інспекцію, а також о ргани державної виконавчої с лужби.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури пре дставити до суду звіт та лікв ідаційний баланс з доданими документами, передбаченими с т. 32 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Суддя

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донец ької області - , сторонам - .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення03.03.2010
Оприлюднено24.03.2010
Номер документу8234764
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/34б

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 04.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 21.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 20.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 03.03.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 18.02.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 21.05.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні