Ухвала
від 12.06.2019 по справі 509/2978/19
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/2978/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 червня 2019 року. Овідіопольський районний суд Одеської області у складі :

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Овідіополь клопотання слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеські області ОСОБА_4 погодженого з процесуальним керівником прокурором Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про проведення обшуку, в рамках кримінального провадження № 12019160380000866 від 15.05.2019 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019160380000866 від 15.05.2019 р. за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 КК України, в ході якого встановлено, що 15.05.2019 р. до ЧЧ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_5 про те, що 15.05.2019 р. о 12:30 год. в аптеці, що розташована в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_1 він придбав медичні препарати, які містять кодеїн, а саме «Кодтерпін ІС», без відповідного рецепту.

15.05.2019 р. за участю заявника свідка ОСОБА_5 проведено огляд місця події, а саме біля багатоквартирного будинку, за адресою: АДРЕСА_2 , в ході якого ОСОБА_5 добровільно видав, раніше придбані ним, лікарський препарат: 5 шт блістерів упаковок з таблетками, із позначенням: «Кодтерпін ІС; За рецептом; UA/8689/01/01; ТДВ «Інтерхім»; 10 таблеток» (в кожному блістері 10 таблеток, загальна кількість 50 таблеток), які вилучені слідчим, та упаковані до спец пакету № 7186806.

15.05.2019 р., проведено огляд місця події, а саме в загальнодоступному приміщенні для клієнтів аптеки яке орендує приватне підприємство «Компанія Реал Фарм» (код 37130886) у виробничо-комерційної фірми «Каркас-СМ» у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю (код 30738874), за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Великодолинське, вул. Одеська 9, приміщення № 1/6, метою якого було виявлення та вилучення обладнання що здійснює запис відео з камер внутрішнього спостереження, вилучення обладнання - техніки, що фіксує факт здійснення продажу товару, або документації журналів тощо, в яких також фіксується факт продажу товару, виявлення наявності копій (других екземплярів) рецептів на лікарські засоби, для співвідношення проданих лікарських засобів, що відпускаються за рецептом із фактичним показником продажу. Однак, особа, яка займала приміщення та представилась працівником фармацевтом ОСОБА_6 , не надала дозволу на проведення огляду в інших приміщеннях, де може зберігатись вищевказане майно. Так, в ході огляду виявлено наявність камер внутрішнього відео спостереження, що може вказувати на наявність обладнання що здійснює запис відео з камер спостереження.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформації Єдиного реєстру права власності на нерухоме майно та Єдиного реєстру заборон відчужень об`єктів нерухомого майна, інформація про приміщення АДРЕСА_3 , відсутня.

Враховуючи зазначене, під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_4 , з метою виявлення та вилучення обладнання що здійснює запис відео з камер внутрішнього спостереження, вилучення обладнання - техніки, що фіксує факт здійснення продажу товару, або документації журналів тощо, в яких також фіксується факт продажу товару, виявлення наявності копій (других екземплярів) рецептів на лікарські засоби, для співвідношення проданих лікарських засобів, що відпускаються за рецептом із фактичним показником продажу.

На підставі викладеного, виникла необхідність у проведенні обшуку вказаного домоволодіння, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

Враховуючи тяжкість вчиненого кримінального правопорушення, для повного та об`єктивного розслідування усіх обставин провадження, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 234 КПК України,-

УХВАЛИВ :

Надати дозвіл слідчому СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , або за його дорученням, згідно ст. 40 КПК України оперативним співробітникам СКП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області, на проведення обшуку приміщення аптеки що орендує ПП «Компанія Реал Фарм» (код 37130886), та усіх наявних кімнатах за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, смт. Великодолинське, вул. Одеська 9, приміщення № 1/6, з метою виявлення та вилучення обладнання що здійснює запис відео з камер внутрішнього спостереження, вилучення обладнання - техніки, що фіксує факт здійснення продажу товару, або документації журналів тощо, в яких також фіксується факт продажу товару, виявлення наявності копій (других екземплярів) рецептів на лікарські засоби, для співвідношення проданих лікарських засобів, що відпускаються за рецептом із фактичним показником продажу, та матеріальних об`єктів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюється під час кримінального провадження.

Ухвала діє до 12.07.2019 року і дає право на проникнення до вказаного приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82359541
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —509/2978/19

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні