Ухвала
від 07.06.2019 по справі 761/11950/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/11950/19

Провадження № 1-кс/761/8616/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 червня 2019 року

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника власників майна - адвоката ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання представника власників майна ТОВ ФИРМА"ЮКЕЙ-СД",ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНАФІРМА "СІГМА-Ю",ТОВ "ОКСІТАНІЯ",ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНАФІРМА "АГРОІНТЕХ",ТОВ "АГРОСПЕЦХОЛДІНГ",ТОВ «ЄВРОПАПРОДУКТ»,ТОВ "ЗЛАТОЗАР",ТОВ "МЕТАЛПРОФПОСТАЧ",ТОВ ФІРМА"ПАССАТ",ТОВ "ДРАГОН-ТАВРІЯ",ТОВ "ИАТА",ТОВ "ЛИКТ",ТОВ "НОВАЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ",ТОВ "НИКМЕТСЕРВИС",ТОВ "РЕГИОНМЕТРЕСУРС",ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО"САФІНА",ТОВ "МПКУКРМЕТРЕСУРС",ТОВ "МТКВЕСТА",ТОВ "ЛАНАТРЕЙД",ТОВ "ВІТОТРЕЙД",ТОВ"ГРІНВАЙС",ТОВ "УКРАЇНСЬКИЙАГРОПРОМИСЛОВИЙ ХОЛДІНГ",ТОВ "ІНТЕРГРУПУКРАЇНА",ТОВ "ПРОММЕТАЛЬЯНС",ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО"ЕЛЛЕРОН",ТОВ "ПРОМИСЛОВАКОМПАНІЯ "ДЕМЕТРА",ТОВ "ВИРОБНИЧЕОБ`ЄДНАННЯ"ФОРТЕЦЯ",ТОВ "РЕСУРСПЛЮС"- адвоката ОСОБА_3 про скасування арешту майна у кримінальному провадженні № 32015050000000017 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України -

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Шевченківського районного суду м.Києва надійшло клопотання представника власників майна ТОВ ФИРМА"ЮКЕЙ-СД",ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНАФІРМА "СІГМА-Ю",ТОВ "ОКСІТАНІЯ",ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНАФІРМА "АГРОІНТЕХ",ТОВ "АГРОСПЕЦХОЛДІНГ",ТОВ «ЄВРОПАПРОДУКТ»,ТОВ "ЗЛАТОЗАР",ТОВ "МЕТАЛПРОФПОСТАЧ",ТОВ ФІРМА"ПАССАТ",ТОВ "ДРАГОН-ТАВРІЯ",ТОВ "ИАТА",ТОВ "ЛИКТ",ТОВ "НОВАЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ",ТОВ "НИКМЕТСЕРВИС",ТОВ "РЕГИОНМЕТРЕСУРС",ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО"САФІНА",ТОВ "МПКУКРМЕТРЕСУРС",ТОВ "МТКВЕСТА",ТОВ "ЛАНАТРЕЙД",ТОВ "ВІТОТРЕЙД",ТОВ"ГРІНВАЙС",ТОВ "УКРАЇНСЬКИЙАГРОПРОМИСЛОВИЙ ХОЛДІНГ",ТОВ "ІНТЕРГРУПУКРАЇНА",ТОВ "ПРОММЕТАЛЬЯНС",ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО"ЕЛЛЕРОН",ТОВ "ПРОМИСЛОВАКОМПАНІЯ "ДЕМЕТРА",ТОВ "ВИРОБНИЧЕОБ`ЄДНАННЯ"ФОРТЕЦЯ",ТОВ "РЕСУРСПЛЮС"- адвоката ОСОБА_3 про скасування арешту майна у кримінальному провадженні № 32015050000000017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України, а саме: грошових коштів, які знаходяться на переліку рахунків зазначених підприємств, який застосований ухвалами слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 26.10.2017, ухвалами слідчих суддів Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 24.07.2017 та від 26.06.2017 .

Клопотання мотивоване тим, що заходи забезпечення кримінального провадження, питання щодо яких розглянуто за відсутності представника, вжиті з порушенням вимог ст.170-171,98 КПК України, оскільки не було встановлено наявність будь яких доказів, що вказують на причетність вказаних підприємств до злочинів, за фактом вчинення яких здійснюється досудове розслідування. З моменту накладення арешту на грошові кошти при відсутності даних про розмір збитків, завданих злочином, перевірки не проводилися, жоден з представників підприємства не допитувався з приводу обставин справи, службові особи підприємства не повідомлені про підозру у даному кримінальному провадженні, не допитані як свідки. Ознаки фіктивності в діяльності підприємств відсутні, вжиті заходи забезпечення вважають неспівмірними, з 2016 року слідчим не проведено жодної слідчої дії щодо арештованого майна. Фактично дії органу досудового розслідування не проводяться, чим порушується вимоги ст.28 КПК України щодо порушення розумних строків у кримінальному провадженні.

Згідно посилань в ухвалах Голосіївського районного суду м.Києва, прокурор зазначав, що грошові кошти у безготівковому вигляді на банківських рахунках вказаних підприємств в ПАТ "СБЕРБАНК", АТ «ОТП Банк», АТ "Таскомбанк", ПАТ «Креді Агриколь Банк», АБ «Укргазбанк» відповідають критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України, тобто як такі, що використані як засоби та знаряддя вчинення кримінального правопорушення та є предметом кримінального правопорушення, у зв`язку з чим, відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України на них може бути накладений арешт з метою позбавлення в майбутньому підозрюваного володіти, користуватися та розпоряджатися ними.

Зазначені прокурором мета та правова підстава накладення арешту вважають такими, що не відповідають діючим нормам кримінально-процесуального закону, оскільки ч. 1 та 2 ст. 170 КПК України не містять такої мети та завдань як позбавлення в майбутньому підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися грошовими коштами.

У свою чергу суд, задовольняючи клопотання прокурора, у мотивувальній частині ухвали зазначив, що арешт на майно необхідно накласти з метою запобігання незаконного заволодіння та можливого незаконного вилучення цих коштів з вказаних банківських рахунків, надання можливості органу досудового розслідування всебічно, повно та неупереджено дослідити обставини кримінального провадження із використанням зазначених коштів на рахунках у вказаному банку, тобто суд визначив зовсім іншу мету накладення арешту ніж ту, що заявляв прокурор у своєму клопотанні, при цьому ця декларована судом мета також не відповідає вимогам ч. 2 ст. 170 КПК України і не може бути обґрунтуванням для накладення арешту.

Представник заявників адвокат ОСОБА_3 в суді підтримав доводи клопотання з підстав, наведених у ньому. Вказав, що відсутня на даний час доведеність причетності вказаних підприємств до злочинів, за фактом яких здійснюється досудове розслідування. Протягом тривалого часу з 2017 року не здійснюється жодних процесуальних дій стосовно арештованого майна та юридичних осіб. Вважає накладення арешту необгрунтованим неспівмірним обмеженням, не відповідає вимогам ст.28 КПК України щодо розумності строків у кримінальному провадженні.

Прокурор відділу Генеральної прокуратури України, який ініціював клопотання про накладення арешту майна, а також уповноважений слідчий у кримінальному провадженні, будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з*явилися.

Заслухавши думку представника власників майна, дослідивши доводи клопотання та додані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи з такого.

Відповідно до ч.2 ст.174 КПК України арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Статтею 131 КПК України передбачено вичерпний перелік видів заходів забезпечення кримінального провадження, серед яких є арешт майна.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Згідно правилч.2ст.173КПК Українипри вирішенніпитання проарешт майнаслідчий суддя,суд повиненвраховувати: правовупідставу дляарешту майна; можливість використаннямайна якдоказу укримінальному провадженні(якщоарешт майнанакладається увипадку,передбаченому пунктом1частини другоїстатті 170цього Кодексу); наявність обґрунтованоїпідозри увчиненні особоюкримінального правопорушенняабо суспільнонебезпечного діяння,що підпадаєпід ознакидіяння,передбаченого закономУкраїни прокримінальну відповідальність(якщоарешт майнанакладається увипадках,передбачених пунктами3,4частини другоїстатті 170цього Кодексу); можливістьспеціальної конфіскаціїмайна (якщоарешт майнанакладається увипадку,передбаченому пунктом2частини другоїстатті 170цього Кодексу); розмір шкоди,завданої кримінальнимправопорушенням,неправомірної вигоди,яка отриманаюридичною особою(якщоарешт майнанакладається увипадку,передбаченому пунктом4частини другоїстатті 170цього Кодексу); розумність таспіврозмірність обмеженняправа власностізавданням кримінальногопровадження; наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Відповідно до ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Як убачається з матеріалів кримінального провадження, органом досудового розслідування СУ ФР ОВПП ДФС України проводиться розслідування злочинів за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України.

Ухвалами Голосіївського районного суду міста Києва від 26.10.2017 накладено арешт на грошові кошти підприємств на банківських рахунках у даному кримінальному провадженні. Проте даних про те, що грошові кошти відповідають критеріям, визначеним ст.98 КПК України щодо речових доказів, мають ознаки майна, отриманого внаслідок вчинення кримінального правопорушення, матеріали не містять, такі висновки не обґрунтовані в ухвалі. Вказана мета - запобігання незаконному заволодінню та можливому незаконному вилученню цих коштів з вказаних банківських рахунків, надання можливості органу досудового розслідування всебічно, повно та неупереджено дослідити обставини кримінального провадження із використанням зазначених коштів на рахунках у вказаному банку не відповідають вимогам ч.2 ст.170 КПК України щодо передбаченої законом мети накладення арешту. Твердження в ухвалах щодо можливості ознак незаконності походження майна є припущенням, яке не може обґрунтовувати вжиття заходу забезпечення кримінального провадження.

Достовірних даних про причетність переліку підприємств до вчинення кримінального правопорушення в суді не надано, представником сторони обвинувачення в суді доводи клопотання в цій частині не спростовані.

Крім того, слід врахувати, що предметом злочину, передбаченого ст. 212 КК України, є конкретні, визначені податки, збори та інші обов*язкові платежі, що входять в систему оподаткування, безпосереднім об*єктом злочину є суспільні відносини у сфері податкового регулювання. Таким чином, вважати, що невизначена сума грошових коштів на рахунках підприємств, яка надійшла у невизначений період, стосовно факту вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.212, ст.205 КК України, відповідають критеріям речовихдоказів,визначених ст.98КПК України,в даномукримінальному провадженні-відсутні підстави.

Також суду не наведено достатніх даних в підтвердження, що вказані грошові кошти, арешт яких застосований в червні, липні 2017 року, отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення, факт якого відбувся у 2015 році.

Суду не наведено даних на підтвердження того, що грошові кошти, розмір яких на вказаних банківських рахунках не встановлений органом досудового розслідування, являються об`єктом кримінально протиправних дій і були одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення при тому, що відомості про ухилення від сплати податку внесені до ЄРДР лише за період січень травень 2015 року.

На час розгляду клопотання в суді підтвердження наявності ознак фіктивного підприємництва в діяльності переліку підприємствне наданопрокурором,не підтверджено застосування заходів кримінально - правового характеру щодо юридичних осіб у відповідності до правил ч.8 ст. 214 КПК України.

Натомість відповідно до ст.28 КПК України під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки.

Також в ухвалах слідчих суддів Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 24.07.2017 та від 26.06.2017 зазначено, що грошові кошти на рахунках наведених підприємств можуть мати відношення до доходів, здобутих злочинним шляхом, предметом злочину, арешт необхідний з метою можливої конфіскації майна як покарання за злочин, спеціальної конфіскації.

Проте такі твердження є необґрунтованими та є припущеннями при тому, що при накладенні арешту не встановлено та не наведено в суді даних в підтвердження тим обставинам, що вказані грошові кошти, арешт яких застосований в червні, липні 2017 року, розмір яких та час надходження на рахунки не визначений, отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення, факт якого відбувся у 2015 році, є доходами, здобутими кримінально протиправним шляхом.

З наданих матеріалів клопотання та матеріалів досудового розслідування не убачається, що арешт може бути застосований з метою можливої конфіскації майна, оскільки конфіскація як вид покарання, визначений ст.59 КК України, та передбачений санкцією ч.3 ст.212 КК України, може бути застосований лише стосовно майна конкретної особи засудженого, проте в даному провадженні жодну особу не повідомлено про підозру.

Одночасно слід зазначити, що в даному кримінальному провадженні з моменту внесення відомостей в ЄРДР до юридичних осіб, зазначених в ухвалах Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 24.07.2017 та від 26.06.2017, також не застосовано заходи кримінально-правового характеру відповідно до положень ч.8 ст.214 КПК України, не заявлено цивільний позов.

Вирішуючи клопотання, необхідно врахувати загальні засади застосування заходів забезпечення кримінального провадження у відповідності до Розділу ІІ КПК України, якими передбачено обґрунтування необхідності такого ступеню втручання у права і свободи особи потребами досудового розслідування, принцип співмірності.

Проте зі змісту матеріалів кримінального провадження не убачається даних, які б свідчили, що на час розгляду питання про арешт визначено розмір шкоди, завданий кримінальним правопорушенням та що вказані заходи забезпечення кримінального провадження, вжиті стосовно вказаних підприємств, є співмірними та пропорційними.

Як слідує з практики Європейського суду з прав людини, якщо державні органи мають інформацію про зловживання в системі оподаткування конкретною компанією, вони повинні застосовувати заходи саме до цього суб*єкта, а не розповсюджувати негативні наслідки на інших осіб при відсутності зловживання з їх боку (Рішення Європейського суду з прав людини від 09.01.2007 року у праві «Інтерсплав проти України»).

За таких обставин слідчий суддя прийшов до висновку про доведеність доводів клопотання представника власників майна - адвоката ОСОБА_3 про те, що арешт на грошові кошти, застосований ухвалами слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 26.10.2017, ухвалами слідчих суддів Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 24.07.2017 та від 26.06.2017, накладено необґрунтовано.

На підставі наведеного, керуючись ст. 170-174 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника власників майна адвоката ОСОБА_3 про скасування арешту майна у кримінальному провадженні № 32015050000000017 задовольнити.

Скасувати арешт, накладений ухвалами слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м.Маріуполя Донецької від 24.07.2017р. та 26.06.2017р.

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у ПАТ "СБЕРБАНК" (МФО 320627), юридична адреса: м. Київ, вул. Володимирська, 46:ТОВ "МПК УКРМЕТРЕСУРС" (ЄДРПОУ39051052) № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ;

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у ПАТ "СБЕРБАНК" (МФО 320627), юридична адреса: м. Київ, вул. Володимирська, 46: TOB "УКРАЇНСЬКИЙ АГРОПРОМИСЛОВИЙ ХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ35988682) № НОМЕР_5 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_7 , НОМЕР_8 ;

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у ПАТ "СБЕРБАНК" (МФО 320627), юридична адреса: м. Київ, вул. Володимирська, 46: ТОВ "РЕГИОНМЕТРЕСУРС" (ЄДРПОУ37913032) № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_12 ;

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі АБ «Укргазбанк» (МФО 320478) та видаткову частину рахунків в АБ «Укргазбанк» (МФО 320478), розташованого за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 16-22,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) р/р НОМЕР_13 , НОМЕР_14 ; ТОВ ВТФ "СІГМА - Ю" (ЄДРПОУ 13848950) р/р НОМЕР_15 , НОМЕР_16 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі АТ «Укрбудінвестбанк» (МФО 380377) та видаткову частину рахунків в АТ «Укрбудінвестбанк» (МФО 380377), розташованого за адресою: м.Київ, бул. Л. Українки, 30-В,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ «МПК «Укрметресурс» (ЄДРПОУ 39051052) р/р НОМЕР_17 ; ТОВ «Иата» (ЄДРПОУ 36433180) р/р НОМЕР_18 ; ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) р/р НОМЕР_19 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі АТ "ТАСКОМБАНК" (МФО 339500) та видаткову частину рахунків в АТ "ТАСКОМБАНК" (МФО 339500) розташованого за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюры, 30, шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ «МПК Укрметресурс» (ЄДРПОУ 39051052) р/р НОМЕР_20 , НОМЕР_21 , НОМЕР_22 ; ТОВ «МТК Веста» (ЄДРПОУ 39099005) р/р НОМЕР_23 , НОМЕР_24 , НОМЕР_25 ; ТОВ«Ланатрейд» (ЄДРПОУ 39487484) р/р НОМЕР_26 , НОМЕР_27 , НОМЕР_28 ; ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827), р/р НОМЕР_29 , НОМЕР_30 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі ПАТ КБ «Глобус» (МФО 380526) та видаткову частину рахунків в ПАТ КБ «Глобус» (МФО 380526), розташованого за адресою: м.Київ, пров. Куренівський, 19/5,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ ВТФ "СІГМА - Ю" (ЄДРПОУ 13848950) р/р НОМЕР_31 , НОМЕР_32 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі ПАТ «Айбокс банк» (МФО 322302) та видаткову частину рахунків в ПАТ «Айбокс банк» (МФО 322302), розташованого за адресою: м.Київ, вул. Ділова, 9А,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ « Оксітанія» (ЄДРПОУ 37913294) р/р НОМЕР_33 ; ТОВ «Иата» (ЄДРПОУ 36433180), р/р НОМЕР_34 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі ПАТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ Банк" (МФО 300614) та видаткову частину рахунків в ПАТ " КРЕДІ АГРІКОЛЬ Банк" (МФО 300614), розташованого за адресою: м.Київ, вул. Пушкінська, 42/4, шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ «МТК Веста» (ЄДРПОУ 39099005) р/р НОМЕР_35 ;ТОВ «Вітотрейд» (ЄДРПОУ 39487573) р/р НОМЕР_36 ;ТОВ «Грінвайс» (ЄДРПОУ 39487607) р/р НОМЕР_37 ;ТОВ «Регіонметресурс» (ЄДРПОУ 37913032) р/р НОМЕР_38 ;ТОВ «Інтергруп Україна» (ЄДРПОУ 39487531 р/р НОМЕР_39 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі АБ «Південний» (МФО 328209) та видаткову частину рахунків в АБ «Південний» (МФО 328209), розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Краснова, 6/1,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ «МПК Укрметресурс» (ЄДРПОУ 39051052), р/р НОМЕР_40 , НОМЕР_41 ; ТОВ «МТК Веста» (ЄДРПОУ 39099005) р/р НОМЕР_42 ;ТОВ «Ланатрейд» (ЄДРПОУ 39487484), р/р НОМЕР_43 ; ТОВ «Вітотрейд» (ЄДРПОУ 39487573) р/р НОМЕР_44 ;ТОВ «Грінвайс» (ЄДРПОУ 39487607) р/р НОМЕР_45 ; ПП «Сафіна» (ЄДРПОУ 24057507) р/р НОМЕР_46 , НОМЕР_47 ;ТОВ «Регіонметресурс» (ЄДРПОУ 37913032) р/р НОМЕР_48 ;ТОВ «Український агропромисловий холдінг» (ЄДРПОУ 35988682) р\р НОМЕР_49 ;ТОВ «Інтергруп Україна» (ЄДРПОУ 39487531) р/р НОМЕР_50 , НОМЕР_51 ; ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) р/р НОМЕР_52 , НОМЕР_53 , ТОВ ВТФ "СІГМА - Ю" (ЄДРПОУ 13848950) р/р НОМЕР_54 , НОМЕР_55 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі АТ «ОТП Банк» (МФО 300528) та видаткову частину рахунків в АТ «ОТП Банк» (МФО 300528), розташованого за адресою: м.Київ, вул. Жилянська, буд. 43,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств:ТОВ «Регіонметресурс» (ЄДРПОУ 37913032), НОМЕР_56 ; ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) р/р НОМЕР_57 ;ТОВ ВТФ "СІГМА - Ю" (ЄДРПОУ 13848950) р/р НОМЕР_58 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі РУ ПАТ КБ «Приватбанк» м. Миколаїв (МФО 305299), розташованого за адресою: м. Миколаїв, вул. Мостобудівників, 17/11,17/12,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств:ТОВ «Оксітанія» (ЄДРПОУ 37913294) р/р НОМЕР_59 , НОМЕР_60 ;ТОВ «Иата» (ЄДРПОУ 36433180), р/р НОМЕР_61 ; ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) р/р НОМЕР_62 , НОМЕР_14 .

- на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у банківській установі ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627) та видаткову частину рахунків в ПАТ «Сбербанк» (МФО 320627), розташованого за адресою: м.Київ, вул. Володимирівська, 46,шляхом заборони перераховувати грошові кошти, які знаходяться на рахунках (всі види валют) наступних підприємств: ТОВ «МПК Укрметресурс» (ЄДРПОУ 39051052) р/р № НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; ТОВ «МТК Веста» (ЄДРПОУ 39099005) р/р № НОМЕР_63 , НОМЕР_64 , НОМЕР_65 , НОМЕР_66 ; ТОВ «Ланатрейд» (ЄДРПОУ 39487484) р/р НОМЕР_67 , НОМЕР_68 , НОМЕР_69 , НОМЕР_70 ; ТОВ «Вітотрейд» (ЄДРПОУ 39487573) р/р НОМЕР_71 , НОМЕР_72 , НОМЕР_73 , НОМЕР_74 ; ТОВ «Грінвайс» (ЄДРПОУ 39487607) р/р НОМЕР_75 , НОМЕР_76 , НОМЕР_77 , НОМЕР_78 ; ПП «Сафіна» (ЄДРПОУ 24057507) р/ НОМЕР_79 , НОМЕР_80 , НОМЕР_81 , НОМЕР_82 ; ТОВ «Регіонметресурс» (ЄДРПОУ 37913032) р/р НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_12 , НОМЕР_11 ; ТОВ «Український агропромисловий холдінг» (ЄДРПОУ 35988682) р/р НОМЕР_5 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_7 ; ТОВ «Інтергруп Україна» (ЄДРПОУ 39487531) р/р НОМЕР_83 , НОМЕР_84 , НОМЕР_85 , НОМЕР_86 ; ТОВ «Виробниче об`єднання «Фортеця» (ЄДРПОУ 40338386) р/р НОМЕР_87 , НОМЕР_88 , НОМЕР_89 ; ТОВ «Промислова компанія «Деметра» (ЄДРПОУ 38841184) р/р НОМЕР_90 ; ТОВ «Оксітанія» (ЄДРПОУ 37913294) р/р НОМЕР_91 , НОМЕР_92 , НОМЕР_93 , НОМЕР_94 ;ТОВ «Иата» (ЄДРПОУ 36433180) р/р НОМЕР_95 , НОМЕР_96 , НОМЕР_97 ; ТОВ ВИРОБНИЧО-ТЕХНІЧНА ФІРМА "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) р/р НОМЕР_98 , НОМЕР_99 , НОМЕР_99 , НОМЕР_99 , НОМЕР_100 , НОМЕР_101 , НОМЕР_100 , НОМЕР_100 ; ТОВ ВТФ "СІГМА - Ю" (ЄДРПОУ 13848950), р/р НОМЕР_102 , НОМЕР_103 , НОМЕР_104 , НОМЕР_105 .

Скасувати арешт, накладений ухвалами слідчого суддіГолосіївського районного суду м.Києва від 26.10.2017

-на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у АТ "Таскомбанк" (МФО 339500), юридична адреса: м.Київ, вул.С. Петлюри, 30: ТОВ ВТФ "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) № НОМЕР_29 , № НОМЕР_30 ; ТОВ ФІРМА "ЮКЕЙ-СД" (ЄДРПОУ23398198) № НОМЕР_106 , № НОМЕР_107 ; TOB "ДРАГОН-ТАВРІЯ" (ЄДРПОУ35845537) № НОМЕР_108 , № НОМЕР_109 ; ТОВ "МПК УКРМЕТРЕСУРС" (ЄДРПОУ39051052) № НОМЕР_20 , № НОМЕР_22 , № НОМЕР_21 ; TOB"МТК ВЕСТА" (ЄДРПОУ39099005) № НОМЕР_23 , № НОМЕР_25 , № НОМЕР_24 ; ТОВ "РЕСУРСПЛЮС" (ЄДРПОУ 39346844) № НОМЕР_110 ; ТОВ"ЛАНАТРЕЙД" (ЄДРПОУ39487484) № НОМЕР_26 , № НОМЕР_27 , № НОМЕР_28 ; ТОВ "ЄВРОПА ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ39665443) № НОМЕР_111 , № НОМЕР_112 ; TOB "ПРОММЕТАЛЬЯНС" (ЄДРПОУ40629948) № НОМЕР_113 , № НОМЕР_114 , № НОМЕР_115 ;

-на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у АТ «ОТП Банк» (МФО 300528), юридична адреса: м.Київ вул. Жилянська, 43: ТОВ "РЕГИОНМЕТРЕСУРС" (ЄДРПОУ 37913032) № НОМЕР_56 ; ТОВ ВТФ "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) № НОМЕР_57 ; ТОВ ВТФ "СІГМА-Ю" (ЄДРПОУ 13848950) № НОМЕР_116 ; TOB «НИКМЕТСЕРВИС" (ЄДРПОУ 35564127) № НОМЕР_117 ; TOB "УКРАЇНСЬКИЙ АГРОПРОМИСЛОВИЙ ХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ 35988682) № НОМЕР_118 ; ТОВ "ЄВРОПА ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ 39665443) № НОМЕР_119 ; ТОВ "АГРОСПЕЦХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ 39665459) № НОМЕР_120 ; ТОВ "ЗЛАТОЗАР" (ЄДРПОУ 39665464) № НОМЕР_121 .

-на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у ПАТ "СБЕРБАНК" (МФО 320627), юридична адреса: місто Київ, вул.Володимирська, 46: ТОВ ВТФ "СІГМА-Ю" (ЄДРПОУ 13848950) № НОМЕР_105 , № НОМЕР_102 , № НОМЕР_103 , № НОМЕР_104 , № НОМЕР_122 , № НОМЕР_123 , № НОМЕР_124 , № НОМЕР_125 , № НОМЕР_126 , № НОМЕР_127 ; ТОВ ФІРМА "ПАССАТ" (13868444) № НОМЕР_128 , № НОМЕР_129 , № НОМЕР_130 , № НОМЕР_131 , № НОМЕР_132 , № НОМЕР_133 , № НОМЕР_134 ; ТОВ ВТФ "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ 22435827) № НОМЕР_99 , № НОМЕР_100 , № НОМЕР_101 , № НОМЕР_98 ; ТОВ ФІРМА "ЮКЕЙ-СД" (23398198) № НОМЕР_135 , № НОМЕР_136 , № НОМЕР_137 , № НОМЕР_138 , № НОМЕР_139 , № НОМЕР_140 , № НОМЕР_141 , № НОМЕР_142 , № НОМЕР_143 , № НОМЕР_144 , № НОМЕР_145 ; ПП "САФІНА" (ЄДРПОУ 24057507) № НОМЕР_80 , № НОМЕР_80 , № НОМЕР_146 , № НОМЕР_82 , № НОМЕР_81 ; ТОВ "НОВА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (35472799) № НОМЕР_147 , № НОМЕР_148 , № НОМЕР_149 , № НОМЕР_150 , № НОМЕР_151 , № НОМЕР_152 , № НОМЕР_153 ; ТОВ «НИКМЕТСЕРВИС» (35564127) НОМЕР_154 , НОМЕР_155 , НОМЕР_156 , НОМЕР_157 , НОМЕР_158 , НОМЕР_159 ; TOB "ДРАГОН-ТАВРІЯ" (35845537) № НОМЕР_160 , № НОМЕР_161 , № НОМЕР_162 , № НОМЕР_163 , № НОМЕР_164 , № НОМЕР_165 , № НОМЕР_166 ; TOB "УКРАЇНСЬКИЙ АГРОПРОМИСЛОВИЙ ХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ 35988682) № НОМЕР_5 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_6 ; TOB "ЛИКТ" (36201154) № НОМЕР_167 , № НОМЕР_168 , № НОМЕР_169 , № НОМЕР_170 , № НОМЕР_171 , № НОМЕР_172 , № НОМЕР_173 ; TOB "ИАТА" (ЄДРПОУ 36433180) № НОМЕР_95 , № НОМЕР_97 , № НОМЕР_96 , № НОМЕР_174 , № НОМЕР_175 , № НОМЕР_176 ; ТОВ "РЕГИОНМЕТРЕСУРС" (ЄДРПОУ 37913032) № НОМЕР_10 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_12 , № НОМЕР_11 ; ТОВ "ОКСІТАНІЯ" (ЄДРПОУ 37913294) № НОМЕР_93 , № НОМЕР_92 , № НОМЕР_94 , № НОМЕР_91 , № НОМЕР_177 , № НОМЕР_178 , № НОМЕР_179 ; ТОВ "ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ ДЕМЕТРА" (ЄДРПОУ 38841184) № НОМЕР_90 ; ТОВ "МПК УКРМЕТРЕСУРС" (ЄДРПОУ 39051052) № НОМЕР_2 , № НОМЕР_1 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_180 , № НОМЕР_181 , № НОМЕР_182 ; TOB "МТК ВЕСТА" (ЄДРПОУ 39099005) № НОМЕР_64 , № НОМЕР_63 , № НОМЕР_66 , № НОМЕР_65 ; ТОВ "РЕСУРСПЛЮС" (39346844) № НОМЕР_183 , № НОМЕР_184 , № НОМЕР_185 , № НОМЕР_186 , № НОМЕР_187 , № НОМЕР_188 , № НОМЕР_189 , № НОМЕР_190 ; ТОВ "ЛАНАТРЕЙД" (ЄДРПОУ39487484) № НОМЕР_191 , № НОМЕР_192 , № НОМЕР_193 , № НОМЕР_68 , № НОМЕР_69 , № НОМЕР_70 , № НОМЕР_67 ; ТОВ "ІНТЕРГРУП УКРАЇНА" (ЄДРПОУ 39487531) № НОМЕР_83 , № НОМЕР_84 , № НОМЕР_85 , № НОМЕР_86 , № НОМЕР_194 , № НОМЕР_195 , № НОМЕР_196 ; ТОВ "ГРІНВАЙС" (ЄДРПОУ 39487607) № НОМЕР_197 , № НОМЕР_198 , № НОМЕР_199 , № НОМЕР_78 , № НОМЕР_77 , № НОМЕР_75 , № НОМЕР_76 ; ТОВ "ЄВРОПА ПРОДУКТ" (39665443) № НОМЕР_200 , № НОМЕР_201 , № НОМЕР_202 , № НОМЕР_203 ; ТОВ "АГРОСПЕЦХОЛДІНГ" (39665459) № НОМЕР_204 , № НОМЕР_205 , № НОМЕР_206 , № НОМЕР_207 , № НОМЕР_208 , № НОМЕР_209 , № НОМЕР_210 , № НОМЕР_211 ; ТОВ "ЗЛАТОЗАР" (39665464) № НОМЕР_212 , № НОМЕР_213 , № НОМЕР_214 , № НОМЕР_215 , № НОМЕР_216 , № НОМЕР_217 , № НОМЕР_218 ; TOB "МЕТАЛПРОФПОСТАЧ" (40084133) № НОМЕР_219 , № НОМЕР_220 , № НОМЕР_221 , № НОМЕР_222 , № НОМЕР_223 , № НОМЕР_224 , № НОМЕР_225 ; TOB "BO "ФОРТЕЦЯ" (ЄДРПОУ40338386) № НОМЕР_87 , № НОМЕР_88 , № НОМЕР_89 ; TOB "ПРОММЕТАЛЬЯНС" (40629948) № НОМЕР_226 , № НОМЕР_227 , № НОМЕР_228 , № НОМЕР_229 , № НОМЕР_230 , № НОМЕР_231 , № НОМЕР_232 , № НОМЕР_233 ; ПП «ЕЛЛЕРОН» (40634607) № НОМЕР_234 , № НОМЕР_235 , № НОМЕР_236 , № НОМЕР_237 , № НОМЕР_238 , № НОМЕР_239 , № НОМЕР_240 , № НОМЕР_241 .

-на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у АБ «Укргазбанк» (МФО 320478), юридична адреса: м.Київ, вул. Єреванська, 1: ТОВ ВТФ "СІГМА-Ю" (ЄДРПОУ 13848950) № НОМЕР_16 , № НОМЕР_15 ; ТОВ ВТФ "АГРОІНТЕХ" (ЄДРПОУ22435827) № НОМЕР_14 , № НОМЕР_13 ; ТОВ ФІРМА "ЮКЕЙ-СД" (ЄДРПОУ23398198) № НОМЕР_242 , № НОМЕР_243 , № НОМЕР_244 ; TOB «НИКМЕТСЕРВИС" (ЄДРПОУ35564127) № НОМЕР_245 , № НОМЕР_244 ; ТОВ "ЄВРОПА ПРОДУКТ" (ЄДРПОУ39665443) № НОМЕР_246 , № НОМЕР_247 ; ТОВ "АГРОСПЕЦХОЛДІНГ" (ЄДРПОУ39665459) № НОМЕР_248 , № НОМЕР_249 , № НОМЕР_250 ;

-на грошові кошти, які знаходяться на рахунках, відкритих у ПАТ «Креді Агриколь Банк» (МФО 300614) юридична адреса: м.Київ, вул.Пушкінська, 42/4, ТОВ МТК «ВЕСТА» (ЄДРПОУ 39099005) № НОМЕР_35 ; ТОВ «Вітотрейд» (ЄДРПОУ 39487573) № НОМЕР_36 ; ТОВ «Грінвайс» (ЄДРПОУ 39487607) № НОМЕР_37 ; ТОВ «Регіонметресур» (ЄДРПОУ 37913032) № НОМЕР_38 ; ТОВ «Інтергруп Україна» (ЄДРПОУ 39487531) № НОМЕР_39 ; ТОВ «Ланатрейд» (ЄДРПОУ 39487484) № НОМЕР_251 .

Ухвала оскарженню не підлягає, на неї можуть бути подані заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82368771
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна у кримінальному провадженні № 32015050000000017 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України

Судовий реєстр по справі —761/11950/19

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Хардіна О. П.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Хардіна О. П.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Хардіна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні