Ухвала
від 12.06.2019 по справі 336/3523/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

336/3523/19

2-н/336/327/19

м. Запоріжжя 12 червня 2019 року

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Зарютін П.В., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Чарівна 48 про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 боргу по оплаті послуг з утримання будинку та прибудинкової території, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 на користь заявника заборгованості по оплаті послуг з утримання будинку та прибудинкової території станом на 01.05.2019 року з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих на суму заборгованості, яка складає 5392 грн., з яких сума основного боргу 3398 грн., 3 % річних - 306 грн., сума інфляційних втрат - 1316 грн., пеня - 372 грн. та витрати по сплаті судового збору.

Вивчивши подану заяву, суддя вважає, що в частині вимог про стягнення пені слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до ст. 161 ЦПК України встановлено вимоги, за якими може бути видано судовий наказ, а саме - заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

В даному випадку видача судового наказу про стягненню пені нарахованої на суму основного боргу по сплаті житлово-комунальних послуг не передбачена Цивільно-процесуальним законодавством в наказному провадженні.

Відповідно до п. 3 ч. 1ст. 165 ЦПК України , суддя відмовляє у видачі судового наказу якщо заявлено вимогу, яка не відповідає вимогам ст.. 161 ЦПК України.

Згідно ч. 2 ст. 166 ЦПК України відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 3-6 частини першої ст. 165 ЦПК України, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному провадженні.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 160 , 161 , 165 , 166 ЦПК України ,

У Х В А Л И В:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Чарівна 48 у видачі судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 пені, нарахованої на суму основного боргу по оплаті послуг з утримання будинку та прибудинкової території.

Заявнику роз`яснюється право звернутись до суду з тими ж самими вимогами у позовному порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається через Шевченківський районний суд м. Запоріжжя протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення , має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя П.В. Зарютін

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено14.06.2019
Номер документу82384836
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —336/3523/19

Судовий наказ від 12.06.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Зарютін П. В.

Ухвала від 12.06.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Зарютін П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні