Ухвала
від 11.06.2019 по справі 369/7537/19
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/7537/19

Провадження №1-кс/369/2390/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.06.2019 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юриста 1 класу ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження №42018111200000772 від 01.11.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юрист 1 класу ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №42018111200000772 від 01.11.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,а саме:на проведенняобшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, відшуканні знарядь злочину та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, зокрема печатки ТОВ «Група Альтаїр», комп`ютерної та іншої оргтехніки, за допомогою якої виготовлялися акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, чорнові записи, блокноти, зошити, журнали, флеш-накопичувачі, які можуть містити відомості, що мають значення для даного кримінального провадження та можуть слугувати доказами даного злочину.

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що слідчим відділом Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018111200000772 від 01.11.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Установлено, що Північним офісом Держаудитслужби проведено ревізію сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Музичанської сільської ради за період 01.01.2014 по 01.07.2018.

Зокрема за результатами ревізії встановлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму 410, 84 тис. грн. в тому числі, незаконних витрат на суму 395, 84 гривень.

В порушення вимог п.6.4.3, 6.4.4.1 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва», підрядною організацією ТОВ «Група Альтаїр» при виконанні будівельних робіт з капітального ремонту будинку культури у с. Музичі Києво-Святошинського району Київської області завищено вартість на суму 102, 59 тис. гривень.

Так, 19.06.2017 між Музичанською сільською радою Києво-Святошинського району Київської області в особі сільського голови ОСОБА_7 та ТОВ «Група Альтаїр» (ЄДРПОУ 40691178) в особі директора ОСОБА_4 , було укладено договір № 190617/01 підряду по об`єкту «Капітальний ремонт будівлі, що розташована по вул. Музична, 2Б в с. Музичі Києво-Святошинського району («будинок культури»)», на загальну суму 1830000 грн.

13.07.2017, 22.09.2017 та 28.11.2017 директором ТОВ «Група Альтаїр» ОСОБА_4 надано до Музичанської сільської ради підписані ним та завізовані інженером з технічного нагляду акти приймання виконаних робіт за формою КБ-2в та довідки про вартість виконаних робіт за формою КБ-3, у той час як фактично роботи повністю виконані не були. На підставі цих документів сільською радою було перераховано грошові кошти ТОВ «Група Альтаїр» на вищевказану суму.

Висновком експерта №17-3/690 від 24.05.2019 підтверджено, що підписи від імені ОСОБА_4 на актах виконаних робіт та довідках про вартість виконаних робіт виконані ОСОБА_4 .

Відповідно до висновку експерта №12-5/309 від 30.08.2018 установлено, що обсяги та вартість виконаних будівельних робіт за договором підряду №190617/01 по капітальному ремонту будівлі, що розташована по вул. Музична, 2б у с. Музичі Києво-Святошинського району Київської області («будинок Культури»), не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектним актам, актам приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2В та ін..) відповідно договору на суму 101606 гривень.

З наведеного вбачається, що службові особи ТОВ «Група Альтаїр» зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби незаконно заволоділи бюджетними коштами, які виділялись для капітального ремонту будинку культури в с. Музичі Києво-Святошинського району Київської області.

Допитано свідки пояснили, що під час проведення робіт дійсно не виконало всі роботи згідно договору підряду, згідно якого були перераховані грошові кошти.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Група Альтаїр» здійснювала підприємництво за адресою: 01014, м. Київ, вул. Звіринецька, 63.

Водночас, 02.08.2018 ОСОБА_4 корпоративні права ТОВ «Група Альтаїр» відчужено, цього ж дня змінено назву підприємства на ТОВ «ТОРГ СЕРВІС ДІАГНОСТИКА».

У ході досудового розслідування виникла необхідність у відшуканні знарядь злочину та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, зокрема печатки ТОВ «Група Альтаїр», комп`ютерної та іншої оргтехніки, за допомогою якої виготовлялися акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, чорнові записи, блокноти, зошити, журнали, флеш-накопичувачі, які можуть містити відомості, що мають значення для даного кримінального провадження та можуть слугувати доказами злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Враховуючи те, що колишній директор ТОВ «Група Альтаїр» ОСОБА_4 повністю відчужив корпоративні права вказаного підприємства указані речі та документи можуть знаходитися за місцем проживання останнього.

При цьому, встановлено, що колишній директор ТОВ «Група Альтаїр» ОСОБА_4 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру нерухомого майна, власником квартири АДРЕСА_2 являється ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки). Підставою виникнення права приватної власності став договір купівлі-продажу, серія та номер 3067, виданий 14.09.2005, посвідчений приватним нотаріусом Броварського міського нотаріального округу ОСОБА_8 .

Приймаючи до уваги вищевикладене, та те, що є достатні підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5

(в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), наявні вказані речі та документи,з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь злочину та речей, які були здобуті у результаті його вчинення, та враховуючи те, що отримати дані відомості неможливо в інший спосіб, окрім як під час проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_4 , тому прокурор просив суд задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, відшуканні знарядь злочину та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, зокрема печатки ТОВ «Група Альтаїр», комп`ютерної та іншої оргтехніки, за допомогою якої виготовлялися акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, чорнові записи, блокноти, зошити, журнали, флеш-накопичувачі, які можуть містити відомості, що мають значення для даного кримінального провадження та можуть слугувати доказами даного злочину.

Розгляд даного клопотання прошу проводити без власниківквартири АДРЕСА_2 , а саме ОСОБА_5 , ОСОБА_4 та ОСОБА_6 ,в зв`язку з наявністю достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, приховання або знищення необхідних документів та речей.

Виконання ухвали про проведення обшуку прошу доручити старшому слідчому СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_9 , прокурорам групи прокурорів Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області та оперативним співробітникам Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив його задовольнити у повному обсязі.

Згідно ч.1ст.233КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Згідно ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченомустаттею 255цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Судом встановлено, що згідно інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру нерухомого майна, власником квартири АДРЕСА_2 являється ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки). Підставою виникнення права приватної власності став договір купівлі-продажу, серія та номер 3067, виданий 14.09.2005, посвідчений приватним нотаріусом Броварського міського нотаріального округу ОСОБА_8 .

Приймаючи до уваги вищевикладене, та те, що є достатні підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), наявні вказані речі та документи,з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь злочину та речей, які були здобуті у результаті його вчинення, та враховуючи те, що отримати дані відомості неможливо в інший спосіб, окрім як під час проведення обшуку за місцем мешкання ОСОБА_4

Слідчий суддя, аналізуючи клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, приходить до висновку, що клопотання підлягає до частково задоволення клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, відшуканні знарядь злочину, здобутих злочинним шляхом, зокрема печатки ТОВ «Група Альтаїр», комп`ютерної та іншої оргтехніки, за допомогою якої виготовлялися акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, чорнові записи, блокноти, зошити, журнали, флеш-накопичувачі, які можуть містити відомості, що мають значення для даного кримінального провадження та можуть слугувати доказами даного злочину.

В частині вимог клопотання про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), з метою виявлення грошових коштів, суд відмовляє, оскільки прокурором не доведено, що грошовими коштами ОСОБА_4 злочинно заволодів на свою користь та факту знаходження таких грошових коштів за місцем проживання ОСОБА_4 та ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233-235, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_5 (в розмірі 1/2 частки), ОСОБА_4 ( в розмірі 1/4 частки) та ОСОБА_6 (в розмірі 1/4 частки), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, відшуканні знарядь злочину, зокрема печатки ТОВ «Група Альтаїр», комп`ютерної та іншої оргтехніки, за допомогою якої виготовлялися акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, чорнові записи, блокноти, зошити, журнали, флеш-накопичувачі, які можуть містити відомості, що мають значення для даного кримінального провадження та можуть слугувати доказами даного злочину.

Виконання ухвали про проведення обшуку доручити старшому слідчому СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_9 , прокурорам групи прокурорів Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82387691
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження №42018111200000772 від 01.11.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —369/7537/19

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Медведський М. Д.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Медведський М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні