Ухвала
від 16.04.2019 по справі 741/1813/18
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 741/1813/18

Провадження № 2/741/281/19

У Х В А Л А

м. Носівка 16 квітня 2019 року

Носівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді Киреєва О.В.,

з участю секретаря Герасимчук Н.Ю.

позивача та його представника - адвоката Зезюлькіна О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Мринської об`єднаної територіальної громади в особі Мринської сільської ради Носівського району Чернігівської області про визнання права власності на частку статутного капіталу фермерського господарства у порядку спадкування,

встановив:

29 листопада 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з цим позовом, просив визнати за ним у порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на 1/2 частку в розмірі 50 000 грн. статутного капіталу фермерського господарства Факел .

У справі було відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання на 12 годину 16 квітня 2019 року.

У судовому засіданні позивач та його представник позовні вимоги підтримали, просили призначити справу до судового розгляду, 12 квітня 2019 року позивач подав до суду заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, ОСОБА_3 , яка є співзасновником фермерського господарства Факел , її частка у статутному капіталі господарства становить 20 %, що становить 20 000 грн., та спадкоємцем ОСОБА_2 першої черги за законом.

У судове засідання представник Мринської сільської ради Носівського району Чернігівської області не з`явився, подав до суду заяву, в якій зазначив, що сільська рада визнає позовні вимоги ОСОБА_1 та просить розгляд справи проводити у їх відсутності.

Статтею 2 ЦПК України встановлено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Статтею 53 ЦПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Таким чином, суд приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки рішення суду у цій справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_3 , а тому її необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання у випадку залучення до участі у справі третьої особи.

Керуючись ст.ст. 53, 197, 198, 259-261, 353, 354 ЦПК України, суд, -

постановив:

Заяву ОСОБА_1 про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - задовольнити.

Залучити ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 району Чернігівської області, АДРЕСА_2 , до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Мринської об`єднаної територіальної громади в особі Мринської сільської ради Носівського району Чернігівської області про визнання права власності на частку статутного капіталу фермерського господарства у порядку спадкування в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, про що її повідомити.

Роз`яснити, що третя особа має процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України, та має право до підготовчого судового засідання подати до суду пояснення щодо позову та відзиву.

Відкласти підготовче засідання у цій справі до 10 години 00 хвилин 30 вересня 2019 року.

Здійснити виклик учасників справи в судове засідання відповідно до вимог ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Киреєв

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення16.04.2019
Оприлюднено14.06.2019
Номер документу82390673
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —741/1813/18

Рішення від 30.09.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні