Ухвала
від 12.06.2019 по справі 694/908/19
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №694/908/19

провадження № 1-кс/694/448/19

У Х В А Л А

Іменем України

12.06.2019 року Слідчий суддя Звенигородського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Звенигородка скаргу адвоката ОСОБА_3 ,який діє в інтересах ТОВ «Компанія «Грецькі Горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» на бездіяльність слідчого Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області яка полягає у невнесенні заяви про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

встановив:

Представник ТОВ «Компанія «Грецькі Горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» - адвокат ОСОБА_3 звернувся до суду зі скаргою, в якій просить визнати протиправною бездіяльність Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області щодо невнесення даних заяв представника ТОВ «Компанія «Грецькі горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» від 16.05.2019 про вчинення кримінального правопорушення, що має ознаки складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) вчиненого ОСОБА_4 до Єдиного реєстру досудових розслідувань та про вчинення кримінального правопорушення, що має ознаки складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) вчиненого ОСОБА_4 до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зобов`язати службових осіб Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяви представника ТОВ «Компанія «Грецькі горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» від 16.05.2019 про вчинення вчинення кримінального правопорушення, що має ознаки складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) вчиненого ОСОБА_4 до Єдиного реєстру досудових розслідувань та про вчинення кримінального правопорушення, що має ознаки складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) вчиненого ОСОБА_4 до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

11.06.2019 року до суду надійшла заява адвоката ОСОБА_3 про залишення його скарги без розгляду зважаючи на те, що на час розгляду скарги відомості про кримінальне правопорушення внесені до ЄРДР, витяги надані.

В судове засідання учасники кримінального провадження не з`явилися.

Дослідивши матеріали скарги та заяву про залишення її без розгляду, слідчий суддя приходить до висновку про можливість задоволення заяви представника ТОВ «Компанія «Грецькі Горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» - адвоката ОСОБА_3 та залишення скарги без розгляду.

Згідно із п. 1 ч. 1ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні може бути оскаржено, зокрема, бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Частиною 1ст. 304 КПК Українипередбачено, що скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першоюстатті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності.

Відповідно до ч. ч. 1, 3ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом. Слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Таким чином, положення ст.ст.303,304 КПК Українипередбачають право особи на звернення до слідчого судді зі скаргою на бездіяльність прокурора, і не носять імперативний характер, у зв`язку із чим, керуючись принципом диспозитивності та змагальності, слідчий суддя приходить до переконання, що бажання особи, яка подала скаргу відкликати її, є її процесуальним правом, яке не суперечить нормам кримінально процесуального закону, а тому слідчий суддя приходить до

висновку про можливість залишення скарги представника ТОВ «Компанія «Грецькі Горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» - адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області яка полягає у невнесенні заяви про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, без розгляду.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.26,303-304 КПК України, -

ухвалила:

Заяву скаржника про залишення скарги без розгляду - задовольнити

Скаргу адвоката ОСОБА_3 ,який діє в інтересах ТОВ «Компанія «Грецькі Горіхи» та ТОВ «Агропереробка Ватутіне» на бездіяльність слідчого Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області яка полягає у невнесенні заяви про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань- залишити без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Звенигородського районного суду

Черкаської області ОСОБА_1

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82395456
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора

Судовий реєстр по справі —694/908/19

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Гончаренко Т. В.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Гончаренко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні