Ухвала
від 13.06.2019 по справі 712/7715/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/7715/19

Провадження № 1кс/712/4383/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про призначення експертизи

13 червня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 про призначення судово-почеркознавчої експертизи у кримінальному провадженні № 32019250000000019 від 23.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Соснівського районного суду м. Черкаси звернулася прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 з клопотанням про призначення експертизи.

Клопотання обгрунтовано тим, що в слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019250000000019, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16.05.2019 за фактом внесення в реєстраційні документи ТОВ «Торггрупімпекс» завідомо неправдивих відомостей та подання цих документів державному реєстратору, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України.

В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що невстановлені особи внесли в реєстраційні документи ТОВ «Торггрупімпекс» (код ЄДРПОУ 40809160) завідомо неправдиві відомості, а також умисно подали державному реєстратору для проведення реєстрації ТОВ «Торггрупімпекс» (код ЄДРПОУ 40809160) документи, які містять завідомо неправдиві відомості.

Під час досудового розслідування допитано як свідка ОСОБА_4 , який відповідно до реєстраційних даних значиться директором та головним бухгалтером ТОВ «Торггрупімпекс» та який повідомив, що вказане товариство зареєстрував за винагороду, без мети здійснення господарської діяльності, документів до реєстраційної служби не подавав, доручень на реєстрацію нікому не надавав.

Таким чином, з метою встановлення осіб, які підписували реєстраційні документи від імені директора ТОВ «Торггрупімпекс» ОСОБА_4 , а також всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, виникла необхідність у призначені та проведенні у кримінальному провадженні №32019250000000019 судово-почеркознавчої експертизи експертами Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

В судове засідання слідчий не з`явився, проте скерував до суду заяву про розгляд клопотання без його участі. Клопотання підтримав в повному обсязі.

Відповідно до ч. 3 ст. 244 КПК України, неприбуття в судове засідання особи, яка подала клопотання не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або якщо для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Нормами статті 243 КПК передбачено, що експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Згідно ч.1, 6 ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

До ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи те, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, вважаю за необхідне клопотання слідчого про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів задовольнити. Проведення вказаної експертизи доручити експертам Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Керуючись ст. ст.242,243, 244, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні № 32019250000000019 від 16.05.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України судово-почеркознавчу експертизу на вирішення експертів поставити наступні питання:

Ким, ОСОБА_4 , чи іншою особою виконані підписи від його імені в наступних документах:

Заяві про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в графі « ОСОБА_4 »;

Протоколі №3 загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Торггрупімпекс» від 24.10.2016, в графах «голова зборів ОСОБА_4 », та в графі «секретар ОСОБА_4 »;

Договорі купівлі-продажу частки у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «Торггрупімпекс», в графах «покупець» та в графі «покупець Круглик»;

Довіреності від 24.10.2016, в графі «директор / ОСОБА_4 /»;

Статуті товариства з обмеженою відповідальністю «Торггрупімпекс», в графі «підпис / ОСОБА_4 /»;

Проведення експертизи доручити експертам Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

В розпорядження експерта надати: вище перелічені документи;

експериментальні зразки почерку та підписів ОСОБА_4 від 20.05.2019;

умовно-вільні зразки почерку ОСОБА_4 , які містяться в протоколі допиту свідка від 20.05.2019;

Виконання ухвали, в тому числі надати в експертну установу рішення суду про призначення експертизи та отримати її висновок покласти на заступника начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_5 та старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітана податкової міліції ОСОБА_6 .

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення13.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82395898
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —712/7715/19

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні