Ухвала
від 22.05.2019 по справі 726/336/19
САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 726/336/19

Провадження №1-в/726/22/19

Категорія

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.05.2019 м. Чернівці

Садгірський районний суд м. Чернівців у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

представника органу

пробації ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Садгірського районного суду м. Чернівці подання начальника Садгірського РС філії ДУ «Центру пробації» про розстрочку штрафу або його заміну іншим покаранням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 , засудженого 28.02.2019 року, Садгірським районним судом м. Чернівці за ч. 1 ст. 185 КК України до штрафу у розмірі 1700 гривень,-

ВСТАНОВИВ :

Начальник Садгірського РС філії ДУ «Центру пробації» ОСОБА_4 звернувся до суду з поданням про розстрочку або його заміну іншим покаранням.

В поданні посилається на те, що 03.04.2019 року до Садгірського РС філії ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області, надійшов та був прийнятий на виконання вирок Садгірського районного суду м. Чернівці відносно засудженого ОСОБА_5 . У встановлений законом місячний строк, після вступу вироку в законну силу гр. ОСОБА_5 не надав до служби пробації документ, який би підтверджував факт сплати штрафу.

Просить суд, прийняти рішення щодо розстрочки ОСОБА_5 штрафу або його заміну іншим покаранням.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні просила суд відмовити в задоволенні подання.

Начальник Садгірського РС філії ДУ «Центру пробації» ОСОБА_4 в судовому засіданні підтримав подання та просив суд його задовольнити.

Відповідно до ст. 539 КПК України, у судове засідання викликаються засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час та місце розгляду клопотання (подання) повідомляються орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого; лікарська комісія, що дала висновок стосовно питань застосування до засудженого примусового лікування або його припинення, у випадку розгляду відповідних питань; спостережна комісія, служба у справах дітей, якщо розглядається погоджене з ними клопотання; цивільний позивач і цивільний відповідач, якщо питання стосується виконання вироку в частині цивільного позову, інші особи у разі необхідності. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Враховуючи викладене вище, в зв`язку з тим, що ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, суд приходить до висновку, що в задоволенні подання необхідно відмовити, оскільки за таких обставин суд не має можливості вирішити питання щодо поважності причин несплати штрафу та встановити сам факт несплати штрафу, а також з матеріалів подання не вбачається, що засудженому органом пробації належним чином було повідомлено про необхідність сплати штрафу та надання службі підтверджуючого документа про його сплату.

Керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України суд, -

УХВАЛИВ :

В задоволенні подання начальника Садгірського РС філії ДУ «Центру пробації» ОСОБА_4 про розстрочку штрафу або його заміну іншим покаранням щодо ОСОБА_5 відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Чернівецького апеляційного суду через Садгірський районний суд м. Чернівці протягом 7 днів з дня її оголошення.

Головуючий суддяОСОБА_1

СудСадгірський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення22.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82396323
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про заміну покарання відповідно до частини 5 статті 53, частини 3 статті 57, частини 1 статті 58, частини 1 статті 62 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —726/336/19

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Вирок від 28.02.2019

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні