Ухвала
від 12.06.2019 по справі 903/30/17
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

"12" червня 2019 р. Справа №903/30/17

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

головуючого судді Дужич С.П.

судді Тимошенко О.М.

судді Саврій В.А.

при секретарі судового засідання Ільчук Н.О.

за участю представників сторін:

заявника: не з`явився;

боржника: не зявився;

апелянта (кредитора): не з`явився;

ліквідатора: не з`явився;

інших учасників провадження: не з`явився;

розглянувши апеляційну скаргу Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" на ухвалу господарського суду Волинської області від 02 квітня 2019 року (про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату рошової винагороди), суддя Шум М.С., м. Луцьк, повний текст складено 09 квітня 2019 року, у справі

за заявою Луцької об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС України у Волинській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім Аміко-Кераміка"

про визнання банкрутом

Клопотань про відвід суддів не заявлялось.

ВСТАНОВИВ:

На розгляді господарського суду Волинської області перебуває дана справа за заявою Луцької об`єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС України у Волинській області про визнання банкрутом ТОВ "Торговий дім Аміко-Кераміка".

02 квітня 2019 року, ухвалою господарського суду Волинської області було задоволено клопотання арбітражного керуючого, ліквідатора майна ТОВ "Торговий дім Аміко-Кераміка" Темчишина В.П. та затверджено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди в сумі 320 778,39 грн. пов`язаної з виконанням повноважень ліквідатора у справі про банкрутство за період роботи з 24 квітня 2017 року по 14 березня 2019 року та, зокрема, стягнуто з ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" на користь арбітражного керуючого Темчишина В.П. грошову винагороду в сумі 236 894,84 грн., пов`язаної з виконанням повноважень ліквідатора.

19 квітня 2019 року, ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції", не погоджуючись із постановленою ухвалою, звернулось із апеляційною скаргою, в якій, заявивши клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та прийняти нову, якою відмовити у задоволенні клопотання арбітражного керуючого про затвердженян звіт про нарахування та виплату грошової винагороди в сумі 320 778,39 грн.

02 травня 2019 року, ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду було поновлено ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" строк на апеляційне оскарження ухвали господарського суду Волинської області від 02 квітня 2019 року (про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди) та відкрито апеляційне провадження, розгляд апеляційної скарги призначено на 12 черевня 2019 року, дію оскаржуваної ухвали - зупинено.

02 травня 2019 року, ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду було задоволено клопотання ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" та доручено провести судове засідання в режимі відеоконференції господарському суду Київської області.

10 травня 2019 року, ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" звернулось до Північно-західного апеляційного господарського суду із заявою про закриття апеляційного провадження у звязку із тим, що спірні правовідносини між товариством і арбітражним керуючим Темчишиним В.П. щодо виплати грошової винагороди за виконання обов`язків ліквідатора врегулювано у позасудовому порядку, укладено відповідний договір, а тому подальший розгляд апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Волинської області від 02 квітня 2019 року у справі №903/30/17 (про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату рошової винагороди) є недоцільним.

Представники учасників провадження у справі про банкрутство у судове засідання не з`явились ні до Північно-західного апеляційного господарського суду ні до господарського суду Київської області, хоча і були завчасно повідомлені про час і місце судового розгляду, на що вказують повідомлення про вручення рекомендованих поштових відправлень. Заяв про відкладення судового засідання не надходило.

Враховуючи вимоги ст. ст. 269, 273 ГПК України про межі та строки перегляду справи в апеляційній інстанції, а також те, що учасники по справі належним чином повідомлені про час і місце розгляду апеляційної скарги, суд вважає за можливе провести судове засідання за відсутності учасників провадження у справі про банкрутство, які не забезпечили явку повноважних представників.

Через неявку представників, судове засідання не проводиться в режимі відеоконференції з господарським судом Київської області.

Розглянувши заявлене клопотання, колегія суддів оцінює його як відмову апелянта від поданої ним апеляційної скарги та дійшла висновку про його задоволення, як таке, що не суперечить вимогам чинного законодавства України та не порушує права та охоронювані законом інтереси їнших учасників провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч.4 ст. 266 ГПК України, особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї. У разі відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

Заяву про закриття апеляційного провадження, в якій ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" відмовилося від поданої апеляційної скарги подано тією ж особою, яка подала апеляційну скаргу.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 264 ГПК України, суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо, зокрема, після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги.

Згідно з положеннями ч.ч.5-6 ст. 266 ГПК України, у разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

З огляду на те, що право апелянта відмовитися від поданої ним апеляційної скарги встановлено процесуальним законом, відмова скаржника від апеляційної скарги не суперечить законодавству та не порушує будь-чиїх права та охоронювані законом інтереси, судова колегія вважає, що відмову ТОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" від апеляційної скарги слід прийняти, а апеляційне провадження за цією скаргою - закрити.

Керуючись ч. 5 ст. 191, 234, 264, 266 ГПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти відмову Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" від апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Волинської області від 02 квітня 2019 року (про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату рошової винагороди) у справі №903/30/17.

Закрити апеляційне провадження за скаргою Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" на ухвалу господарського суду Волинської області від 02 квітня 2019 року (про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату рошової винагороди) у справі №903/30/17.

Справу №903/30/17 повернути господарському суду Волинської області.

Головуючий суддя Дужич С.П.

Суддя Тимошенко О.М.

Суддя Саврій В.А.

Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено18.06.2019
Номер документу82400160
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/30/17

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Судовий наказ від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні