Ухвала
від 14.06.2019 по справі 560/1662/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/1662/19

УХВАЛА

14 червня 2019 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Петричкович А.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Юхименко Ольги Леонідівни про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Позивач підставою позову зазначає порушення відповідачем вимог Закону України "Про виконавче провадження".

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

Справа підсудна Хмельницькому окружному адміністративному суду.

Також, позивачем подано заяву, в якій просить визнати причини пропуску строку звернення до суду поважними та поновити його.

Суд вважає, що підстави пропуску строку звернення до суду, вказані позивачем в позовній заяві, є поважними, оскільки ОСОБА_1 отримала оскаржувану постанову лише 12.05.2019, після чого здійснювала заходи досудового врегулювання спору, що стверджено листами до приватного виконавця та відповідями на них.

Відтак, суд приходить до висновку, що на час вирішення питання про відкриття провадження у справі і вимог ч. 3 ст. 123 КАС України, позивачем пропущено строк звернення до суду з поважних причин.

Також, у позові вказує, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог ПАТ "Перший Український Міжнародний Банк", але не обґрунтовує яким чином судове рішення може вплинути на права та обов`язки банку, та не надає суду відповідну заяву з дотриманням вимог ст. 49 КАС України ( у заяві потрібно вказувати, які права можуть бути порушені третьої особи, та інші вимоги згаданої статті КАС України).

Згідно з ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Частиною 5 цієї ж статті Кодексу визначено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

При цьому суд враховує, що згідно з постановою від 24.01.2019 про відкриття виконавчого провадження ВП №58185051, стягувачем є АТ "Перший Український Міжнародний Банк", тому судове рішення може вплинути на майнові права та обов`язки банку, тому суд приходить до висновку про необхідність залучення акціонерного товариства "Перший Український Міжнародний Банк" до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 162-164, 171, 248, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Поновити позивачу строк звернення до суду, визнавши причини пропуску строку звернення до суду поважними.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 ) до Приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Юхименко Ольги Леонідівни (вул. Поправки Юрія, 6, офіс 19, м. Київ 94, 02094) про визнання протиправною та скасування постанови.

Залучити акціонерне товариство "Перший Український Міжнародний Банк" (04070, м. Київ, вул. Андріївська, 4, код ЄДРПОУ 14282829) до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Позивачу надати суду докази направлення третій особі копії позовної заяви з додатками до 19.06.2019.

Розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідачу до 24.06.2019 надати до суду належним чином завірені копії: 1) всіх матеріалів виконавчого провадження ВП №58185051, а оригінал - для огляду в судовому засіданні; 2) доказів надіслання (отримання) ОСОБА_2 .В. постанови від 24.01.2019 про відкриття виконавчого провадження; 3) доказів наявності у позивача відкритих карткових рахунків в АТ "Перший Український Міжнародний Банк" станом на дату відкриття виконавчого провадження №58185051; 4) листів, запитів, звернень та відповідей на них, що стосуються виконавчого провадження ВП №58185051.

Третій особі до 26.06.2019 надати до суду: 1) докази наявності у ОСОБА_1 заборгованості в розмірі 15330,00 грн, які слугували підставою для вчинення виконавчого напису №12330 виданого 12.12.2018 приватним нотаріусом Хара Н.С.; 2) письмову інформацію про наявність у ОСОБА_1 відкритих карткових рахунків в НОМЕР_1 "Перший Український Міжнародний Банк" станом на 24.01.2019 - дату відкриття виконавчого провадження №58185051, та докази цього.

Призначити судове засідання на 02.07.2019 р. о 16 год. в приміщенні Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою м. Хмельницький, вул. Козацька, 42, про що повідомити сторони.

Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов - 7 днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються : 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих доказів іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог надає суду пояснення щодо позову або відзиву протягом 5 календарних днів з дня їх отримання (разом з доказами його надіслання (надання) іншим сторонам). Інші учасники судового розгляду можуть надати відповідь на пояснення третьої особи завчасно, але не пізніше, як за 5 календарних днів до судового засідання.

Копію ухвали надіслати сторонам, відповідачу - копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

Повідомити учасників справи про відсутність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише з підстав порушення правил підсудності до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяА.І. Петричкович

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2019
Оприлюднено16.06.2019
Номер документу82403731
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/1662/19

Рішення від 02.07.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 14.06.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 30.05.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 30.05.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні