Рішення
від 12.06.2019 по справі 567/364/19
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/364/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.06.19 м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Назарук В.А.

при секретарі - Гічиновська Я.В.

з участю:

представника позивача - Кордиша А.А.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Острозької районної державної адміністрації Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Оженинська сільська рада Острозького району Рівненської області, Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області, про визнання права власності на земельну ділянку

встановив:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до Острозького районного суду з позовом до Острозької РДА Рівненської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Оженинська сільська рада Острозького району Рівненської області, Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області, в якому просять визнати за ними, як спадкоємцями за законом після смерті ОСОБА_3 , по Ѕ частці за кожним, право приватної власності на земельну ділянку загальною площею 1,76 га, яка складається з чотирьох ділянок саме ділянки № 1 площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки №2 площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки №3 площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки №4 площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та призначена для ведення особистого селянського господарства, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось Державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року Острозькою районною державною адміністрацією та зареєстрованим в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №676.

В обгрунтування позовних вимог зазначають, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер їх батько ОСОБА_3 , який на день смерті проживав та був зареєстрований один в АДРЕСА_1 .

Вказують, що за життя ОСОБА_3 заповіту не складав.

Вказують, що після смерті ОСОБА_3 ними було подано приватному нотаріусу Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. заяви про прийняття спадщини за законом, за наслідками яких 09.10.2018 року було заведено спадкову справу №239/2018. Спадкоємцями за законом в рівних частках є позивачі - ОСОБА_1 , його син, та ОСОБА_2 , його дочка. Інших заяв нотаріусу не надходило. Відомості про інших спадкоємців у нотаріуса відсутні.

Зазначають, що державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 виданим 10.10.2005 року Острозькою районною державною адміністрацією та зареєстрованим в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 676, було посвідчено право приватної власності ОСОБА_3 на земельну ділянку загальною площею 1,76 га (що складається з чотирьох ділянок, а саме ділянки № 1 , площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки № 2, площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки № 3, площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки № 4, площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та призначена для ведення особистого селянського господарства.

Вказують, що зазначений державний акт на право приватної власності на земельну ділянку був втрачений спадкодавцем, про що було розміщено відповідне оголошення в газеті Життя і слово № 13-14 (103-104) від 16.02.2019 року.

Посилаючись на те, що приватним нотаріусом Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. їм відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на земельну ділянку, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчено вказаним державним актом на право власності на земельну ділянку, у зв`язку з відсутністю правовстановлюючого документа, просять визнати за ними, як спадкоємцями за законом після смерті ОСОБА_3 , по Ѕ частці за кожним, право приватної власності на земельну ділянку, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року, що був втрачений.

Суд, розглянувши справу відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України за правилами загального позовного провадження, встановив наступне.

Ухвалою суду від 19.03.2019 року позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 прийнято до розгляду та відкрито загальне позовне провадження, зобов`язано відповідача Острозьку РДА Рівненської області подати відзив на позовну заяву та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Оженинську сільську раду Острозького району Рівненської області та Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області подати пояснення на позовну заяву.

Ухвалою суду від 17.04.2019 року, за клопотанням позивача, від приватного нотаріуса Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. витребувано копію спадкової справи №239/2018, заведеної після смерті ОСОБА_3

15.04.2019 на адресу суду надійшов відзив відповідача на позовну заяву, в якому Острозька РДА позовні вимоги визнала повністю та проти їх задоволення не заперечує.

Окрім того, у відзиві на позовну заяву вказано, що Острозькою РДА повністю визнаються обставини, що викладені в позовній заяві ОСОБА_1 , ОСОБА_2 .

Зокрема, відповідач визнає те, що позивачі є спадкоємцями за законом першої черги після смерті ОСОБА_3 , у власності якого перебувала земельна ділянка площею 1,76 га, яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району.

Окрім того, відповідач погоджується з висновком позивачів щодо неможливості в позасудовому порядку вирішити вказаний спір, оскільки за життя ОСОБА_3 було втрачено вказаний державний акт, який посвідчував його право власності на земельну ділянку, а відновити його на даний момент немає можливості.

Зазначаючи, що приватним нотаріусом Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. винесено постанову, якою позивачам відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину на вказану земельну ділянку, Острозька РДА не заперечує проти задоволення позову ОСОБА_1 та ОСОБА_2

09.04.2019 на адресу суду надійшли пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Оженинської сільської ради Острозького району, в яких Оженинська сільська рада позовні вимоги ОСОБА_1 та ОСОБА_2 визнала повністю та проти їх задоволення не заперечує.

Окрім того, в поясненнях вказано, що сільською радою повністю визнаються обставини, що викладені в позовній заяві, а також повністю погоджується з обставинами, викладеними позивачем. Зокрема з тим, що позивачі є спадкоємцями за законом ОСОБА_3 на земельну ділянку, що належала ОСОБА_3 відповідно до державного акта на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 від 10.10.2005 року та належним чином оформили свої спадкові права, звернувшись до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини.

Окрім того, Оженинська сільська рада погоджується з висновком позивачів щодо неможливості в позасудовому порядку вирішити вказаний спір, оскільки за життя спадкодавцем було втрачено державний акт, який посвідчував його право власності на земельну ділянку, а відновити його на даний момент немає можливості.

Крім того, у поясненнях третьої особи зазначено, що Оженинською сільською радою Острозького району не вживалися жодні дії щодо визнання спадщини, що відкрилася після смерті ОСОБА_3 відумерлою.

28.03.2019 на адресу суду надійшли пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, в яких Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області вказує, що на даний час усі землі колективних сільськогосподарських підприємств, які були припинені, вважаються власністю територіальної громади, а тому предмет позову ОСОБА_1 та ОСОБА_2 жодним чином не стосується повноважень Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області та не впливає на його права чи інтереси.

В підготовчому засіданні представник позивачів позовні вимоги підтримав в повному обсязі, посилаючись на обставини викладені в позовній заяві та просить визнати за позивачами, як спадкоємцями за законом ОСОБА_3 , право приватної власності на земельну ділянку, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалося державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 від 10.10.2005 року.

На обгрунтування позовних вимог зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер батько позивачів ОСОБА_3 , який на день смерті був зареєстрований та проживав один в АДРЕСА_1 .

Вказав, що для ОСОБА_3 належала земельна ділянка, загальною площею 1,76 га, яка складається з чотирьох ділянок, а саме ділянки №1 площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки №2 площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки №3 площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки №4 площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та призначена для ведення особистого селянського господарства, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось Державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року Острозькою РДА та зареєстрованим в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №676.

Однак, за життя ОСОБА_3 було втрачено оригінал вказаного державного акта, про що у газеті Життя і слово №13-14 (103-104) від 16.02.2019 року було зроблено відповідне оголошення.

Після смерті ОСОБА_3 позивачами було подано приватному нотаріусу Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. заяви про прийняття спадщини за законом, за наслідками яких 09.10.2018 року було заведено спадкову справу № 239/2018. Спадкоємцями за законом в рівних частках, є позивачі - ОСОБА_1 , його син, та ОСОБА_2 , його дочка. Інших заяв нотаріусу не надходило. Відомості про інших спадкоємців у нотаріуса відсутні.

Вказує, що зазначені вище обставини свідчать про те, що позивачі у рівних частках, є спадкоємцями за законом першої черги після смерті їхнього батька ОСОБА_3 та належним чином оформили свої спадкові права.

Однак, нотаріусом було відмовлено позивачам у видачі свідоцтва про право на спадщину на вказану земельну ділянку, у зв`язку із відсутністю правовстановлюючого документу на неї, а тому просить позов ОСОБА_1 та ОСОБА_2 задоволити повністю.

Представники відповідача Острозької РДА Рівненської області, представники третіх осіб, які не заявлють самостійних вимог щодо предмета спору - Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

В поданих до суду заявах по суті позову, розгляд справи просили проводити без їх участі, з урахуванням поданих відзиву та пояснень на позовну заяву.

Згідно ч.3 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

За правилами ч.4 ст.200 ЦПК України ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно до ч.4 ст.206 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд, за наявності для того законних підстав, ухвалює рішення про задоволення позову.

Перевіривши фактичні обставини справи, наявні докази в їх сукупності та взаємозв`язку, суд з врахуванням того, що визнання відповідачем позову не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, приходить до висновку про задоволення позову та ухвалення рішення за результатами підготовчого провадження, в порядку ст.ст.200, 206 ЦПК України, виходячи з наступного.

В судовому засіданні встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_3 (актовий запис №48 від 13.09.2018 року), що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_7 , виданим 09.10.2018 року виконавчим комітетом Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області.

Статею 1216 ЦК України, визначено, що спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Відповідно до ч.1 ст.1217 та ч.1 ст.1223 ЦК України, спадкування здійснюється за заповітом або за законом. У разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі неохоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 1261 ЦК України, у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

ОСОБА_3 був батьком ОСОБА_1 про що свідчить його свідоцтво про народження серії НОМЕР_8 видане 02.11.1992 року, відповідно до якого він вказаний батьком позивача, а ОСОБА_4 - матір`ю (актовий запис № 5 від 02.11.1992 року).

ОСОБА_3 був батьком ОСОБА_2 , про що свідчать її свідоцтво про народження серії НОМЕР_9 видане 20.08.1996 року, відповідно до якого він вказаний батьком позивача, а ОСОБА_4 - матір`ю (актовий запис № 53 від 20.08.1996 року), та свідоцтво про шлюб позивачки серії НОМЕР_10 видане 20.08.2016 року, відповідно до якого після державної реєстрації шлюбу позивачці присвоєно прізвище ОСОБА_2 (актовий запис № 03 від 20.08.2016 року).

Відповідно до ч.1 ст.1267 ЦК України, частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними.

Відповідно до ч.1 ст.1269 ЦК України, спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини.

Згідно довідки Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області № 835/02-23 від 06.03.2019 року вбачається, що на день своєї смерті ОСОБА_3 був зареєстрований та проживав один в АДРЕСА_1 .

Після смерті ОСОБА_3 позивачами було подано приватному нотаріусу Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. заяви про прийняття спадщини за законом, за наслідками яких 09.10.2018 року було заведено спадкову справу № 239/2018.

З матеріалів спадкової справи № 239/2018 вбачається, що спадкоємцями за законом в рівних частках, є позивачі - ОСОБА_1 , його син, та ОСОБА_2 , його дочка. Інших заяв нотаріусу не надходило. Відомості про інших спадкоємців у нотаріуса відсутні.

Згідно Інформаційної довідки зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) №53603514 вбачається, що заповіти ОСОБА_3 не посвідчувались.

Зазначені вище обставини свідчать про те, що позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , у рівних частках, є спадкоємцями за законом першої черги після смерті їхнього батька ОСОБА_3 та належним чином оформили свої спадкові права.

Одночасно в судовому засіданні встановлено, що для ОСОБА_3 на праві приватної власності належала земельна ділянка, загальною площею 1,76 га, яка складається з чотирьох ділянок, а саме а саме ділянки № 1, площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки № 2, площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки № 3, площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки № 4, площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області, та призначена для ведення особистого селянського господарства, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року Острозькою РДА та зареєстрованим в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №676.

Однак, відповідно до оголошення, опублікованого в газеті Життя і слово №13-14 (103-104) від 16.02.2019 року, вказаний державний акт на землю серії НОМЕР_6 від 10.10.2005 року виданий на ім`я ОСОБА_3 , вважається недійсним, у зв`язку із втратою оригіналу.

Водночас, з матеріалів спадкової справи №239/2018 та постанови приватного нотаріуса Острозького районного нотаріального округу Тишкун Ж.Я. №102/02-14 від 12.03.2019 року вбачається, що для позивачів було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_3 на земельну ділянку, площею 1,76 га, що розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області, у зв`язку з відсутністю правовстановлюючих документів на неї.

Відповідно до ч.4 ст.25 ЦК України, цивільна правоздатність фізичної особи припиняється у момент її смерті. Оскільки ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 помер та з моменту смерті припинилася його цивільна правоздатність, а тому відновити втрачений державний акт на право приватної власності на землю серії НОМЕР_6 , виданий 10.10.2005 року Острозькою РДА немає можливості.

Частиною 1 ст.392 ЦК України визначено право власника майна щодо можливості пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Відповідно до п. г ч.1 ст.81 ЗК України, громадяни України набувають права власності на земельні ділянки на підставі прийняття спадщини.

Відповідно до ч.1, 2 ст.131 ЗК України, громадяни, юридичні особи України, а також територіальні громади та держава мають право набувати у власність земельні ділянки на підставі міни, ренти, дарування, успадкування та інших цивільно-правових угод. Укладення таких угод здійснюється відповідно до ЦК України з урахуванням вимог цього Кодексу.

Частиною 1 ст.1225 ЦК України, визначено, що право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Оскільки в судовому засіданні встановленно, що ОСОБА_3 на праві власності належала земельна ділянка, площею 1,76 га, яка яка складається з чотирьох ділянок, а саме а саме ділянки №1 площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки №2 площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки №3 площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки №4 площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та призначена для ведення особистого селянського господарства, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось Державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року Острозькою РДА та зареєстрованим в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №676, що був втрачений, а позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є спадкоємцями вказаної земельної ділянки за законом в рівних долях, однак через відсутність правовстановлючого документа на земельну ділянку, не можуть отримати свідоцтво про право на спадщину за законом та повною мірою реалізувати свої спадкові права, суд приходить до висновку про можливість задоволення позову.

На підставі п.4 ст.25, п.11 ч.1 ст.346, ст.ст.392, 1216-1218, 1220, 1223, 1225, 1233, 1268, 1269, 1297 ЦК України, ст.81, 131, 152 ЗК України, керуючись ст.10, 81, 200, 206, 263-265 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

позов ОСОБА_1 (жителя АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_11 ), ОСОБА_2 (жителька АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_12 ) до Острозької районної державної адміністрації Рівненської області (місцезнаходження - м. Острог проспект Незалежності, 14 Рівненської області, ЄДРПОУ 0457729), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Оженинська сільська рада Острозького району Рівненської області (місцезнаходження - с.Оженин вулиця Шкільна,1 Острозького району Рівненської області, ЄДРПОУ 04387059), Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області (місцезнаходження - м.Рівне вул. С.Петлюри,37, ЄДРПОУ 39768252) про визнання права власності на земельну ділянку задоволити.

Визнати за ОСОБА_1 , як спадкоємцем за законом після смерті ОСОБА_3 , право приватної власності на 1/2 частку земельної ділянки, загальною площею 1,76 га (яка складається з чотирьох ділянок, а саме ділянки №1 площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки №2 площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки №3 площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки №4 площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та призначена для ведення особистого селянського господарства, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось Державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року Острозькою районною державною адміністрацією та зареєстрованим в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №676, що був втрачений.

Визнати за ОСОБА_2 , як спадкоємцем за законом після смерті ОСОБА_3 , право приватної власності на 1/2 частку земельної ділянки, загальною площею 1,76 га (яка складається з чотирьох ділянок, а саме ділянки №1 площею 1,25 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , ділянки №2 площею 0,11 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , ділянки №3 площею 0,39 га, кадастровий номер НОМЕР_4 , ділянки №4 площею 0,01 га, кадастровий номер НОМЕР_5 ), яка розташована на території Оженинської сільської ради Острозького району Рівненської області та призначена для ведення особистого селянського господарства, право власності ОСОБА_3 на яку посвідчувалось Державним актом на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 , виданим 10.10.2005 року Острозькою районною державною адміністрацією та зареєстрованим в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №676, що був втрачений.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Рівненського апеляційного суду через Острозький районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення складено 14.06.2019.

Суддя Острозького районного судуНазарук В.А.

Дата ухвалення рішення12.06.2019
Оприлюднено18.06.2019
Номер документу82408957
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —567/364/19

Рішення від 12.06.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Рішення від 06.06.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні