Ухвала
від 10.06.2019 по справі 755/6948/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6948/19

Провадження №: 6/755/624/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"10" червня 2019 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

Головуючого судді Гончарука В.П.,

з секретарем Красновою І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві подання Заступника начальника Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві Лагоцької Вікторії Федорівни, за участю заінтересованих осіб Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ , Товариства з обмеженою відповідальністю Т.Д. Блок про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документу, суд -

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві Лагоцька Вікторія Федорівна, за участю заінтересованих осіб Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ , Товариства з обмеженою відповідальністю Т.Д. Блок , звернулася до Дніпровського районного суду м. Києва із поданням про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документу, в якому просить тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта для виїзду за кордон громадянина України керівника боржника юридичної особи Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням суду.

В обґрунтування подання зазначає, що у встановлений строк рішення боржником не виконане. Вжиті державним виконавцем заходи не призвели до виконання рішення суду боржником, боржник ухиляється від виконання рішення суду. Згідно Єдиного державного реєстру фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань керівником боржника юридичної особи Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зважаючи на невиконання боржником рішення суду, на думку державного виконавця, встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України є співмірним та ефективним заходом для забезпечення виконання рішення суду.

За змістом положень ч.13 ст.7 Цивільного процесуального кодексу України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи.

У такому випадку судове засідання не проводиться.

Вивчивши письмові матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Частиною 4 статті 441 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Дослідивши матеріали справи, суд знаходить подання таким, що не підлягає задоволенню, з таких підстав.

Відповідно до ст. 129-1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов`язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку.

Частиною 1 статті 18 Цивільного процесуального кодексу України (далі по тексту - ЦПК України) встановлено, що судові рішення, які набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Відповідно до ст. 5 Закону України Про виконавче провадження (далі по тексту - ЗУ Про виконавче провадження ) - примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби (державних виконавців) та у передбачених цим Законом випадках на приватних виконавців, правовий статус та організація діяльності яких встановлюються Законом України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів".

Відповідно до ст. 1 ЗУ Про виконавче провадження виконавче провадження, як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у вказаному Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно доЗакону підлягають примусовому виконанню.

Згідно з ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

В судовому засіданні встановлено, що на виконанні Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві знаходиться зведене виконавче провадження № 49374126, до складу якого входять 3 виконавчі документи на загальну суму боргу - 3 996 750,11 грн. з урахуванням виконавчого збору та витрат виконавчого провадження:

виконавче провадження № 48095633 (пред`явлене до виконання повторно) з примусового виконання наказу Господарського суду Харківської області № 922/5801/14, виданого 03.02.2015 про стягнення зі Спільного українсько-німецького підприємства у формі ТОВ "ЛОБЕР ГмбХ" (02660, м. Київ, вул. Сагайдака, 101, код ЄДРПОУ 25403130) на користь ТОВ "Т.Д. Блок" (61099, м. Харків, вул. Лодзінська, 7, код ЄДРПОУ 24275351) заборгованості у сумі в сумі 96 219,97 грн;

виконавче провадження № 49125215 з примусового виконання наказу Господарський суд міста Києва № 910/18379/14, виданого 17.09.2015 про стягнення заборгованості в сумі 2249397,73 грн. зі Спільного українсько-німецького підприємства у формі ТОВ "ЛОБЕР ГмбХ" (02660, м. Київ, вул. Сагайдака, 101, код ЄДРПОУ 25403130) з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання рішення суду, на користь ТОВ "Синтра Трейдінг" (02121, м. Київ, вул. Харківське шосе, 201-203 (літера 2А), оф. 58, код ЄДРПОУ 32070571) заборгованості в сумі 2249397,73 грн.;

виконавче провадження № 51030391 з примусового виконання наказу Господарського суду міста Києва № 9 10/18376/14, виданого 31.07.2015 про стягнення зі Спільного українсько-німецького підприємства у формі ТОВ "ЛОБЕР ГмбХ" (02660, м. Київ, вул. Сагайдака, 101, код ЄДРПОУ 25403130) з будь-якого рахунку, виявленого державним виконавцем під час виконання рішення суду, на користь ТОВ "Синтра Трейдінг" (02121, м. Київ, вул. Харківське шосе, буд. 201-203 (літера 2А) оф.58) заборгованості у сумі 1286427,86 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті.

А саме, пунктом 5 ч. 1 ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України передбачено, що право громадянина України на виїзд з України може бути тимчасово обмежено, якщо: він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов`язань або сплати заборгованості зі сплати аліментів.

15 грудня 2017 року набрала чинності нова редакція Цивільного процесуального кодексу України, в якій питання тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України регулюється статтею 441.

Пунктом 9 Перехідних положень ЦПК України в новій редакції визначено, що справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною 3 ст. 441 ЦПК України (в новій редакції) передбачено, що суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення.

Вбачається, що ст. 441 ЦПК України (в новій редакції) не містить положень щодо можливості тимчасового обмеження керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України.

Боржником у виконавчому провадженні є Товариство з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ .

Державний виконавець просить тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта для виїзду за кордон громадянина України керівника боржника юридичної особи Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням суду.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що подання Заступника начальника Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві Лагоцької Вікторії Федорівни, за участю заінтересованих осіб Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ , Товариства з обмеженою відповідальністю Т.Д. Блок про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документу не підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.ч. 1,5,6,7 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З урахуванням викладеного, та керуючись ст. 124 Конституції України, ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , п. 5 ч. 1 ст. 6, ч. 4 ст. 6 Закону України Про порядок виїзду і в`їзду в Україну громадян України , п. 8 ст. 19, п. 4 ст. 20 Закону України Про державну прикордонну службу України , ст. ст. 81, 260-261, 353-354, 441 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні подання Заступника начальника Дніпровського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві Лагоцької Вікторії Федорівни, за участю заінтересованих осіб Спільного українсько-німецького підприємства у формі Товариства з обмеженою відповідальністю ЛОБЕР ГМБХ , Товариства з обмеженою відповідальністю Т.Д. Блок про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документу - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського Апеляційного суду через Дніпровський районний суд м. Києва. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено18.06.2019
Номер документу82409216
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/6948/19

Ухвала від 10.06.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Гончарук В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні