Ухвала
від 13.06.2019 по справі 143/340/19
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/340/19

УХВАЛА

Іменем України

13.06.2019 року м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого - судді Марченко Л.В.,

за участю секретаря Мельніченко Т.Б.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Довгалівської сільської ради про визнання права власності на спадкове майно за законом,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Погребищенського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа ОСОБА_1 до Довгалівської сільської ради про визнання права власності на спадкове майно за законом .

Позивачем було подано заяву про витребування доказів, яка мотивована тим, що у заявника виникли складнощі з наданням доказів суду щодо наявності чи відсутності інших спадкоємців після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки відповідно до Закону України Про нотаріат заведена спадкова справа та документи, які в ній, становлять нотаріальну таємницю, а тому позивач позбавлений можливості їх оглянути та отримати з них копії. Відомості, що містяться в спадковій справі можуть мати суттєве значення для правильного вирішення спору.

Позивач та його представник в підготовче судове засідання не з`явились, проте представник позивача, адвокат Романішін Є.В. надіслав до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання за відсутності позивача та його представника. Позовні вимоги ОСОБА_1 підтримав в повному обсязі. Просив розглянути та задовольнити клопотання позивача про витребування доказів, що було подано разом із позовною заявою та витребувати в приватного нотаріуса Володарського нотаріального округу Бабак Валентини Станіславівни (адреса робочого місця: АДРЕСА_1 ) спадкову справу № 62990179 заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідач в судове засідання не з`явився, проте голова Довгалівської сільської ради Погребищенського району Вінницької області Томчук О.М. просив розглянути справу у його відсутності, позовні вимоги визнає в повному обсязі.

Від сторін надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 211 ЦПК України , у зв`язку з чим в силу ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, вважає за доцільне витребувати вказані вище докази, оскільки інформація яка міститься в них може мати суттєве значення для правильного та об`єктивного розгляду справи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 84, 260 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Володарського нотаріального округу Бабак Валентини Станіславівни (адреса робочого місця: АДРЕСА_1 ) надати Погребищенському районному суду Вінницької області ( 22200, Вінницька область, м. Погребище, вул. Б. Хмельницького, 51 ) спадкову справу № 62990179 заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом зі всіма документами, які в ній містяться, для її огляду в судовому засіданні.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя

СудПогребищенський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.06.2019
Оприлюднено18.06.2019
Номер документу82417290
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —143/340/19

Рішення від 04.10.2019

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Марченко Л. В.

Ухвала від 13.06.2019

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Марченко Л. В.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Марченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні