Рішення
від 18.06.2019 по справі 904/1178/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.06.2019р. Справа № 904/1178/19 За позовом: Комунального підприємства Дніпроводоканал Дніпровської міської ради, м. Дніпро

До: Товариства з обмеженою відповідальністю Еталон-Сервіс , м. Дніпро

Про: стягнення 20 713, 80 грн.

Суддя Васильєв О.Ю.

ПРЕДСТАВНИКИ : не викликалися

СУТЬ СПОРУ :

КП Дніпроводоканал ДМР (позивач) звернувся до господарського суду із позовом про стягнення з ТОВ Еталон-Сервіс ( відповідач ) 20 713, 80 грн. плати за скид стічних вод з понаднормативним забрудненням за березень 2017р.

Позовні вимоги обґрунтовані наступними обставинами: 22.03.17р. представниками позивача з метою здійснення контролю якості стічних вод здійснено виїзд на адресу підприємства відповідача для проведення відбору проб; проте, в порушення положень Правил з метою недопущення проведення відбору проб представники відповідача відмовили у доступі до контрольного колодязя, про що було складено відповідний акт від 22.03.17р. Позивачем відповідно до п. 7.13. Правил 129 (п. 7.9. Правил № 37) здійснено розрахунок величини плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями та виставлено рахунок №37515 від 30.04.17 на суму 20 713,80 грн. У зв`язку з несплатою вищезазначеного рахунку відповідачем позивач був вимушений звернутися з позовом до суду.

Ухвалою суду від 15.04.19р. було відкрите провадження у справі №904/1178/19 за правилами спрощеного позовного провадження, встановленими ГПК України , без призначення судового засідання та виклику сторін - за наявними у ній матеріалами.

ТОВ Еталон-Сервіс (відповідач) проти задоволення позовних вимог заперечував, зазначаючи (поміж-іншим), що акт від 22.03.17р. та вищевказаний розрахунок та рахунок на оплату були складені позивачем із порушенням вимог законодавства, а тому дії посадових осіб позивача є незаконними , а складені документи підлягають скасуванню та не мають прийматися судом як докази.

КП Дніпроводоканал ДМР (позивач) у відповіді на відзив заперечував проти обставин, викладених відповідачем у відзиві, зазначаючи (поміж-іншим), що обставини порушення відповідачем Правил №129 встановлені постановою ДАГС від 28.02.18р. у справі №904/8166/17.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд ,-

ВСТАНОВИВ :

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 14.12.17р. у справі № 904/8166/17 задоволено позов ТОВ Еталон-Сервіс , скасовано оперативно-господарську санкцію , застосовану КП Дніпроводоканал ДМР до ТОВ Еталон-Сервіс за результатами перевірки та складення акту від 22.03.17р., оформлену у формі рахунку №37515 від 30.04.17р. у розмірі 20 713,80 грн. за скид стічних вод у міську каналізацію з перевищенням допустимих концентрацій забруднюючих речовин .

Постановою ДАГС від 28.02.18р. (залишеної без змін постановою Верховного Суду від 19.06.18р.) апеляційну скаргу КП Дніпроводоканал задоволено , рішення господарського суду Дніпропетровської області від 14.12.2017 у справі №904/8166/17 скасовано; прийнято нове рішення - в задоволенні позову відмовлено. При цьому апеляційним судом було встановлено наступне: …Як встановлено господарським судом та підтверджується матеріалами справи, 28.11.16 між КП Дніпроводоканал ДМР (Водонакал) та ТОВ Еталон-Сервіс (Абонент) укладений договір №10821 про надання послуг з централізованого питного водопостачання та водовідведення, відповідно до пункту 2.1 якого Водоканал зобов`язується надавати Абоненту послуги з централізованого питного водопостачання та водовідведення (далі - послуги), а Абонент зобов`язується оплачувати послуги в порядку і умовах, визначених договором та чинним законодавством.

Місцем надання послуг Водоканалом Абоненту є Точка розподілу, визначена сторонами в Акті визначення Точки розподілу та розмежування, балансової приналежності водопровідних та каналізаційних мереж (Додаток №1 до договору) (пункт 2.2 договору).

Відповідно до пункту 3.15 договору Абонент, на балансі якого знаходяться мережі водовідведення, несе відповідальність за порушення норм щодо кількості та концентрації шкідливих речовин в Стічних водах, які скидають до вказаних мереж Субабоненти, орендарі, суборендарі.

Допустимі концентрації шкідливих речовин у Стічних водах встановлені рішенням виконкому Дніпропетровської міської ради №129 від 19.02.2015 "Про затвердження Правил приймання та скиду (водовідведення) стічних вод підприємств у систему каналізації м. Дніпропетровська" та наводяться в Додатку №4 Договору.

Згідно з пунктом 3.16 договору нарахування проводяться по нормативу плати за очищення 1 куб.м Стічних вод з вмістом забруднень у межах допустимих концентрацій (Нп ), обсягом скинутих понаднормативного забруднення Стічних вод (Vпз ) та коефіцієнтом кратності (Кк ), який враховує рівень небезпеки скинутих забруднень для технологічних процесів очищення Стічних вод та екологічного стану водойми.

Для визначення вмісту забруднень у Стічних водах використовуються як дані лабораторії Водоканалу, так і результати вибіркового контролю, виконаного лабораторіями місцевих органів Держсанепіднагляду, охорони навколишнього природного середовища або іншими лабораторіями, акредитованими у даній галузі (пункт 3.18 договору).

Відповідно до пункту 3.17 договору Абонент зобов`язаний подавати Водоканалу звіт про якісний склад стічних вод, що він скидає до каналізації, за формою наведеною у Додатку №5 до Договору, не пізніше одного місяця після закінчення кварталу року, в якому надавалися Послуги за Договором.

Пунктом 3.19 договору встановлено, що плата за скид понаднормативних забруднень стягується за весь об`єм Стічних вод, скинутих Абонентом протягом календарного місяця, коли було зафіксоване перевищення допустимої концентрації. У випадку повторного встановлення факту перевищення ДК забруднюючих речовин - три календарних місяця (місяця, у якому відібрана проба і було зафіксовано перевищення ДК, та двох попередніх).

У пункті 4.10 договору зазначено, що величина плати за скид Стічних вод у систему водовідведення Водоканалу понаднормативними забрудненнями розраховується згідно з Інструкцією №37.

Така оплата здійснюється Абонентом не пізніше 10 днів з дати отримання листа-повідомлення рахунку.

Відповідно до пункту 5.1 договору між Водоканалом та Абонентом встановлюється межа відповідальності за стан і експлуатацію водопровідних мереж згідно Правил №190, відповідно до Акту визначення Точки розподілу та розмежування балансової приналежності водопровідних та каналізаційних мереж (Додаток №1 до Договору) та Генерального плану об`єкту в масштабі 1:500 з нанесенням на ньому водопровідною та каналізаційною мережами та випусками до каналізації Водоканалу.

Водоканал має право проводити технічні та профілактичні огляди водопровідних і каналізаційних мереж Абонента, знімати контрольні показники приладів і засобів обліку на них та виявляти Нераціональне використання Води питної (пункт 6.1.1 договору).

Відповідно до пункту 7.2.5 договору Абонент зобов`язаний забезпечити безперешкодний доступ до мереж, арматури, засобів обліку, розподільних систем та іншого обладнання водопостачання та водовідведення Абонента представників Водоканалу, за наявності в них відповідного посвідчення, для контролю за технічним станом, за рівнем споживання Води питної, а також для виконання відключення і обмеження водопостачання та водовідведення; не перешкоджати здійсненню контролю інженерного обладнання в приміщеннях Абонента.

Договір набирає чинності з моменту підписання Сторонами та скріплення печатками, і в частині Послуг діє до 28.11.2019, а в частині їх оплати - до повного виконання.

Згідно з пунктом 9.2 договору усі правовідносини, що виникають з договору та не врегульовані ним, регламентуються відповідними нормами законодавства України, зокрема Правилами №190, Інструкцією №37, Правилами №37, тощо, а також застосовуваними до таких правовідносин звичаями ділового обороту на підставі принципів добросовісності, розумності та справедливості.

22.03.17р. представниками КП Дніпроводоканал ДМР складений акт про відмову підприємства виділити відповідального співробітника або створення перешкод працівникам КП Дніпроводоканал при відборі проб та обстеження мереж каналізації підприємства, в якому зазначено про відмову підприємства (ТОВ Еталон-Сервіс ) надати доступ до контрольного колодязя. В акті також зазначено, що представники КП Дніпроводоканал не відмовляються відбирати пробу для паралельного та арбітражного аналізу, також не відмовляються пломбувати пробу, але консервувати пробу має незалежна лабораторія, яку підприємство відмовляється викликати, чим порушені пункти 7.14, 7.15 Правил. Також порушено пункт 7.13 правил, а саме перешкоджання у доступі до відбору проб.

До акту складено додаток №1 в якому зазначено, що у зв`язку з ненаданням направлення на перевірку (наказу керівництва про направлення на відбір проб) особами, які прибули та приймаючи до уваги відсутність незалежної лабораторії, яка забезпечить консервування арбітражних проб , ТОВ Еталон-Сервіс просило повідомити (письмово) про дату перевірки (відбору) стічних вод .

11.07.2017р. ТОВ Еталон-Сервіс отримало листа з рахунком №37515 від 30.04.17р. за скид понаднормативних забруднень з урахуванням коефіцієнту кратності і нормативу плати за очищення (перевищення ДК) на загальну суму 20 713,80 грн.

Відповідно до статті 901 Цивільного кодексу України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором. Положення цієї глави можуть застосовуватися до всіх договорів про надання послуг, якщо це не суперечить суті зобов`язання.

В силу приписів статті 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Згідно із статтею 629 Цивільного кодексу України договір є обов`язковим для виконання сторонами. Зобов`язання, в свою чергу, згідно вимог статей 525, 526 Цивільного кодексу України, має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу. Одностороння відмова від виконання зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

За порушення господарських зобов`язань до суб`єктів господарювання та інших учасників господарських відносин можуть застосовуватися оперативно-господарські санкції - заходи оперативного впливу на правопорушника з метою припинення або попередження повторення порушень зобов`язання, що використовуються самими сторонами зобов`язання в односторонньому порядку. До суб`єкта, який порушив господарське зобов`язання, можуть бути застосовані лише ті оперативно-господарські санкції, застосування яких передбачено договором (стаття 235 Господарського кодексу України).

Частиною 1 статті 236 Господарського кодексу України, встановлено види господарсько-оперативних санкцій, серед яких, зокрема, передбачено встановлення в односторонньому порядку на майбутнє додаткових гарантій належного виконання зобов`язань стороною, яка порушила зобов`язання: зміна порядку оплати продукції (робіт, послуг), переведення платника на попередню оплату продукції (робіт, послуг) або на оплату після перевірки їх якості тощо.

Згідно з частиною 2 вищезазначеної статті перелік оперативно-господарських санкцій, встановлений у частині першій цієї статті, не є вичерпним. Сторони можуть передбачити у договорі також інші оперативно-господарські санкції.

Згідно з частиною 2 статті 237 Господарського Кодексу України порядок застосування сторонами конкретних оперативно-господарських санкцій визначається договором. У разі незгоди з застосуванням оперативно-господарської санкції заінтересована сторона може звернутися до суду з заявою про скасування такої санкції та відшкодування збитків, завданих її застосуванням.

Рішенням виконкому Дніпропетровської міської ради №129 від 19.02.15р. затверджено Правила приймання та скиду (водовідведення) стічних вод підприємств у систему каналізації м. Дніпропетровська (надалі Правила №129), які регламентують взаємні права та обов`язки Комунального підприємства Дніпроводоканал Дніпропетровської міської ради (далі - Водоканал) та суб`єктів господарювання, загальні вимоги до складу і властивостей їх стічних вод, порядок нарахування плати за скид понаднормативних забруднень у міську каналізацію, порядок контролю за виконанням цих Правил, відповідальність та засоби впливу за їх порушення.

Відповідно до п. 2.1.4. Правил №129 Водоканал має право проводити обстеження водопровідних та каналізаційних систем та складати акти за результатами цих обстежень.

Згідно з пунктом 2.1.6 Правил №129 Водоканал має право здійснювати позаплановий (в будь-який час доби), не погоджений з підприємством заздалегідь, відбір проб для контролю за якістю стічних вод, що скидаються, та застосовувати на підставі результатів контролю (при виявленні порушень Правил приймання та умов Договору на надання послуг водопостачання та водовідведення) відповідні заходи. Присутність представника підприємства при відборі проб обов`язкова.

Підприємство несе відповідальність за якість стічних вод, які скидає у міську каналізаційну мережу.

Якщо підприємство має на балансі КНС та каналізаційні мережі і по ним транспортують стічні води до міських каналізаційних очисних споруд, то воно відповідає за якість не тільки своїх стоків, але і за якість стічних вод субабонентів та інших споживачів, які користуються їх мережами (пункт 3.2. Правил №129).

Відповідно до пункту 7.2. Правил №129 відбір проб здійснюється з контрольних колодязів (КК), які споруджуються та обслуговуються підприємством.

Підприємства, які скидають стічні води до міської каналізації, повинні забезпечити можливість проведення Водоканалом у будь-який час доби контролю за скидом стічних вод, включаючи надання необхідних відомостей та документів.

Періодичність відбору контрольних проб - не менше, ніж один раз на півроку (пункт 7.7. Правил №129).

Відповідно до пункту 7.11. Правил №129 з метою контролю якості стічних вод підприємств Водоканал здійснює відбір разових (контрольних) проб. Ці проби характеризують склад та властивості стічних вод і відповідність фактичних концентрацій забруднюючих речовин допустимим. Виявленні в цих пробах перевищення ДК забруднюючих речовин у стічних водах є підставою для нарахування плати за скид понаднормативних забруднень.

Згідно з п. 7.12 Правил №129 відбір разових проб стічних вод підприємств виконується уповноваженими представниками Водоканалу, що фіксується у актах, які підписують як представник Водоканалу, так і представник підприємства. В акті відбору проб обов`язково заносяться дані про попередню обробку проби (консервування).

Акти складаються у двох примірниках - для Водоканалу та підприємства. Обов`язково робиться примітка про отримання підприємством свого екземпляру акту.

У разі відмови підписати акт представником підприємства останній підписується представниками Водоканалу із зазначенням прізвища представника підприємства, який відмовився підписати акт.

Такий акт має юридичну силу і є підставою для нарахування плати за скид понаднормативних забруднень (у разі виявлення ДК).

Пунктом 7.13 Правил №129 визначено, що при відмові підприємства виділити відповідальну особу для відбору проб, зволіканні з допуском представника Водоканалу на його територію (більш ніж 30 хвилин після його прибуття) або створенні перешкод у відборі проб і обстеженні мереж каналізації Водоканал виставляє підприємству рахунок за понаднормативний скид забруднень з коефіцієнтом кратності Кк = 5 за розрахунковий місяць, у якому було вчинене дане порушення.

Матеріалами справи підтверджується, що 22.03.17р. представниками КП Дніпроводоканал ДМР складений акт про відмову підприємства виділити відповідального співробітника або створення перешкод працівникам КП Дніпроводоканал при відборі проб та обстеження мереж каналізації підприємства, в якому зазначено про відмову підприємства (ТОВ Еталон-Сервіс ) надати доступ до контрольного колодязя, на підставі якого була нарахована плата за понаднормативний скид забруднень з коефіцієнтом кратності Кк = 5 за розрахунковий місяць, у якому було вчинене дане порушення, та виставлений рахунок №37515 від 30.04.17р. на суму 20 713,80 грн.

ТОВ Еталон-Сервіс вважає безпідставним нарахування плати за понаднормативний скид забруднень з коефіцієнтом кратності Кк = 5, оскільки представниками Водоканалу не надане направлення на перевірку (наказу керівництва про направлення на відбір проб).Також як на доказ порушення відповідачем порядку відбору проб стічних вод (прибуття його працівників без відповідного направлення) позивачем посилається на направлення Водоканалу своїх представників на обстеження каналізаційних систем та відбору проб стічних вод від 06.08.15 № 9679/59-01 .

Місцевий господарський суд погодився із такими доводами позивача та зазначив, що 22.03.17р. при спробі відбору проб стічних вод на підприємстві працівниками відповідача не надано позивачеві жодного документа (доручення, направлення на перевірку), який би підтверджував повноваження представника у осіб, що представилися працівниками Водоканалу та заявили позивачеві, що прибули на підприємство з метою відбирання проб стічних вод.

Між тим, апеляційний господарський суд не погоджується із таким висновком місцевого господарського суду з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається та не заперечується сторонами, що представниками КП Дніпроводоканал ДМР були пред`явлені службові посвідчення начальника інспекції з контролю стічних вод підприємств та інженера з якості (сточні води) Інспекції з контролю стічних вод підприємств. Крім того, пунктом 7.2.5 договору передбачений обов`язок Абонента забезпечити безперешкодний доступ до мереж, арматури, засобів обліку, розподільних систем та іншого обладнання водопостачання та водовідведення Абонента представників Водоканалу, за наявності в них відповідного посвідчення.

Апеляційний господарський суд погоджується із доводами апелянта про те, що ні умовами договору №10821 від 28.11.2016, ні Правилами №129 не передбачено надання представниками Водоканалу наказу керівника про направлення для відбору проб, ні доручення.

Щодо посилання позивача на лист від 06.08.15р. № 9679/59-01, то необхідно зазначити, що вказаний лист підписаний начальником інспекції по контролю за стічними водами (не керівником відповідача), тобто також не є наказом керівника про направлення для відбору проб або дорученням.

В додатку до акту від 22.03.17р. ТОВ Еталон-Сервіс зазначено відсутність незалежної лабораторії, яка забезпечить консервування арбітражних проб, у зв`язку з чим ТОВ Еталон-Сервіс просило повідомити (письмово) про дату перевірки (відбору) стічних вод.

За призначенням з разової (контрольної) проби виконують основний, паралельний та арбітражний аналізи (пункт 7.14 Правил №129).

Основний аналіз виконує лабораторія Водоканалу (пункт 7.14.1 Правил №129). Паралельний аналіз виконує підприємство у будь-якої лабораторії атестованої у даній галузі (або у своєї лабораторії при її наявності). Проби відбираються за одночасною присутністю представників Водоканалу та підприємства. В актах робиться примітка про відбір проб для виконання паралельного аналізу (пункт 7.14.2. Правил №129) Відповідно до п.7.14.3 Правил №129: у разі розбіжностей основного та паралельного аналізів у межах похибки методик вимірювання інгредієнтів приймається значення основного аналізу. Якщо розбіжності перевищують похибки, які зазначені у відповідних методиках, проводиться арбітражний аналіз проби.

Арбітражний аналіз проводиться лише стосовно тих інгредієнтів, за якими виникли розбіжності. З цією метою:

- при відборі стічних вод проба маркується та оклеюється паперовою стрічкою, опечатується Водоканалом і зберігається у холодильній шафі Водоканалу від 2-х діб до одного місяця (згідно методик вимірювання інгредієнтів);

- маркувальна паперова стрічка повинна містити наступну інформацію: назва підприємства, дата та час відбору, номер контрольного колодязя, посада, прізвище та підпис представників підприємства та Водоканалу;

- при надходженні проби у лабораторію Водоканалу для її зберігання у журналі реєстрації проб обов`язково робиться запис про цілісність опечатування проби;

- про встановлений факт перевищення результатів аналізів Водоканал повідомляє підприємство факсом або телефонограмою та інформує про остаточну дату розпечатування проби (згідно вимог МВВ) для проведення арбітражного аналізу;

- до відкриття проб підприємство надає на адресу водоканалу попередню інформацію (факсом або телефонограмою) щодо результатів вимірювання, виконаних своєю або іншою лабораторією;

- відкриття проби для арбітражного аналізу та проведення вимірювань проводиться у присутності представників Водоканалу, підприємства та незалежної лабораторії. Відкриття проби для арбітражного аналізу оформлюється відповідним актом згідно з додатком №6 (пункт 7.14.4 Правил №129).

З наведеного вбачається обов`язок Водоканалу при відборі стічних вод здійснити маркування та оклеювання проби паперовою стрічкою, яка опечатується і зберігається у холодильній шафі Водоканалу від 2-х діб до одного місяця (згідно методик вимірювання інгредієнтів).

Посилання позивача на відсутність незалежної лабораторії, яка забезпечить консервування арбітражних проб та письмового повідомлення про дату перевірки (відбору) стічних вод апеляційний господарський суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту 2.4.8 Правил №129 Підприємства зобов`язані забезпечувати можливість проведення уповноваженими працівниками Водоканалу у будь-який час доби обстеження роботи локальних очисних споруд та контролю за скиданням стічних вод у міську каналізаційну мережу, включаючи надання необхідних документів, визначених цими Правилами.

З наведеного вбачається, що відбір проб може здійснюватись працівниками Водоканалу у будь-який час доби без попереднього письмового повідомлення про це. Крім того, у разі порушення Водоканалом правил відібрання проб позивач не позбавлений права на зауваження та спростування висновків, зроблених на підставі відібраних проб з порушенням. Між тим, має місце недопущення працівників Водоканалу до відбору проб і наявність зауважень, які стосуються процедури відбору.

Відповідно до пункту 7.23 Правил №129 підприємство зобов`язано оплатити наданий Водоканалом сформований рахунок у 10-денний строк з моменту його отримання.

З урахуванням викладеного , апеляційний господарський суд дійшов до висновку про порушення ТОВ Еталон-Сервіс обов`язку із забезпечення можливості проведення Водоканалом у будь-який час доби контролю за скидом стічних вод у присутності уповноваженого представника підприємства і, як наслідок, про правомірність нарахування плати за понаднормативний скид забруднень відповідно до пункту 7.13 Правил №129 (а.с.75-78)

Таким чином, вищезазначеною постановою ДАГС суду було встановлено факти порушення відповідачем Правил №129 та правомірність здійснених позивачем у цій справі нарахувань плати за понаднормативний скид забруднень відповідно до п.7.13. Правил №129.

Відповідно до ч.4 ст.75 ГПК України : обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. У відповідності зі ст.526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.(ст.525 ЦК України). Відповідно до ч.3-4 ст. 13 ГПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій. Відповідачем жодних доказів на спростування обставин викладених у позовній заяві та встановлених постановою ДАГС у справі №904/8166/17 не надано, а тому позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

Одночасно заперечення відповідача суд оцінює критично, які спростовуються обставинами, встановленими постановою ДАГС у справі №904/8166/17.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 2, 73, 74, 76-79, 86, 91, 129, 178, 233, 238, 240, 241, 247-252 ГПК України, господарський суд , -

ВИРІШИВ:

1. Позовні вимоги задовольнити у повному обсязі.

2. Стягнути з відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Еталон-Сервіс (49000, м. Дніпро, вул. Карла Лібкнехта, 4-д; код ЄДРПОУ 33005079) на користь позивача - Комунального підприємства Дніпроводоканал Дніпровської міської ради (49101, м. Дніпро, вул. Троїцька, 21-А; код ЄДРПОУ 03341305): 20 713, 80 грн. - заборгованості та 1921, 00 грн. - витрат на сплату судового збору.

Видати відповідний наказ після набрання рішенням чинності.

Відповідно до ч. 4 ст. 240 Господарського процесуального кодексу України рішення складено та підписано без його проголошення 18.06.2019 р.

Відповідно до вимог ст. 241 ГПК України рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Згідно до вимог ст. 256 ГПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення . Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення суду , зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення .

Відповідно до вимог ст. 257 ГПК України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції .

Суддя Васильєв О.Ю.

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено19.06.2019
Номер документу82424929
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/1178/19

Судовий наказ від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Рішення від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

Ухвала від 01.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв Олег Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні