Ухвала
від 18.06.2019 по справі 922/2431/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"18" червня 2019 р. Справа № 922/2431/17

вх. № 2431/17

Суддя Яризько В.О.

Без участі представників сторін.

розглянувши заяву акціонерного товариства "Мегабанк" в особі Київської філії про роз`яснення судового рішення (вх. № 14560 від 13.06.2019) у справі № 922/2431/17 за заявою: ТОВ "Корнелія", м. Харків

до ТОВ "Корнелія", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 22.08.2017 товариство з обмеженою відповідальністю "Корнелія" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором голову ліквідаційної комісії Никитаренка А.С.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 23.05.2019 затверджено наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс. Ліквідовано юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Корнелія" (код 20582375, місце реєстрації: 61002, м. Харків, пров. Театральний, 4). Визнано вимоги кредиторів, що не були задоволені за недостатністю майна банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Корнелія", погашеними. Зобов`язано Акціонерне товариство "Мегабанк" закрити рахунок товариства з обмеженою відповідальністю "Корнелія", код 20582375, на якому обліковуються акції емітента ПрАТ "Ді Ем Ді", оскільки вартість таких акцій складає 0,00 грн. Провадження у справі закрито. Зобов`язано державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

13.06.2019 до суду від акціонерного товариства "Мегабанк" в особі Київської філії надійшла заява (вх.№14560) про роз`яснення судового рішення, в якій заявник просив суд роз`яснити порядок виконання ухвали господарського суду Харківської області від 23.05.2019 у справі № 922/2431/17, якою зобов`язано акціонерне товариство "Мегабанк" закрити рахунок товариства з обмеженою відповідальністю "Корнелія", код 20582375, на якому обліковуються акції емітента ПрАТ "Ді Ем Ді".

Розглянувши зазначену заяву акціонерного товариства "Мегабанк", суд вважає за необхідне залишити її без руху з наступних підстав.

Частиною 6 статті 12 ГПК України встановлено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 170 ГПК України встановлено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; найменування суду, до якого вона подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, які вимагаються цим Кодексом. Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Законом України "Про судовий збір" визначаються правові засади справляння судового збору, платники, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про судовий збір" судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2019 року у розмірі 1921 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання до господарського суду заяви про роз`яснення судового рішення становить 0,5 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, за подання до господарського суду заяви про роз`яснення судового рішення підлягає сплаті судовий збір у розмірі 960,50 грн.

При дослідженні заяви Київської філії акціонерного товариства "Мегабанк" про роз`яснення судового рішення судом встановлена відсутність доказів сплати судового збору.

Крім того, відповідно до ч. 2 ст. 162 ГПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Судом встановлено, що до заяви АТ "Мегабанк" в особі Київської філії про роз`яснення судового рішення, підписаної ОСОБА_1 , зазначеним як директор Київської філії АТ "Мегабанк", не надано доказів на підтвердження повноважень вказаної особи.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне заяву АТ "Мегабанк" в особі Київської філії про роз`яснення судового рішення залишити без руху, повідомити заявника про допущені недоліки при наданні зазначеної заяви та про необхідність їхнього усунення у десятиденний строк з дня вручення даної ухвали.

Керуючись ст. ст. 174, 233-235, 245 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Повідомити акціонерне товариство "Мегабанк" в особі Київської філії про допущені недоліки в заяві про роз`яснення судового рішення (вх. № 14560 від 13.06.2019), а саме: про відсутність доказів сплати судового збору та доказів повноважень підписанта заяви - Попович В.С.

2. Акціонерному товариству "Мегабанк" в особі Київської філії у десятиденний строк з дня вручення даної ухвали усунути допущені недоліки, надати суду докази сплати судового збору в розмірі 960,50 грн. та докази на підтвердження повноважень ОСОБА_1 .

3. Роз`яснити заявнику, що якщо недоліки заяви усунуті в строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду. Якщо заявник не усуне недоліки в строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвалу складено та підписано 18 червня 2019 року.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення18.06.2019
Оприлюднено19.06.2019
Номер документу82460887
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/2431/17

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.05.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 04.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 02.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 21.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 12.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні