Ухвала
від 19.06.2019 по справі 531/1106/19
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19.06.2019

єдиний унікальний номер справи 531/1106/19

номер провадження 1-кс/531/324/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2019 року м. Карлівка

Слідчий суддя Карлівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Карлівського ВП ГУНП в Полтавськійобласті ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання пронадання дозволу на проникнення з метою огляду місця події, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Карлівського ВП ГУНП в Полтавськійобласті ОСОБА_4 звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, погодженим начальником Карлівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури ОСОБА_5 , в якому просить надати дозвіл на проникнення в домоволодіння з метою огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві приватної власності ОСОБА_6 (договір купівлі-продажу ННМ №665779 від 11 лютого 2019 року), з метою своєчасного виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та можливістю вилучення перелічених речей, а саме: 1) мобільного телефону марки «Номі» в корпусі чорного кольору; 2) чоловічих трусів сірого кольору; 3) жіночих трусів чорного кольору; 4) жіночого бюстгальтеру бурого кольору з двома поворозками; 5) чоловічої футболки синього кольору; 6) жіночих бриджів сірого кольору; 7) махрового рушника зеленого кольору; 8) махрового рушника голубого кольору; 9) чоловічих шортів синього кольору з червоною запальничкою в задній кишені; 10) жіночої футболки голубого кольору; 11) фіолетових тапочок.

Подання мотивовано тим, що в ході проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019170180000300 від 17 червня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, було встановлено, що 16 червня 2019 року, близько 22 години, ОСОБА_7 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, законно знаходячись на території житлового господарства за адресою: АДРЕСА_1 , на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, що виникли через сварку зі своєю дружиною ОСОБА_6 , вирішив нанести останній тяжкі тілесні ушкодження. З цією метою, ОСОБА_7 , усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, перебуваючи у вказано місці, маючи умисел на заподіяння потерпілій тяжких тілесних ушкоджень, винив побиття потерпілої ОСОБА_6 , під час якого наніс останній множинні удари кінцівками обох рук по голові, що спричинили смерть потерпілої. Причиною смерті потерпілої ОСОБА_6 , відповідно до лікарського свідоцтва про смерть №50 від 17 червня 2019 року, стали крововиливи під оболонку і в речовину головного мозку, тупа травма голови, що і знаходиться в прямому причинно-наслідковому зв`язку з летальним витоком.

17 червня 2019 року на підставі письмової заяви ОСОБА_7 , слідчим було прийнято рішення увійти до житла за адресою: АДРЕСА_1 , з добровільної згоди мешканця вказаного будинку проведено огляд місця події. Огляд проводився в період часу з 05 години 50 хвилин 17 червня 2019 року по 08 годину 15 хвилин 17 червня 2019 року. В ході огляду було виявлено труп ОСОБА_6 з ознаками насильницької смерті, та з вказаного господарства вилучено вище вказані речі.

В судове засідання слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали, додані до клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або не підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

В ч. 3 ст. 233 КПК України зазначено, що слідчий має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладених випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Так, слідчим СВ Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 було проведено огляд місця події, оскільки необхідно було встановити та переслідувати особу, яка вчинила дане кримінальне правопорушення. Вказаний огляд було проведено за дозволом користувача вище вказаного домогосподарства ОСОБА_7 . Власником цього господарства, відповідно до договору купівлі-продажу ННМ №665779 від 11 лютого 2019 року, є ОСОБА_6 .

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 233 КПК України, у випадку входу до житла чи іншого володіння особи до постановлення ухвали слідчого судді прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 236, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Карлівського ВП ГУНП України в Полтавськійобласті ОСОБА_3 , погодженим начальником Карлівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури ОСОБА_5 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Карлівського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 на проникнення в домоволодіння з метою огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві приватної власності ОСОБА_6 (договір купівлі-продажу ННМ №665779 від 11 лютого 2019 року), з метою своєчасного виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та можливістю вилучення перелічених речей, а саме: 1) мобільного телефону марки «Номі» в корпусі чорного кольору; 2) чоловічих трусів сірого кольору; 3) жіночих трусів чорного кольору; 4) жіночого бюстгальтеру бурого кольору з двома поворозками; 5) чоловічої футболки синього кольору; 6) жіночих бриджів сірого кольору; 7) махрового рушника зеленого кольору; 8) махрового рушника голубого кольору; 9) чоловічих шортів синього кольору з червоною запальничкою в задній кишені; 10) жіночої футболки голубого кольору; 11) фіолетових тапочок.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —531/1106/19

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні