Ухвала
від 19.06.2019 по справі 620/1745/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

19 червня 2019 року Чернігів Справа № 620/1745/19

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Непочатих В.О., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області (вул. Українська, буд. 69, с. Озеряни, Варвинський район, Чернігівська область, 17612) про визнання протиправним та скасування рішення, визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення відповідача від 13.06.2019 № 12/2, яким відмовлено у реєстрації (не здійснено реєстрацію) позивача кандидатом у депутати Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області в одномандатному виборчому окрузі № 5, висунутого Варвинською районною організацією Аграрної партії України, на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об`єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 30.06.2019;

- зобов`язати відповідача вчинити всі необхідні та/або передбачені Законом України Про місцеві вибори , іншими актами законодавства України дії щодо реєстрації позивача кандидатом у депутати до Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області від Варвинської районної організації Аграрної партії України по одномандатному виборчому округу № 5 на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об`єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 30.06.2019, в тому числі: зареєструвати висунутого Варвинською районною організацією Аграрної партії України позивача кандидатом до Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області по одномандатному виборчому округу № 5 на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об`єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 30.06.2019;

- визнати протиправними дії відповідача, які полягають у затягуванні реєстрації, нездійсненні реєстрації та/або ухиленні від реєстрації на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об`єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 30.06.2019, позивача кандидатом у депутати до Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області по одномандатному виборчому округу № 5, висунутого Варвинською районною організацією Аграрної партії України;

- зобов`язати відповідача утриматися від вчинення дій, які полягають у затягуванні реєстрації, нездійсненні реєстрації та/або ухиленні від реєстрації на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об`єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 30.06.2019, позивача кандидатом у депутати до Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області по одномандатному виборчому округу № 5, висунутого Варвинською районною організацією Аграрної партії України.

В обґрунтування своїх вимог позивачем зазначено, що відповідачем протиправно повторно відмовлено позивачу у реєстрації кандидатом у депутати в одномандатному виборчому окрузі, оскільки за реєстрацію кандидатів у депутати до Озерянської сільської ради Варвинського району Чернігівської області від Варвинської районної організації Аграрної партії України по одномандатним виборчим округам проголосували лише 5 членів Комісії, а решта утримались. Вважає, що за відсутності підстав для відмови у реєстрації позивача, як кандидата у депутати, відповідач грубо порушив його конституційні права та Закон України Про місцеві вибори .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160, 161, 273 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудна Чернігівському окружному адміністративному суду. Дана справа відноситься до окремих категорій термінових адміністративних справ, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Крім того, для встановлення фактичних обставин, які мають значення для вирішення справи та правильного застосування законодавства, необхідно витребувати у відповідача належним чином завірену копію рішення про створення Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області.

Керуючись статтями 12, 80, 160, 161, 171, 257, 268-269, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Справа буде розглядатися одноособово суддею Непочатих В.О. за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

2. Судове засідання відбудеться 20 червня 2019 року о 12:45 год. в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 16, зал судового засідання № 3.

3. Витребувати у відповідача належним чином завірену копію рішення про створення Озерянської сільської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області.

4. Встановити відповідачу строк до 11:00 год. 20 червня 2019 року для подання відзиву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та копій витребуваних документів.

5. Роз`яснити відповідачу - суб`єкту владних повноважень, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи та може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

6. Звернути увагу відповідача, що відзив повинен відповідати вимогам частини другої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України. Копія відзиву повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву повинні бути надіслані (надані) суду.

7. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

8. Негайно повідомити учасників справи щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

9. Невідкладно повідомити виборчу комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

11. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності у строк і порядок, передбачений статтями 278, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Непочатих

Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено21.06.2019
Номер документу82494758
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/1745/19

Рішення від 20.06.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні